Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, July 29, 2011

bangga yang ORIGINAL

Assalamualaikum Readers,

Mlm tadi saya tengok bola secara live kt BJ.
peh...excited! plus2 jakun skit sbb ramai gile rakyat
Malaysia yg dtg support team kita..hoho

Otw pergi, jalan moto yg selalunye x jem jd jem.
siap ada excident lagi.
camnela tak excident,kalau bawak moto semua rapat2..huhu
sangat scarry tau...

bila naik je flyover kt BJ, lg la jem.
ya ampun..nak tersentap2 jantung saya bila hubby cilok sane cilok sini.
kiri kanan depan belakang penuh dgn kereta.macam sardin pun ada.hoho
incik2 moto pun dok la menyilok sane menyilok sane sambil bunyikan hon.huhu
yg beshnya incik /cik kereta park kereta sampai nak dekat simpang tol.
huhu!mayb depa fikir senang nak keluar n terlepas dr jem kot.wallahualam


kereta penuh di kiri kanan jln


bila nak masuk stadium,lgla crowded.
hubby dh get ready peluk saya dr belakang.huhu
tangan saya dh get ready peluk tubuh, takutla ade yg ambil kesempatan ke :D
semua jln laju2 sbb nk cari port baik.
pegi sane penuh, pegi sini penuh.
last2 dpt duduk kt bwh n belakang goal..
aish...manyak x syokkk wohh..


duduk dekat area screen besar


dah penuh


bila dah duduk, saya rasa mcm super duper jakun.HAHA!
rasa seperti duduk di lautan manusia..hoho
bila semua jerit, saya turut jerit.
paling terharu sewaktu menyanyikan lagu NEGARAKU.
aura..berhantu...
meremang segala bulu yang ada :o





hubby really excited!

bila tengok depa beraksi, serasa nak tercabut jantung nih.
time safee sali jaringkan gol, macam nk pecah stadium org jerit.
saya, hubby n semua turut melompat kegirangan...
peluang utk menang ada!lg 1 gol je kite boleh menang.

tapi..
akhirnya,singapore menyamakan kedudukan dgn 1-1.
Jia Yi Shi free.xde sape jage dia.huhu


1st gol dr safee sali


we r so happy!


apa yg boleh saya ulaskan:

HARIMAU MALAYA
yg besh
apek SUPER DUPER HEBAT!
jaringan safee sali mmg mantap..jelmaan mokhtar dahari

yg xbesh
pertahanan still lagi rapuh lepas aidil injured.
bola banyak x sampai n senang2 jatuh kat pihak lawan.
pengganti safiq rahim tenggelam.

SINGAPORE
berlakon kuat!dlm padang injured, luar garisan boleh plak lari2 n masuk smula
suke sangat melengahkan MASA!

apa2 pun, saya TETAP SOKONG HARIMAU MALAYA!
semua asli n takde celup2!

Tuesday, July 26, 2011

World Cup 2014 Qualifying: Malaysia vs Singapore

Assalamualaikum Readers,

Yeyeyeyeahhh!
I got it!we got it!u got it???

hubby suke btol!



hubby beli kat stadium shah alam.
hubby beli only 14 keping.
ada yang beli sampai 50 keping..yawww!
tiket grandstand dah habis di jual.
org yg g bukit jalil pun dtg beli kat shah alam bcoz kena queue yg sgt panjang
tak sabar nak teriak kuat2!yawww!
jom jom jom kita gegarkan bukit jalil!
MALAYSIA BOLEH!!!
baham Singapore!

