Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, September 20, 2011

Jalan2 ke PERAK

Assalamualaikum Readers,

Alhamdulillah, aritu sempat jugaklah ke majlis pertunangan my x-housemate cik shima.
just me,hubby n huda..pn yumie xdpt attended coz en khai kerja.kesian kt kamu kan :p
time nak kluar dr KL terserempaklah dgn menda alah nih...
so kami pun just follow dr belakang..syok semacam je rase..hikhik

Malaysia Day: sector Swasta

Perjalanan ke beruas mengambil masa hampir 3jam 30mins. nasib baik map yg cik shima bagi tu betul..fuhhh sampai2 je terus jumpa shima n cari toilet..huhu! bila dah lalu kawasan perkampungan dah xjumpa pam minyak, so saya n huda terpaksa menahan sampailah ke rumah shima.hohooo

pelamin tunang cik shima sgt cantik hokay..tp maaflah yerk.lupa nak snap gambar.huhuhu
macam pelamin kahwin pun ade.hikhik


shima n black: congrats!

dah macam kawen kan :)

Around 5.00pm kami chinchawww ke teluk batik..
cik shima cakap dlm 1jam je dah sampai ctu.
so dgn riang ria nya kami meneruskan perjalanan ke sana.
sampai2 je ujan renyai2, ramai gak yg mandi n naik banana boat.
selagi xde amaran yg dikeluarkn,selagi tu la boleh mandi puas2 hokay :D
rasa rugi plak xbwk baju lebih..huhuhu
xpelah,next time masa shima kawin nak tidur TB lah..dh plan2 ngn hubby n huda..hihi
so far, pantai TB masih cantik n terpelihara lagi tauuu


dpt rasa pun jadilah kannn

hubby beria elak air pantai :D

posing lebih2 sket :D

dalam pukul 7.00pm we all meneruskan perjalanan pulang ke KL.
cik shima said, just follow KL signboard. so we all dgn confident follow KL signboard.
suku perjalanan rasa macam pelik.
setengah perjalanan lg tambah pelik sbb lalu jerat cina.glups!
terus patah balik n time tu jugak hubby guna GPS.huhuhu
so we all terpaksa masuk bidor n dr bidor cari exit ke highway..
perjalanan dr jam jd 5 jam lebih..huhuh
really tired, but enjoyed!

Thursday, September 15, 2011

sakit lagi... :(

hari x hangat :(


semalam seharian suntuk hujan kan..
time balik kerja motor plak buat hal.
bila stat hidup,tapi bila nak pulas je mati.
banyak kali stat sampai rasa sakit betis ni.

pastu abg mujahid pun datang tolong.
cabut plug,pasang semula still sama gak.
tengok jam dah 6.30pm, confirm tak sempat nak buka puasa kat umah.huhu
saya cakap kat abg mu, "takpelah.saya g kedai je".
nasibla uda nak teman saya. kalau x, mau meleleh air mata nih.huhu

lucky kedai motor tu dekat aja ngn opis.
kt kawasan turun bukit,saya naik motor.tolak pelan2 pakai kaki. :(
tp bila sampai kawasan yg mendatar,motor taknak bergerak dh.
so terpaksalah saya turun n tolak pelan2.2x gak berhenti rehat.penat tau..
abes segala lopak air saya langgar.time tu rasa busuk sgt2.huhuhu

nasib baik kedai motor still lg bukak.
time tu ramai gak la yg motor rosak.
org kedai tu ckp motor saya kna servis kaberator (kuarkan air jek) n tukar plug.
bila tanya harga, tokey ckp RM32. mak aiii..mahal bebenor."tibe2 ada sorang pakcik ni ckp murah la tu dik.hujan2 camni kenalah tuka". adeh...saya pun OK jelah...

