Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, August 02, 2011

raya di rumah mertua, sanggup ke?

Assalamualaikum Readers,

hari ni dah masuk hari ke 2 kita berpuasa n double meaning nye saya terpaksa balik shah alam smula..urghhh sekejap jek cuti..esok dah kena kerja..aduhaii..malasnye la nak ngadap semua2 tuh.huhuhu!takpelah CTMAH!hidup mesti diteruskan HOKAY!--> motivate diri sendiri :o

after this mesti rindu kat mummy daddy.tak dapat nak sahur n berbuka dgn they all.huhu

hubby dh buat decision.this year raya rumah shah alam meleleh dah air mata
mula2 rase OK jek tapi bila fikir2 mcm tak sanggup nk hadap.huhu
1st time beraya di perantauan orang...camne la rasanye yek!

mummy tanya "raya ni balik ke?"
saya "mestila balik,tp xtau balik raya ke berapa :( "
adik ckp "1st raya baik kau raya kat kahang.nanti mak nangis ko xde"
saya "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nanti lagi kuat aku nanges!"

***** baru 2 hari puasa aku dah fikir pasal raya..hoho!TBB la ctmah nih :(

apa yang korang rasa bila raya di rumah orang lain ek?
camne nk hadapi that situation ek?

6 comments:

♥ Kasut Pink ♥ said...

tak rasa lg so x dpt nak bantu.. utk 1st time mmg akan rasa sedih sgt2 kot..

~ NANA ~ said...

hehe biasa la tu...

i pulak nsb baik thn ni raya kat rumah i dulu then baru kt umah hubby

:.noRuL.: said...

awk,mstilah rase lain...sbb kebiasaannya beraya di kg+kumpul ngan semua famili...tp skang nie awk dah ada komitmen kan,sedih mmg la sedih...sedangkan x dpt blik kg pn dah sob sob...huhu..so caiyok2 tau.

in da future sy plak,mesti sedihhhhhhhhhhhhhh...waaaa...

yUmIe said...

hehe well..i think i should thanks to my baby in womb:)

ctmah said...

KP:iyala kot.even blm raya pun dah bergenang2 air mata bila hubby tnye byk kali.huhu!xpe..nxt year u rasa yek :D

Nana:wah...untung la u kan :D

Norul: huhu!Boleh la saye beraya ke jinjang ek..
nnt bile awk blk muar, leh la dtg uma saya :D

Yumie: h0h0!si cenonit penyelamat si ibu ek

Ellie Best said...

tu bukan rumah org lain lah.bila awak kahwin dgn husband awak, awak married to the family gak. family die family awak gak. tak boleh fikir untuk diri sendiri je. kena sacrifice and byk sabar bila jadi wife ni.tak mudah tapi ganjarannya besar.insyaAllah:)