Thursday, July 21, 2011

kami gelihati

tertera gambar mummy di screen telefon saya

saya: assalamualaikum.yes mummy!

mummy: waalaikumussalam---> sambil gelak kecik


saya: nape telefon?


mummy: durian kak ti ngan hamzah dah jatuh--->gelak besa
r

saya: ala..bila jatuh?


mummy: baru kejap tadi. wani yang jumpa ckp "nenek2,durian mak itam ngn pak itam dah jatuh" ---> gelak lagi (^_^)


saya:ala..kak ti balik lambat lg..minggu depan baru balik --->nada gediks


mummy:dalam 10 hari lagi la baru balik ek.takpelah (gelak2) mak simpan dlm tempat beku ye


saya:haha.suka hati mak la.nanti dah x fresh,tapi mak simpan jela---> nak jugak tuuuu


mummy:haha!gelihati mak, kak ti nie


saya:haha!gelihati jugak


***cliks***

rindunya kat mak.time bujang,setiap kali balik kg,mesti tidur ngn mak abah.
tp bila dah kahwin,dah ada teman tidur yang baru :D

kawan2 selalu tidur ngan mak x?

Wednesday, July 20, 2011

GERAM!!!

mood aku!

SEMALAM

toing
toing
toing

kepala sudah pusing2
rasa geram sgt2!
penat dok ulang alik g pej pos..geram sungguh la!!!

insurance ni buat saya pening kepala laa..
until now xdapat lagi renew road tax moto :(
NCD from 25%, dah jadi 0%
reason= previous insurance xupdate dlm system

insurances A
cik, pihak kami x boleh nk update system n cik boleh tlg kol insurances B utk "hide data" tersebut

saya
ok i kol insurances B n bla bla blaaaaa

bila Insurances B dah "hide data", i kol back Insurances A

Insurances A
cik, kami still xdapat update, diaorang still lagi x hilangkn data tersebut.can u call back Insurances B or can give me Insurances B direct line or contact person?

Saya
dalam hati dah sumpah seranah!!!OK..u kol bla2 n once done plz called me back

Around 20 minutes,Insurances A called
Cik, saya dah suruh diaorang hide data but still x hide. they said will do around 10 minutes but until now still cant.
our system akan closed around 15 minutes. so i'll call Insurances B tomorrow morning n bla bla blaaaaa

Saya
Tolong cepat sikit yek.saya nak renew road tax ni---> telinga dah panas gile nih!

HARI NIE

Insurances A
cik, Insurances B still x hide data lagi. cik boleh call diaorang semula n bila dah hide data, cik kol saya semula.

Saya
terus moody!OK. i call now.nanti i kol u
saya pun kol Insurances B.

Insurances B
sorry cik.saya xtau kenapa x boleh update dlm system.cik boleh fax Insurances A's cover letter n tinggalkan phone num.
Bila dah siap, saya akan kol cik semula

Saya
OK.saya fax sekarang.

at the same time Insurances A kol tanya progress dari Insurances B.
saya dapat je kol Insurances B n diaorang requested to fax ur cover letter. cuba u kol semula this bla bla blaaaa

Insurances A
iye ke?tapi kenapa saya kol always busy n bla bla blaaaa

10 minutes

Received call from Insurances A
OK cik, kami dah update ur NCD amount.

then

Received call from Insurances B
OK cik, kami dah update NCD cik.cik dah boleh renew road tax. terima kasih

Saya
TQVM

dalam hati masih panas lagiiiiiiiiiiiiiiiiiii
jp lagi nak p beli insurances kat kedai moto jek.
after that baru g pej pos renew road tax
SABAR JELAH CTMAH

Monday, July 18, 2011

Bukit Cerakah Shah Alam

Assalamualaikum Dears,

Wekend ni terasa sekejap jek..
pejam celik pejam celik dah isnin.dah kena g kerja..

aishhh...terasa malas yg amat2 malas :(

this week hubby keje malam, n automatically saye tidur umah P.I.L
s0b s0b.. :(

stop!enough ctmah.jgn nak moody pagi2..xelok utk hormon u--> mcm doctor bg advice plak..keke


btw, semalam gi jalan2 kat bukit cerakah.
harga masuk utk dewasa ialah RM3.00.

waktu operasi start dari 9.00am hingga 4.30pm.