pastu inform kat hubby, dia cakap "mahal betul.mai abg ckp ngn tokey kedai tu"

so saya pun bg la phone kat tokey kedai tu..
depa tot tet tot tet n lastly tokey tanya mau tukar ke xmau --->macam dah bengang.blekkk

saya pun angguk je lah...kalu ada 2 3 kedai motor takpelah jugak.ni ada 1 jek.huhu


lagi 5 minit nak 7.15pm. time tu motor dah siap repair.
so ajak huda beli air dutch lady n berbukalah kami dgn sebotol air. OK la tu wat alas perut drpd minum air hujan kan..ahaks
should be kitaorg plan nk buat spaghetti. dah beli pun barang2..tp bila dah lambat camni,dah rasa malas nk masak.rasa nk delivery pape jek.huhu

around 7.25pm kitaorg pun berpecah balik umah masing2.
saya menghala ke port klang, n huda menghala ke jinjang.
hujan still lg lebat. rasa sakit sangat muka bile kena air hujan.huhuhu
bawak slow2 jek, singgah tempat keje hubby amek kunci rumah n terus balik.
around 9.00pm baru sampai umah. terasa jauh sgt perjalanan hari ni! :(
cepat2 mandi n makan kek yg hubby buat tuh..
pastu around 10pm terasa lapar. nak makan meggi mcm malas sbb tekak teringin nak makan spagetti. so dgn automatiknya rajin nak buat spaghetti. lucky proses nk wat spaghetti tu simple n kejap...hihi
bahan dah ditumis n bila nk bukak penutup sos spagetti tu rasa susah sgt2..
haduiiiii!hangin gila rasa...cuba sampai lenguh tangan tp still lg xbukak!
time tu gak hubby sampai.wat muke 2sen n mintak tolong hubby bukak.huhu
once dah bukak cepat2 saya continue masak..
Alhamdulillah, finally dapat gak makan spagetti :D

suap2: thanks to huda.u r my friend 4 eve n 4 :)

Tuesday, September 13, 2011

semalam yang hangat

Assalamualaikum Readers,

Starting this week, shift hubby dah berubah. No more shift malam becoz dah takde OT.huhu!
Nasib baik la after married.if b4 married, mau tekapai2 we all :(
Now hubby shift petang from 3.00pm - 11.00pm, next week pagi from 7.00am - 3.00pm n begitulah seterusnya.. 0_0
Hubby cakap pasni dah xpayahla nk berangkut2 ke umah mak lg (in law).
Saya senyum jek. dalam hati rasa lega sket coz xpyh susah2 berangkut kain baju ke sana dah.
b4 this, if hubby keje malam we all akn angkut kain baju tuk 1minggu.2 org dh jd 2 3 beg.
pastu g uma in law naik motor jek.

so boleh bygkn beg penuh dpn belakang.macam aci jual kain pun ada.hahahahaa!

Balik kerja ptg smlm terserempak dgn jiran2, kak salmah, kak hasnah n kak gee.
Macam2 la soalan yg depa tanya.maklumlah nak nampak batang hidung saya ni susah.
pegi kerja subuh, balik kerja malam..hoho
borak punya borak dah nak azan maghrib. saya mintak undur diri dulu coz saya puasa.
lastly kak salmah ckp, dtgla ke umah,kenal2.if ada pape, boleh la tolong2.
pasni cari la kerja kat west port.dkt sikit dgn uma.glups!glups!terkena sudah.huhu

masuk uma je terus berkumandang azan maghrib.
saya minum segelas air masak n terus solat.
nak masak cpt2 coz my x housemates nk dtg!!!kire dh lambat gile nie.huhu
menu saya tomyam campur n telur dadar jek.simple sudah.hihi
tgh dok ralit prepare bahan tbe2 rasa mcm nak intai luar sbb rasa mcm they all dh sampai.
intai kali pertama nampak kereta viva,so abaikan jelah.
pastu intai kali ke 2 nampak huda.haa..dah sah2 depa dah sampai.

jemput they all masuk n soh makan kueh mueh dulu.
lucky la hubby wat kek special tuk depa berdua.hoho!
hubby ni dah addict buat kek..xtaula apa kuasa yg merasuk dia.btw luv u b!!!

semua suka kek hubby sampai ada sorang kakak tu soh hubby berniaga.ahaks!

dah siap masak, saya prepare tempat n invited depa makan.
rasa excited semacam dpt dinner dgn kamu2.mcm dh lame gila tak jumpe.huhu
they all balik around 11.00pm n 11.30pm hubby sampai umah.
teman hubby makan n 12.30am saya pun ZzzzzzZZZZZzzz..

rasa penat tp at the same time puas sangat2 sampai sahur pun tak bangun..hihihihi

suap2: jumaat ni shima tunang, Insya Allah we all akn pegi perak..see u there dear :D

Friday, September 09, 2011

Review: Happy Birthday Abg!

