Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, January 16, 2012

100 pun nak pow

Assalam Readers

Aritu received call dr workshop and budak tu ckp kereta dh siap.
So saya pun ajakla hubby gi workshop.
Bila semua dah settle, depa pun bawakla kuar kereta.
Tp bunyinye lain macam jek..macam kereta turbo lak. bising tak hengat.
pastu hubby tanyalah mekanik tu napa kereta bunyi camtu

hubby: kenapa bunyi kuat yek?
meka: eh.dapat2 memang bunyi camni. standard la ni
hubby: rasa pelik, sambil usha ekzos. eh.mana ekzos?patutla bunyi bising semacam
meka: ada ekzos ke? kitaorg xde received ekzos
hubby: dah bengang... hello, itu hari itu towing aa angkat sekali dengan ekzos tau. u telefon la towing punya orang
meka: masuk ofis n called towing. encik , nanti kitaorang cari itu ekzos tapi kereta tak boleh siap ini hari la.
hubby: habis tu bila boleh siap? saya mau guna kereta tau. sambil bebel2 lagi

pastu tgk depa dok kalut cari ekzos, pun xjumpe gak.
pastu depa inform bos depa n suddently bos depa dtg jumpa kitaorg.

poyo bos: hello kawan, ekzos tu talak sini la. orang saya sudah cari.
hubby: itu towing ada angkat sekali la itu ekzos
poyo bos: itu towing cakap, tp orang saya talak terima itu ekzos.
hubby: itu saya tak mau tahu..saya nak ekzos saya
poyo bos: ini macamla, kita pun taknak susah. u bagi saya rm100, kita tuka ekzos baru.
hubby: apa pasal saya kena bayar 100 sama u? orang u yang hilangkan ekzos saya
poyo bos: kawan, u punya ekzos sudah karat ma, kalau pasang pun talak guna, insurans pun tak cover ma ekzos karat.
hubby: itu saya tak mau tahu. saya mau itu ekzos jugak.
poyo bos: ini macam la kawan, u kasi 100 saya pasang ekzos baru. u untung ma. itu ekzos sudah berapa, welding lagi berapa. wa rugi ma.
hubby: senyap sekejap sambil tengok saya. saya just angkat bahu. OK lah.esok siap aa
poyo bos: esok saya kol awak

so kitaorg pun balik la..lepak umah kak su cakap. pstu chitchat pasal kereta. tiba2 kak su marah2 sbb kena bayar 100.
kak su ckp bkn salah kita yang hilangkn ekzos tu. then kak su ckp if depa still mintak 100, gi je wat polis report sbb hilangkn ekzos..
huhuhu! betul gak kn..nape la tak terfikir ek...adehhhh

keesokkan paginya, hubby kol si poyo bos tu.
chitchat2 poyo bos tu ttp soh bayar 100 gak. bila hubby ckp nk wat polis report, dgn berlagaknya poyo bos tu ckp dia xkesah, pergila buat report..
siot punye orang!100 pun nak makan gak..hangin btolla

pastu saya kol insurans, check pasal ekzos tu. org insurans ckp depa xdapat report pun pasal ekzos. kalau ada surely depa check n ganti if betul eksiden tu melibatkan ekzos. lgla saya hangin sbb poyo bos tu PENIPU.
dia ckp ada report dgn insurans tp pihak insurans ckp depa xde report psl ekzos..hampagas btol!nampak x siapa yg KAKI BELIT!

pastu soh hubby kol towing tu..lucky la si towing tu kawan dia..
chitchat2 pastu kawan dia soh jumpa kat bengkel after sembahyang jumaat.

sampai2 je kat bengkel kawan hubby dh ada dgn kwn2 dia..
then dia pun dingdong2 dgn si poyo bos tu n suddently poyo bos tu soh amek kunci kereta n blah.. lah, senang jek..tp saya tak taula ape yg budak2 tu maki kat si poyo bos tu..hohoho
kalau berurusan dgn towing ni paham2 jelah kan..muka gangster semacam jek..hoho
wutever la..janji kereta dah siap, n 100 xhilang.. Alhamdulillah...

Rezeki sentiasa murah sejak 2 menjak nih..
Alhamdulillah.. Terima kasih Allah di atas kurniaan dan rezekiMU ini

suap2: tak lalu nak makan..nak muntah, tp xnk keluar.. :(


2 comments:

~ NANA ~ said...

byk dh cerita yg i denga psl kes cmni...kdg2 mmg kna hati2 tau...diorang ni sengaja nk untung lebih2

ctmah said...

aahla nana.1st time kena, kena beringat selalu.huhu