actually dah banyak kali gi situ, tapi tak pernah puas..hihi

tempatnya besar, n kalau bersiar2 naik bus (free), confirm2 tak xpuas.

yg bestnya whether naik basikal (sewa) or jalan kaki (of coz la free).

basikal lama RM5.00 for 1 hour and an additional RM1.00 for each hour.

basikal baru RM10.00 for 1 hour and an additional RM10.00 for each hour ---> mahal nak mampoih

macam2 ada kat situ tau
taman haiwan

taman orkid

dusun buah2an

taman kaktus

rumah 4 musim

rumah-rumah negeri di Malaysia

sawah padi

empangan sungai kuning - fly fishing

empangan sungai baru - we all mancing kat sini,tapi xde ikan pun.huhu

skytrek


ape lagi ek?xingt dah..hihi

so jomla layan pics kat bawah ni


empangan sungai baru


empangan sungai baru lagi


kawasan ternakan ikan keli, etc


taman kaktus


exhausted!minum air kelapa dulu :)


kayuh sampai lebam..uuu


racing2


sebelum balik, ngap buah durian dulu :o


after this, kalau nak g lagi, nak main skytrek plak..menarik w00oooo0

suap2: malang banyak kerja menanti...grrrr

Thursday, July 14, 2011

Review: Majlis sebelah Hubby

Assalamualaikum...

Sharing is caring :D


pelamin kami


berinai



reception





outdoor

suap2: sangat sejuk..asik dok ulang alik g toilet jek..aishhhh

Wednesday, July 13, 2011

Review: DIY for Hubby's side

Assalamualaikum Dears,

Hubby requested DIY bunga telur untuk side dia.
Saya pun anggukla selaju2nya..haha

Yeahhh...masa utk tunjukkan bakat yg xseberapa pada mertua
saya.haha
disebabkan kesuntukan masa, saya mampu siapkan 100 batang saja :o

bahan2 yg digunakan:
crepe papers
ribbon ( kecil n besar)
juntaian manik (ptg ikut suka hati)
manik2 (ikut citarasala)
tali tangsi
lidi
kain net
solitape


ready to gooooo

halfway, MIL requested buat bunga dada sebanyak 50pcs.
ayamaaaa...kureng idea dah ni...
nasib baik mr google ada.so saya pun google la sample2 bunga dada yg ada.
at the end, im quite interested dgn design yg ad button2 tu.. :)
tp saya buat simple yg mungkin sbb xcukup masa dh.
saya amik masa 1/2 days saja utk siapkan 60pcs :D

bahan2 yg digunakan:
ribbon (kecil n besar)
button (ikut suka hati nak b
esar ke kecik)
pin

simple bunga dada

jumpa lagi di next entry..tataaaaaaa :O


Sunday, July 10, 2011

Review: DIY hantaran untuk lelaki

Assalamualaikum Dears,

Selamat pagi semua...
Seawal 4.00am saya dah bangun.haishhh
sebab pe?sebab hubby ajak g pertandingan memancing kat seri bayu semenyih.hoho!
YES!he's PEMANCING TEGAR TEGAR n TEGAR

yang baju biru tu la hubby saye :o

awal2 lg hubby dh pesan bawak lappy.at least xde la bosan sgt.
BAIK BOS!
now saya nak update pasal hantaran untuk my hubby lak.hihi
semuanya simple2 belaka :)
apa tunggu lg.jomla layan one by one yek

semuanya ada 9 dulang.act nak buat 11 dulang.
tp rasa mcm byk sgt, so apa yg boleh combine, saya combine :)
nak jimat masa la katekan.hihi
semuanya saya deko2 sendiri. cuma buah n manisan je serahkan kat cikyah (pengapit saya).
mane taknye, pagi sabtu baru kami siapkan. nak nikahnya sabtu ptg.haha
padan muka saya kan..huhu

cube tgk alas hantaran.sama kan dgn tabir bilik tidur saya :)


1) cincin hubby
2) set perfume
3) kemeja & jeans
4) rayban + towel (combine 2 brg)


5) manisan
6) Shoes n Socks
7) Buah2an
8) Jam + toiletries (combine 2 brg)
9) kek - xsempat nak capture =(


sekian saja, jumpa lagi di lain entry...muahsss!

