Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, December 23, 2010

YES dan SAYA

Assalamualaikum Friends,

Oh ya..buat masa sekarang ni saya sedang busy mencari barang2 untuk dijadikan hantaran and Alhamdulillah semua dah beli.
Shopping masa YES ni ada kebaikan n keburukannya.
Yang baiknya, discount berlipat ganda n pd masa tu lah mata mjadi rambang.HAHA!semua benda nak dibeli.
Yang buruknya, terlalu padat!ya ampun! ramainye lah hamba Allah yang bershopping. Penat saya nak menyelit sana,menyelit sini :(

Tempat yang saya shopping?
Saya just shopping kat SOGO, Parkson Sunway Piramid n JJ Bukit Raja.
Malas nak pergi tempat2 lain coz rata2 semuanya hampir sama jek :D
Yang beshnya masa shopping time YES ni, kita akan dapat VOUCHER bila beli barang.
Contohnya
  • SOGO, selected item je yg dpt voucher. Cth Perfume: Each RM100 will get RM10 voucher ---kami dapat RM40 voucher
  • Parkson SP, Each RM150 will get RM10 voucher --- kami dapat RM60 voucher bcoz of kami beli 2 jam :D
  • JJ BR, Each RM100 will get RM5 voucher
So daripada voucher2 tuh, kita dapat saving kat barang2 lain yang belum beli lg.
RM40 voucher tu saya guna untuk kasut en sayang n RM60 untuk kemeja en sayang.
Bijak kan kawan2? :) at least kita dapat saving duit sikit.
Barangan lelaki ni mahal2 belaka, so terpaksalah guna voucher tu untuk barangan depa.heh

tata!

No comments: