Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, March 31, 2011

bunga telur doily paper

Assalamualaikum...

testing 1 2 3
testing 1 2 3
testing 1 2 3

tersengguk2 mencuba nasib design bunga telur dr doily paper..hohoho
rasa macam esok tak keje je..huhu!
padahal ada seminar lg..lantak..mls fikir..hihihi 

Wednesday, March 30, 2011

Kodok norok ro korok ro korok

Assalamualaikum

otw gi kerja tadi dgr hot.fm
topik pagi tu berkaitan lagu di sekolah

tiba2 ada sorang pemanggil ni call lalu menyanyikan lagu
kodok norok ---> katak berdengkur



google




 






Kodok norok ro korok ro korok
di tepi kali ri keli ri keli
Dia jatuh ri keto ri keto
lalu mati ri keti ri keti


ulang laju2 sampai lebam

hahaha..so funny
buatkan saya tergelak sesowang

bila teringat zaman kecik2 mesti seronokkan.
nyanyi lagu ujan rintik2 sambil lukis muka orang
nyanyi lagu telefon
nyanyi lagu ais kacang sambil lukis ais kacang
macam2 lagu kita nyanyikan :)
miss that moments...

Monday, March 28, 2011

new gifts from him..i loikeee it!

Assalamualaikum...selamat malam  :D

dapat buah tangan dari en sayang...hoho
terima kasih abg..cayunk abg sangat2 :)
macam xcaya jek abg belikan syg broadband! :-*



Thursday, March 24, 2011

80% done

Assalamualaikum
my bunga telur is almost done.
malam tadi dah siap 80%
hari ni nak wat 10%
esok 10%
Insya Allah by this week boleh sampai target 100%..holaahaaiii..macam tak percaya pun ada.hihi
itupun dengan kerajinan cik noorul membantu saya :D thanks wak

then bolehlah saya fokus untuk DIY bunga telur yang lain plak...
nak cuba DIY from doily paper..tak tau la jadi ke x,cantik ke x...tp tetap nak cuba gak.
kalau jadi, saya akan display kat blog ni..kalau takde tu,sendiri paham2 la kan :D
the most important thing is sabtu ni saya kena gagahkan diri gi kedai borong 2ply.
u all mesti dah tau kan pasal kedai nih. b2b nad ada mention pasal kedai nih.
memang teruja coz murah bangat. kat tempat lain even kedai handcraft pun tak dapat tau
 
daaaaa...jumpa lagi di lain entries :D

Friday, March 18, 2011

CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography

Assalamualaikum...

1st of all nak say tqvm kat cik fira coz sudi tag saya tuk join contest ni :D
lately rase busy semacam sampai nak tulis 1 entry pun macam sempat tak sempat jek..huhu

okla..kita straight to the point la ek...
contest ni dianjurankan oleh Faridism Photography
syarat2nya sangat simple:
  • Buat satu entry berkaitan contest ni. ( CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography ) & letakkan banner contest di entry dan sidebar anda. 
  • Dalam entry tu, tulis SEBAB kenapa anda harus dipilih untuk menang PHOTOSHOOT PERCUMA ni. Dan juga, tulis TEMA dan shoot macam mana yang anda nak. Kalau ada contoh gambar lagi bagus. Contoh : Photoshoot couple, potrait, keluarga, kawan ataupun apa2 sahaja :) 
  • Link kan blog ni dalam entry anda. 
  • Diwajibkan follow blog ni untuk mendapat tahu updates terbaru tentang contest ni & kalau nak LIKE page Faridism Photography di SINI pun boleh :) 
  • Tag minimum 3 orang kawan dan make sure kawan anda tahu yang dorang kena tag. 
  • Tinggalkan link entry contest anda dalam komen dibawah.
 itu saja..senangkan..jom2..saya nak mula dah nih... :)

Banner Contest

SEBAB kenapa saya harus dipilih untuk menang PHOTOSHOOT PERCUMA: 
  • kami suka bergambar mcm org lain gak :) bergambar itukan sweet. macam2 story kita boleh create kan
  • paling penting sekali! kalau menang saya nak buat surprise kat tunang saya sebagai hadiah pre-wedding photoshoot kami :) en tunang ni bukan pelayar internet yang tegar, blog saya pun dia xpernah baca, even facebook pun xde. So ada chance saya men'surprise'kan dia if menang :D

