Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, July 13, 2011

Review: DIY for Hubby's side

Assalamualaikum Dears,

Hubby requested DIY bunga telur untuk side dia.
Saya pun anggukla selaju2nya..haha

Yeahhh...masa utk tunjukkan bakat yg xseberapa pada mertua
saya.haha
disebabkan kesuntukan masa, saya mampu siapkan 100 batang saja :o

bahan2 yg digunakan:
crepe papers
ribbon ( kecil n besar)
juntaian manik (ptg ikut suka hati)
manik2 (ikut citarasala)
tali tangsi
lidi
kain net
solitape


ready to gooooo

halfway, MIL requested buat bunga dada sebanyak 50pcs.
ayamaaaa...kureng idea dah ni...
nasib baik mr google ada.so saya pun google la sample2 bunga dada yg ada.
at the end, im quite interested dgn design yg ad button2 tu.. :)
tp saya buat simple yg mungkin sbb xcukup masa dh.
saya amik masa 1/2 days saja utk siapkan 60pcs :D

bahan2 yg digunakan:
ribbon (kecil n besar)
button (ikut suka hati nak b
esar ke kecik)
pin

simple bunga dada

jumpa lagi di next entry..tataaaaaaa :O


4 comments:

kasut-pink said...

Ni mesti dpt extra mark dari mertua ni. boleh dicop sbg menantu kesayangan sbb berjaya menDIY dgn jayanya..hehe

ctmah said...

seriously xcukup time majlis tu.MIL pun xsempat nak simpan satu.huhu
MIL i siap ckp lg "kalau ada kwn2 mak nk tempah,nnt mak bgtau" :o

:.noRuL.: said...

suke part2 nk bukak crepe paper tue...
sampai sy simpan la wat colelction..hehe

ctmah said...

nnt boleh practice kn :)
saye sudi membantu :D