Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, February 16, 2011

DIY bunga telur, any suggestion friends

Salam Friends,

Malam tadi saya gigih DIY bunga telur jenis stoking...
Masa mula2 nak buat tuh, agak terkial-kial gakla...haha
Maklumlah, tangan saye keras bab2 design nih :o

Bahan yang saya gunakan amat simple:
1) stoking
2) reben
3) glitters dust
4) lidi satay
5) salotape bunga
6) manik juntai
7) gunting
8) dawai bunga dip
9) tali tangsi--->pow en sayang punya
10) biji gabus ---> pow en sayang punya
11) gam

tadaaa...nie lah hasilnya :D

simple kan?
Kawan2
1) nampak simple n kosong ke?
2) perlu ke saya lebihkan lg reben2 tu?

Wednesday, February 09, 2011

3months 3weeks 3days

OMG!betul ke?rasa macam tak caya jek
cepatnya masa berlalukan
takutnyaa..rasa macam tak sempat nak fikir pape dah
semua still lagi blurrrrrr

Tuhan
Kau berkatilah hidupku ini
Kau restuilah perhubunganku ini
Kau lancarkanlah segala yang ku rancang
Amin

kampung mode

masih bermalasan sehingga ke hari nih
sigh sigh sigh ~_~

just sharing to u all
haritu balik kampung memang banjir lg.
kawasan rendah masih lg dinaiki air.
mujurlah umah kat kawasan tinggi.fuhhhh

sambil jalan2 snap gambar sambil menjaring ikan..lalalalala
yes!dapat lg menjaring...menda yang dinanti2...h0h0

view di waktu senja.cantekkan

actually target utama balik kg nak cari OP and MUA.
tapi OP yang saya nak jumpa tu busy.tak balik kluang lak..haishhhh
so saya just cari MUA aja lah..
survey kedai tu survey kedai nih semuanya dah nak fully booked.huhu
ada 1 kedai tu, xdan nak duduk dia tanye bla2 n terus cakap dah full..blekkkkk
padahal majlis bulan 6 tapi orang len dah kalut2 booking since dr ujg tahun..
ampes...berkobar sungguh plus2 xsaba nak kawen la tuh..haha

belek punye belek n finally saye decided nak amek MUA kat d'zul bridals
tatarias pelamin
makan meja berdamai
makeup 2x
3 pasang persalinan

RM1200 only

bilik pengantin n pintu gerbang nak cuba DIY dengan abang n akak sebab bila dicongak2 macam mahal jek. sewa tuk hiasan bilik pengantin RM150 n pintu gerbang RM100.
better buat sendiri kan. at least kain tu buleh diguna pakai semula.rite dear?

tapi..la ni saya ada 1 masalah BESAR!!!!
warna still x decided coz saya masih kebuntuan =( =(
saya nak color biru laut tapi sample baju yang ada x interesting langsung :(
adik yang jaga kedai tu suruh datang semula dalam bulan 4 tapi saya rasa macam agak lewat jek :(
how ya?nak tunggu bulan 4 or balik je time wedding yumie?
warna apa yg sesuai dgn saya nih???? ^_~

Tuesday, February 01, 2011

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

Assalamualaikum Friends,
Sambil2 berBW, jomla layan CONTEST PIC hitam putih PALING COOL! ni..
Penganjur contest ni bernama siti fatimah --->sama seperti nama saya lak :D
u all boleh click [SINI] untuk join contest tu

Antara syarat2nya:
  1. okay macam biasa korang kena jadi follower blog ni
  2. letakkan banner contest ni kat sidebar sepanjang contest berjalan & link kan ke blog ni
  3. buat entry pasal contest ni dan berikan idea hadiah apa yang korang nak kalau korang menang rm100? ?*ayat yang simple je tau!*contoh : kalau saya menang , saya nak shawl banyak-banyak ! 
  4. tag 5 kawan-kawan yang korang rasa mesti dia nak join ! 
  5. tarikh tutup penyertaan : 1 mac 2011
OK...jeng3...tanpa segan silunya saya menempek PIC hitam putih PALING COOL!nih
 
tengah belajar cakap ngan ikan
kalau saya menang , saya nak hadiah kahwin! sebab saya dah nak kahwin. hadiahkanlah saya baju tidur n lampu tidur (semua berunsurkan tidur tidur) :D
 
saya tag kamu2:

yeahh...DONE it...
ingat tau..tarikh tutup 1 mac 2011

plish...saya nak balik gak

Hi..
u all sehat?
saya pun sehat.lg2 nak cuti CNY.
makin tambah2 sehat la saya :D
 
budget nak balik kampung khamis pagi, tapi xtaula jadi ke x.
kluang banjir..
jalan nak menghala ke kampung saya dah terputus..
uuuuuuuu

saya nak balik
saya nak balik
baru plan nak survey2 OP and MUA  :( :(

hopefully esok lusa hari cerah, tak hujan
AMIN...