Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, January 28, 2011

Free Photoshoot at Penang

Assalamuaikum...


Hi friends..Suke berposing?Suke bergaya?
Nak free photoshoot?
Mai KLIK sini utk more information :D
Location bergambar kat penang. Quite far dengan kedudukan saya :(
Tapi sekali sekala berjalan jauh apa salahnya kan :D

Thursday, January 27, 2011

***Wedding Card***

Assalamualaikum...

Sekarang ni saya tengah mengusutkan kepala memikirkan kad kahwin pulak.
xtau samada nak DIY or tempah jek :(
nak DIY, tapi tangan keras aka xkreative langsung :(
tapi akak suruh buat sendiri coz saya budak IT..heh!TBB kakak saya nih :o
xde kena mengena langsung.HAHA

Mula2, budget nak buat kad kahwin ala2 poscard sbb rasa macam suwit jek :o
My roomate Cik Yumie pun ada tunjuk sample kat blog Sarah.

sarah
en google

Then pk2 smula mcm xkena coz saya nk buat utk 2 tempat.
Poscard sesuai utk 1 tempat jek, melainkan sye buat postcard 2 keping.
Kalau buat separate postcard mesti high cost kan? rugi2....

hurm..nk design kad camna ek?
ke nak tempah jek?kat mana yang murah2 ek?
mana lebih budget samada DIY n anta kedai printing or tempah siap2???
:< :< :<

Tuesday, January 25, 2011

Cube Try Test

Assalamualaikum...

wah..lame gile x update blog.. terasa kering gusi nk pk ayat plus2 xde cerita nk diceritakan :|

Haritu saya balik perlis. tujuan utama balik perlis sebab nak discuss ngan pakcik en sayang pasal baju pengantin n everything. pakcik en sayang tu merupakan seorang makeup artis n ada butik kt area kangar, perlis. nama butik tu xsilap saye kim's avenue --->lupe lak..hihihi

sampai2 jek kat umah pakcik, terus ilang penat.
mana tak nye, baju pengantin tergantung luas...
pinar2 terus mata kami :o
buah durian datang bergolek2, apa tunggu lagi..
kami pun mencuba segala baju yang berkenan di hati..hahaha

tempek muka sat :p

tapi tapi..masa tu barulah saya sedar yg saya ni kecik sangat.
semua yang saya test sangat besar + gelebeh =(
budget nak sewa beberapa helai pastu pakai masa kat rumah saya, tapi memandangkan kosnya agak tinggi saya terpaksa cancel.
so kiteorg decided amek 2 helai pakaian = RM600 (free makeup)
tu pun terasa mahal sebab baju tu baju baru. pakcik dia buat semata2 utk kami =) tqvm pakcik :*
n one more thing, pakcik dah biasa main harga artis so dia xtau nk letak harga tuk kami.. ouchhhhh
tapi kalau saya tgk wedding package yg pakcik prepare tu agak berpatutan jugak.
pendek kata, better amik package drpd sewa satu2 ni...
betul x u all rasa?

YANG PALING MENARIK! saya takde lah rasa ralat sangat sebab adik syg saye sudi menaja package andaman :o
uuuu..tima kasih adikku :D

Monday, January 03, 2011

Pameran pengantin yang lalu

Assalamualaikum Friends,

Ahad malam sempat gak la sekejap ke pameran pengantin kat Stadium Bukit Melawati..
Yang funnynye saya beria cakap dekat SACC or Alam Sentral.
Padahal dah nampak banner besar PAMERAN PENGANTIN DI STADIUM BUKIT MELAWATI.
tapi kenapa ntah hati ni sengal semacam.
Bila tengok dkt Alam Sentral xde,so kiteorang ke SACC plak.pun xde..haha!
Apa lagi..en sayang pun tembak saya bertubi2..hahahaha
nasibla teringat nak call yumie my housemate.ahaks!

Fuh...kali ni banyak booth..macam2 booth ada..
naik berpinar mata saya...tapi nak wat camne..
mase sangat suntuk n ada yg dah berkemas2..huhu
target saya nak survey kad kahwin n package photography..
wahhh...harga berbaloi2 gak la..lagi pinar banar mata saya..hohoho
saya suke photographers by sweetstudio n krulmatric..

Sweetstudio:
RM1300 for nikah n sanding
1 photographer
RM250 for transport charges (kluang) including accomodation

Krulmatric:
RM1300 for nikah n sanding
1 photographer
RM250 for transport charges (kluang)
Accomodation, tidur rumah pengantin pun tak pe :D

Sad sad, tu semua masa promosi saja..after promosi harga dah jadi lain..huhuhu
Saya tak grab pun bcoz still lg nk survey yg lelain :)

Kad kahwin? diabaikan buat sementara waktu bcoz of mata berpinar2 melihat gambar yg cantik2..HAHAHAHA

Hurm...Any suggestion tuk photographer tak??