07 Sept 11 baru2 ni birthday my hubby.
saya buat simple chocolate kek special for him :D
n also masak yg simple2 coz hubby requested nak celebrate at our house.
hubby nk invited kengkawan kt tempat kerja dia.
pendek kata celebrate birthday also beraya sekali.

iyalah en hubby.syg kamu ni menurut perintah saja :)

mula2 hubby cakap around 6 / 7 org jek tp tetibe je jadi ramai.
dalam 15 org gak la temasuk budak2 kecik..hoho
dalam hati ni dah gelabi gak takut makanan x cukup.
tp saya buat2 cool. cpt2 goreng nuggets n buat air lg.hihi
lucky la td terdetik nak beli nuggets.fuhhh

Alhamdulillah...
semuanya berjalan dgn lancar.
saya rasa puas hati sgt2 coz dpt buat semua tu...
anything 4 u abg!!!


simple cake 4 him


hubby dh malu2 kucing :D


tafsir Al-Quran for him

TO ABG:
HAPPY BIRTHDAY YER...
PANJANG UMUR N MURAH REZEKI SELALU...
MOGA MENJADI SEORANG ANAK, SUAMI, N INSAN YG BERGUNA DI DUNIA N DI AKHIRAT...
MOGA KITA BAHAGIA SAMPAI SYURGA...
AMIN...

Wednesday, September 07, 2011

Perkara yang paling sengal dalam hidup saya.kamu2 ada?

Assalamualaikum Readers,

pagi2 lagi saya dah buat perkara yang paling2 memalukan.huhu

masa sampai tempat kerja hubby, saya tengok minyak moto dah nak sampai E.

saya siap cakap kat hubby lg, "pasni sayang nak isi minyak motor la".


masa otw g tempat kerja, saya dokla kalut fikir birthday hubby nak wat ape.

fikir punya fikir tibe2 saya terkedu bila pandang emergency public phone tu.
act ada cite disebalik public tu.huhu

haritu, masa otw balik shah alam, tayar kereta mengelembung.

so kitaorang pun menggunakanlah kemudahan yg sedia ada..

Alhamdulillah, servis yg sangat2 pantas dr pihak Ronda Plus.

bila dah pandang public tu terusla saya teringat minyak motor x isi lg.

masa tu minyak memang dah lebih paras merah.

dalam hati tawakal jelah.huhu!

sambil tu dok fikir, kalau guna phone ni depa nak datang tolong ke ek?adehhh


masa exit jalan motor nak masuk ke jalan besar saya pun tuka gear 1 n dgn automatiknya motor mati sendiri.
adeh!!!
rasa dah gelabi..rileks…coollll
cuba start motor, hidup. Bila masuk gear 1 je mati smula.huhu
disebabkn saya jalan motor jd jem kejap n sume org dok hon2..

malu yg amat2 malu…adehhh


time tu jugak slumber parking tepi n kol hubby.

hubby dah tergelak2 bila dgr suara saya gelabah semacam.huhu

rasa seksanya tunggu hubby.10minit tu rasa macam 1hari.huhuhu

bila dah xtau nak buat apa, saya pun dokla ralit turun naik atas divider.

tibe2 terpelecok n terus terduduk.HAHA!

malunyeee!ape ke sengallah saya ni..2 x malu dah..huhuhu


bila hubby sampai, cepat2 dia isi minyak motor.

hubby cakap "nasib baik lah bini, kalau org lain xnak dia tolong"

saya balas lak "kalau abg x datang,syg guna jek emergency call tu"

hubby cakap "takdenya depa nak tolong semata2 minyak rm 2 3 ringgit" ---> gelak besar
huhuhu!siot la hubby nih :(
24 jam perli saya :(


Moral of da story: jangan mengelamun enon bila drive or tunggang motor!!!

tp saya mmg suka mengelamun sbb rasa syok plus2 ditiup dek hembusan angin.hehe ---> sila abaikan ye kawan2


suap2: HAPPY BIRTHDAY TO ABG!!!

Sunday, September 04, 2011

Salam Aildifitri 1432H

Assalamualaikum Readers,

Dikesempatan ni saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 1432H.
Maaf banyak2 kalau ada terkasar bahasa ke, tersinggung ke, terngumpat ke dll.
Biasalah, saya hanya manusia biasa yang tak lepas dr buat silap..
Kira 0 - 0 la yek :D


x lupa jugak,
Selamat Hari Merdeka yg ke 54!