TEMA dan shoot macam mana yang saya nak: 
1) SANTAI
if can, saya nak tema ala2 memancing di kolam pancing ke tasik ke empangan ke..hihi!ada ke orang buat ek? BTW, en tunang saya ni pemancing tegar,so saya nak bagi hadiah yang paling2 dia boleh kenang selagi hayat dikandung badan...agak2 dia cair x?hihi

2) DIKELILINGI NEON-NEON 
others, saya nak tema yang dipenuhi dengan neon..and of cozla waktu malam sebab boleh disinari neon yang berwarna warni.. OMG! mesti sangat cantik n sweet kan. If pakai camera biasa pun dah cantik, lagikan pulak camera yang super duper canggih. Tambah2 en Faridism Photography yang capture gambar..mesti lagi berAURA gambar tu kan :)


n last not least, saya tag kamu2 hokkay coz u all suka join contestkan...all the best to u girls

***paling penting tarikh tutup pada pukul 12am 1 April 2011***

Wednesday, March 16, 2011

sekitar majlis puan yumie - 13032011

Assalamualaikum Dear

Haritu sempat gak gi wedding yumie..
Sampai agak lewat, nak dekat kol 4...huhuhu
Bila dah sampai lewat, paham2 la sendirikan..hihihi

malas nak bebel panjang2, selamat menonton :D

after nikah
guest book.i like it!baru je plan ngan uda nak wat cmni...tup pn yumie dh buat dlu.hihih
lantern hijauuu
yumie & khai
ramai2
saya n yumie

Tuesday, March 08, 2011

Sharing: KEISTIMEWAAN WANITA

Doa wanita lebih maqbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat darpada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulallah S.A.W. akan hal tersebut, jawab baginda: 
" Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia."
Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 orang lelaki yang tidak soleh. Seorang wanita solehah adalah lebih daripada 70 orang wali. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh.

Barang siapa yang meggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah S.W.T. dan orang yang takutkan Allah S.W.T. akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.

Barang siapa yang membawa hadiah (barang  makanan dari pasar ke rumah) lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail a.s.

Tidaklah seorang wanita yang haidh itu, kecuali haidhnya merupakan kifarat (tebusan) untuk dosa-dosanya yang telah lalu, dan apabila pada hari pertama haidnya membaca "Alhamdulillahi 'alaa Kulli Halin Wa Astaghfirullah bermakna segala puji  bagi Allah dalam segala keadaan dan aku mohon ampun kepada Allah dari segala dosa."  Maka Allah menetapkan dia bebas dari neraka dan dengan mudah melalui shiratul mustaqim yang aman dari seksa, bahkan Allah Ta'ala mengangkatnya ke atas darjat, seperti darjatnya 40 orang mati syahid, apabila dia selalu berzikir kepada Allah selama haidhnya.

Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah) di alam syurga.

Barang siapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan, lalu dia bersikap ehsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh  rasa taqwa serta bertanggung jawab, maka baginya adalah syurga.

Daripada Aisyah f.ha.  "Barang siapa  yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuannya, lalu dia berbuat baik  kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada  api neraka."

Syurga itu di bawah telapa kaki ibu.

Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.

Thursday, March 03, 2011

Mari Belajar Buat Bunga Telur

Assalamualaikum


Xmau cakap panjang lebar...just scroll ke bawah je k :D

Acuan A:
Buat bahan2 yang kecik dulu seperti yang tertera kat bawah nih




dawai dip digulung menjadi bentuk bulat

 





dawai tersebut dibalut dengan kain stoking n up to u nak design camna







gabus dan tali tangsi digam dan celup di dalam glitters






cantumkan ribbon2 yg u all rasa berkenan di hati :D





Ribbon besar dibentuk menjadi seperti kipas tangan – ikut kreativiti u all





Gunting kain net utk dijadikan sarung telur..ya ampun, gambar lupa nak snap..hihi

Acuan B:
Setiap bahan dicantum sehingga menjadi sebatang bunga stoking.. saya xreti nak explain panjang lebar, u all refer gambar2 ni je k :D
  






gambar 3 dan gambar 2 dicantum menjadi 3 kelopak

 




tindan dengan 3 kelopak yang lain





lilit dengan ribbon2 yang digubah tadi sehingga siap




itu saja..simple bukan... :D
tak perlu membazir duit nak beli yang cantik2 nih...tangan yang keras pun boleh gubah bunga.
lagi rasa puas hati kan :D

tata dulu