Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Saturday, October 08, 2011

bila hubby rajin

Assalamualaikum Readers,

Terasa lambat lak nak update entry kali nih :D
lately busy sgt2 dgn training la, knowledge transfer la..sob sob
makin lama makin busy..tapi gaji tetap ciput gak..sob sob

Entry kali ni nak share story about my hubby :)
Rabu lepas hubby MC. Around 1.30pm hubby called
hubby "syg, tepung jagung ada?sos plum tu camne?"
syg "tpg jagung ada kot.abg carila dlm kotak tepung kek tu. sos plum tu syg xtau la rupenya cmne. tgkla kt kedai ek. abg nak watpe?"
hubby "adalah.k bubuy.luv u"
syg "k luv u 2" -->terfikir abg nak wat kek ape plak la ni ek

2.30pm hubby kol lagi
abg "syg,camne nk siang ikan kerapu ni"
syg "alamak!abg buang sisik, ptg n buang perut ikan kat bahagian bwh tu n tarik ingsang ikan 2."
abg "kalau xbuang sisik xleh ke?"
syg "mane boleh.kang tercekik sapa yg susah"
abg "iyalah..."
syg "abg nak masak ikan kerapu tu ke?masak ape?
abg "adalah. k luv u"
syg "iyalah. luv u 2"

wah...time tu xsabar gile nak sampai umah!6.30pm saya dah terpacak dpn rumah :)
masuk2 je hubby tunjuk ikan tu..walawehhh!abg masak kerapu 3 rasa!
yummy2!rasa xsabar nak makan :D
tqvm B!luv u s0 much!!!

penuh dgn tomato but i really like it!

Tuesday, October 04, 2011

110% strong!

Ya Allah, hati ini rasa gelisah sangat.
This month hubby last kerja.
Kilang down n semua pekerja contract xdpt continue contract depa.
Feel sympathy for them, especially hubby.
lately nampak sangat wajah dia depressed, kadang2 termenung sorang2.
sorry B, i cant help u, but I always pray to God 2 protect us.

he cried when he told me that he could not continue his contract.
saya pun rasa nak nangis but dalam hati I said NO!plish CTMAH. jangan tambah kesedihan dia.
YES!Alhamdulillah, berjaya gak control my emotion.
saya kena sokong hubby 110%. If can, I want to look good in front of him.

hopefully hubby dapat cari kerja yang sesuai dengan jiwa hubby.
as his wife, im always support & backup him.
hope we can live in peace and happiness always.
May Allah bless our life journey .. amin
luv u B