Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, June 27, 2011

Review: MY DIY bunga telur

Assalamualaikum Dears,

Monday blues..yayaya...
sangat lazy kerja,dok melayan ngantuk yang xpernah2 hilang dari mata nih.hoho
Rasa masih lagi dalam MOOD PENGANTIN BARU.kekeke!
padahal nak dekat sebulan dah..apa2 jela CtMah.
janji ko bahagia dengan jalan yang ko pilih ni kan :)

arini saya nak review pasal DIY bunga telur yang separa menjadi.hoho
saya rasa macam kureng cantek, tapi org2 cakap cantek.kembang kuncup gak la lubang idung nih :D

orang2:
ko buat ke ni?bukan senang nak buat bunga nie
berapa lama ko buat bunga nie?
belajar dari mana?
murah ke mahal kalau buat sendiri?
macam2 la soklan cepu cepot yang depa tanya.

jawapan saya simple jek,
aah.buat sendiri jek
adalah 2 3 bulan
imagine je kak
sangat murah kak.kat kedai mau 2 3 ringgit.saja jek gatal2 nak buat sendiri,rasa puas hati sikit.kalau nak amek tempahan, bagitau la ek..
ekekeke gagagagaga dush2

bunga stoking
kalau nak tau cara buat bunga telur ni, u all boleh refer sini =)

bunga stoking
bunga doily creepe
bunga ni saya main hentam keromo jek.hihi
bahan utama yg saya guna adalah doily paper and creepe paper

doily creepe
 
credit to huda :)

bagi saya,kepuasan tu yang penting.walau pun kita rasa simple/comot tp at the end ttp nmpk cantik di mata org.
kalau korang nak DIY, better buat 6 bulan sebelum majlis.
xde la rasa gelabi gelabah macam saya.haha
2 3 minggu b4 majlis still lg gigih buat bunga.walhal dalam hati dah caca marba takut xsiap.hoho
tapi Alhamdulillah, mission completed n im very proud with my outputs.

4 comments:

:.noRuL.: said...

ya,sgt ngeri ok bila lg 2 3 minggu nk kenduri gigih berusaha..hehe..

:)

ctmah said...

haha..tinggal kenangan dah..awk jgn follow sye tau :p

LisaLisut said...

hebatla u.thumbs up!

ctmah said...

b2b n xb2b mmg hebat2..mcm u jugak kan :)