Thursday, July 07, 2011

Review: Bride’s Room n Guest Book

Assalamualaikum Dears,

Arini saya nak share dgn u all about my guest book n also bilik pengantin.
2-2 saya design sendiri :) but as usual loh, simple mimple aje

ok, lets focus on my bride's room 1st
aaa..yang ni off cozla saya mintak bantuan dr my sis n abg ipar.
tang panjat2 tu serah kt abg ipar.
tang acu sane sini serah kt kami.
amek masa 2 hari nak siapkn bilik ni.
maklumlah, deco2 time malam jek.
kejap org tu panggil,kejap anak nk minum susu la.hihi
sbb apa kami buat sendiri?of coz la nak cut cost.hehe
sewa je dah RM150, so better buat sendiri.lps2 tu leh recycle semula kan :)

Cost utk bilik pengantin:
bunga + gabus = RM30.00
kain Jessie (xreti eja) = RM1.80 x 15m = RM27.00
kain langsir = RM2.00 x 3m = RM6.00
scallop = RM4.50 x 1.5m = RM 6.75
GRAND TOTAL = RM 69.75



 See, separuh harga pun xsampai kan :)

Guest Books
Yang ni mmg simple sehabis2nya.hihi
Just beli color paper, hard paper, n plastic cover.
others saya recycle je apa yang ada :)
doily paper pun saya guna lebihan dr bunga telur :)

Cost utk guest book:
Color paper (blue turquoise + pink) = RM5.30
Hard paper (black + blue turquoise) = RM4.00
Plastic cover 2pcs = RM1.20
Ring = free
Printing = free
GRAND TOTAL = RM 10.50

guest book

doily's tree

 Memang cut cost gile2 la…hihi

Wednesday, July 06, 2011

Wordless Wednesday: suwit but x sesuai

Assalamualaikum Dears,

See below pic
...
...
...
Nice but LIMITED space..
In house: of coz NOT SUITABLE loh

my cousin's reception

Monday, July 04, 2011

berkemas yang tak sudah sudah

Assalamualaikum Dears

Mode hari ni berkemas mengemas dikemas rimas lemas bla2..huhu
garingnya ai badan ni.hapus muhak aku---> speaking banjar.sape paham?lalala
ruginya amik cuti 1 hari jek.kalau ku tahu penatnya camni, mesti amik cuti banyak2..silap haribulan esok MC.hahaha!cannot la..nnt mesti muncung si tuan saya tu panjang lapan kaki.haha!

Actually harini we all duk pulun pindah barang dari rumah hubby (sec 24, shah alam), singgah amek barang kt umah sewa saya (sunway) n terus ke pandamar.jauh kan journey kami.huhu!nak wat camne...bak kata mummy "takpe, bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian..." :)
la ni dok mengemas sesorang.hubby keje malam.huhu!
im alone :(

review bola:
smlm tengok games tu mcm nak tercabut jantung den.pertahanan xkuat sgt.paling xpuas hati ngan pengadil vietnam tu.rasa nak shoot je kepala dia!unfair gilerr!grrr!bila pemain malaysia buat silap sket, cepat jek tiup wisel.cpt jek layangkan kad kuning.paling geram time 3rd penalti.padahal bukan silap sharbinee pun.sengal tahap gaban la luh pengadil tua!
apa pun congrats to harimau malaya coz berjaya ke pusingan seterusnya walaupun kalah kt tempat lawan.tak sabar nak g stadium lg skali.hoho
to sharbinee allawee, wa caya sama lu lah...ko main ngan baik masa separuh masa ke2.
to safiq n zafuan, rembatan korang memang terbaik wok!