Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, September 15, 2011

sakit lagi... :(

hari x hangat :(


semalam seharian suntuk hujan kan..
time balik kerja motor plak buat hal.
bila stat hidup,tapi bila nak pulas je mati.
banyak kali stat sampai rasa sakit betis ni.

pastu abg mujahid pun datang tolong.
cabut plug,pasang semula still sama gak.
tengok jam dah 6.30pm, confirm tak sempat nak buka puasa kat umah.huhu
saya cakap kat abg mu, "takpelah.saya g kedai je".
nasibla uda nak teman saya. kalau x, mau meleleh air mata nih.huhu

lucky kedai motor tu dekat aja ngn opis.
kt kawasan turun bukit,saya naik motor.tolak pelan2 pakai kaki. :(
tp bila sampai kawasan yg mendatar,motor taknak bergerak dh.
so terpaksalah saya turun n tolak pelan2.2x gak berhenti rehat.penat tau..
abes segala lopak air saya langgar.time tu rasa busuk sgt2.huhuhu

nasib baik kedai motor still lg bukak.
time tu ramai gak la yg motor rosak.
org kedai tu ckp motor saya kna servis kaberator (kuarkan air jek) n tukar plug.
bila tanya harga, tokey ckp RM32. mak aiii..mahal bebenor."tibe2 ada sorang pakcik ni ckp murah la tu dik.hujan2 camni kenalah tuka". adeh...saya pun OK jelah...

pastu inform kat hubby, dia cakap "mahal betul.mai abg ckp ngn tokey kedai tu"

so saya pun bg la phone kat tokey kedai tu..
depa tot tet tot tet n lastly tokey tanya mau tukar ke xmau --->macam dah bengang.blekkk

saya pun angguk je lah...kalu ada 2 3 kedai motor takpelah jugak.ni ada 1 jek.huhu


lagi 5 minit nak 7.15pm. time tu motor dah siap repair.
so ajak huda beli air dutch lady n berbukalah kami dgn sebotol air. OK la tu wat alas perut drpd minum air hujan kan..ahaks
should be kitaorg plan nk buat spaghetti. dah beli pun barang2..tp bila dah lambat camni,dah rasa malas nk masak.rasa nk delivery pape jek.huhu

around 7.25pm kitaorg pun berpecah balik umah masing2.
saya menghala ke port klang, n huda menghala ke jinjang.
hujan still lg lebat. rasa sakit sangat muka bile kena air hujan.huhuhu
bawak slow2 jek, singgah tempat keje hubby amek kunci rumah n terus balik.
around 9.00pm baru sampai umah. terasa jauh sgt perjalanan hari ni! :(
cepat2 mandi n makan kek yg hubby buat tuh..
pastu around 10pm terasa lapar. nak makan meggi mcm malas sbb tekak teringin nak makan spagetti. so dgn automatiknya rajin nak buat spaghetti. lucky proses nk wat spaghetti tu simple n kejap...hihi
bahan dah ditumis n bila nk bukak penutup sos spagetti tu rasa susah sgt2..
haduiiiii!hangin gila rasa...cuba sampai lenguh tangan tp still lg xbukak!
time tu gak hubby sampai.wat muke 2sen n mintak tolong hubby bukak.huhu
once dah bukak cepat2 saya continue masak..
Alhamdulillah, finally dapat gak makan spagetti :D

suap2: thanks to huda.u r my friend 4 eve n 4 :)

3 comments:

:.noRuL.: said...

hari yg byk dugaan..
sye jek lom sempat wat spageti lg..hihi

:)

ctmah said...

dugaan org berpuasa.huhu

~ NANA ~ said...

dugaan betol...tp xpe la, last2 blh gak mkn spageti...hehe