Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, June 29, 2011

short update

Assalamualaikum Dears,

tak sabar nak fetch hubby coz pastu nk g stadium bukit jalil.
what for?
of cozla nk tgk perlawanan bola Malaysia vs Taiwan.
yellow shirt / shoes / flag / air hon semua dah get ready dlm beg :o

yippi..!malam ni saya nak teriak puas2 macam hantu kak limah..
arghhh...ilangkan stress kerja..!

Go Malaysia
Go Malaysia

Tuesday, June 28, 2011

hai si teman hatiku

Assalamualaikum Dears,
hari ni saya tertinggal handphone..haisshhh
rasa sedikit sedih sbb xdpt nk kol or text hubby.
rasa sedikit sedih coz xdpt kol mummy...hari2 rasa nak kol mummy jek :(
lately sejak 2 menjak lepas kahwin ni, handphone rasa terabai semacam jek.huhu
maklumla, si hubby tercinta sentiasa ada di depan mata, kemana2 mesti bersama.
hanya tempat kerja je yang memisahkan kami :o

dulu2 before kahwin, enset mesti lekat kat tangan.
kalau lambat angkat sikit, mesti kena bebel.mesti kena soal siasat macamla saya ni penjenayah besar.huhu
pendek kata idup rasa tak tenteram la if tak alert dgn panggilan hubby.huhu

tapi skang ni semua dah berubah...
time single "enset la peneman setia"
bila dah berkeluarga "sendiri paham la ek"
time single "sanggup tukar ke postpaid gara2 nak maintain panggilan percuma"
bila dah berkeluarga "rasa macam nk tukar prepaid semula coz dh ada dpn mata loh"
time single "enset dijadikan middle way utk lpskan geram,ckp je ape nk ckp,sms je ape nk sms"
bila dah berkeluarga "nak tinggikan suara pun fikir 2 3 kali,nnt berdosa"

semua pun berubahkan :D

Monday, June 27, 2011

Review: MY DIY bunga telur

Assalamualaikum Dears,

Monday blues..yayaya...
sangat lazy kerja,dok melayan ngantuk yang xpernah2 hilang dari mata nih.hoho
Rasa masih lagi dalam MOOD PENGANTIN BARU.kekeke!
padahal nak dekat sebulan dah..apa2 jela CtMah.
janji ko bahagia dengan jalan yang ko pilih ni kan :)

arini saya nak review pasal DIY bunga telur yang separa menjadi.hoho
saya rasa macam kureng cantek, tapi org2 cakap cantek.kembang kuncup gak la lubang idung nih :D

orang2:
ko buat ke ni?bukan senang nak buat bunga nie
berapa lama ko buat bunga nie?
belajar dari mana?
murah ke mahal kalau buat sendiri?
macam2 la soklan cepu cepot yang depa tanya.

jawapan saya simple jek,
aah.buat sendiri jek
adalah 2 3 bulan
imagine je kak
sangat murah kak.kat kedai mau 2 3 ringgit.saja jek gatal2 nak buat sendiri,rasa puas hati sikit.kalau nak amek tempahan, bagitau la ek..
ekekeke gagagagaga dush2

bunga stoking
kalau nak tau cara buat bunga telur ni, u all boleh refer sini =)

bunga stoking
bunga doily creepe
bunga ni saya main hentam keromo jek.hihi
bahan utama yg saya guna adalah doily paper and creepe paper

doily creepe
 
credit to huda :)

bagi saya,kepuasan tu yang penting.walau pun kita rasa simple/comot tp at the end ttp nmpk cantik di mata org.
kalau korang nak DIY, better buat 6 bulan sebelum majlis.
xde la rasa gelabi gelabah macam saya.haha
2 3 minggu b4 majlis still lg gigih buat bunga.walhal dalam hati dah caca marba takut xsiap.hoho
tapi Alhamdulillah, mission completed n im very proud with my outputs.

Thursday, June 23, 2011

Review: Pelamin n wedding dress sebelah saya

Assalamualaikum Dears,

semoga u all sihat sentiasa yerk
hari ni nak cite sket pasal pelamin n baju sanding saya.
hurm..theme belah saya warna biru turquoise.saya bukan minat sangat pun kaler tu,
tp xtau la nape leh pilih kaler tuh.hihi
dulu masa tunang pun nak buat kaler biru turquoise gak.
at the end tak jadi, coz time nk cari barang2 hiasan utk buat hantaran,susahnyeee nak jumpe...huhu!

ok..malas nak membebel dah..
jom le usha pelamin saya nie.
act hari tu saya design bentuk lain tapi bila pasang jadi bentuk lain plak.
alahai...nasibla OK.bolehla dimaafkan lg..huhu
pelamin anganku separa2
















ni plak wedding dress saya.
saya request yang baru je coz murah,just tambah RM80 SAJA :o
saya grab dari majalah pengantin edisi april 2011.
tapi bila dah siap, hasilnya pun terpesong sket :(
sedih btol.sapa yang tengok pun mesti geram gak.huhuhu
btw, kalau sesiapa yg ada edisi april 11,bolehla compare kn tang mane yg lain tu ek..






















okla..nak merempit pulang ke shah alam.hoho
jumpa lagi di lain entry...

Wednesday, June 22, 2011

Pandamar-Shah Alam-Kelana Jaya

Assalamualaikum Dears,

Penatnya..itu jelah yg dapat saya ucapkan..huhuhu
btw, umah sewa kitaorg kat area pandamar.
so jarak perjalanan ke tempat keje saye agak jauh kalau nak compare ngn hubby.
hubby keje kat area shah alam jek.saye lah yg tercampak jauh nun kat KJ :(

last week,1st day keje g naik kete.seawal 5.30am kiteorg dah bangun :(
dlm 6.30am kitaorg dah kuar rumah.half way,drop kn hubby kat tempat keje dia.
pastu saye terus g ofis ikut kesas subang.
wallawehhhh..jem x hengat kat area susur subang hitech tu :(
dah le kerete manual..so paham2 la kan..huhu
dalam hati dok pk taubat dah xnak nek kete :(
so esoknye g keje naek motor.naek motor cepat sket sampai n leh selit sana selit sini.
tapi since dah lama tak bawak motor,so rasa tersangatlah janggal.
time nak selit2 tu kaki dok terkangkang2 macam katak.hahaa TBB tol

this week hubby keje shift malam :(
even dok dekat pun dah sedih, apatah lg duk berjauhan.huhuhu
kesian kat adik saya,kesian kat yumie.I can feel what they feel.it's very painful :(
budget nak duduk sesorang je kat umah,tapi my MIL,FIL n hubby mati2 tak bagi.
nak ajak kawan2 tapi depa pun ada hal yang x dapat dielakkan...huhu
so at the end saye kena duduk umah mertua..dah berangkut plak kain baju tuk 1 minggu.
haduuuiiii...malunyeee..rasa pergerakan terbatas,tak tau nak buat ape.huhu
nasibla MIL saya tu peramah,kaki borak.so berborak la sampai lebam.kol 12lebih baru tido.kol 1 lebih baru tido.
hamek ko...la ni dok tersengguk2 menahan ngantok..kekekeke

ok dear..sambung di lain entry...daaaaa

Monday, June 20, 2011

Milik Orang

Alhamdulillah, selesai sudah ke 2-2 majlis..
terima kasih pada yang sudi datang meraikan majlis kami :)
 
Rasa lapang sangat dada ni walaupun macam2 hal yang jadi...
Lagi2 masa kenduri belah saya...ni semua gara2 kedai andam tuh!
huh!bila di ingat semula, rasa nak je pokpek2 lg :(
tp biar lah..nk cite pun buat sakit hati jek :(
yang penting dapat kurang rm330.ikut hati rasa macam nak mintak kurang lg.
tp bile tgk owner butik tu dh bergenang2 air mata, terus rase terkesian lak.huhu 
hadoii ctmah..hati tak tetap btol :(

kehidupan selepas berkahwin?
  • bahagia sgt2 sbb ada suami yg menjaga saya =)
  • kadangkala rasa takut coz tanggungjawab seorang isteri ni besar.kena jaga makan minum suami,kena layan suami, dll.
  • still lg rasa penat coz rumah xhabes kemas n brg2 kat uma sewa pun xhabes angkut.huhu 
  • en hubby suka memanjakan saya n lately saya cpt beno beremosi..hoho TBB tol 0_o

sekian saja utk entry kali ni..rase janggal plak nk buat ayat,padahal baru je 2 minggu ++ xberblogging..hihi

semoga ikatan yang kami bina ini kekal hingga ke akhir hayat...
semoga kasih sayang antara kita akan kekal hingga ke syurga...
Amin...Amin...Amin