Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Sunday, January 01, 2012

Goodbye 2011 and welcome 2012

Assalam Readers,

Short review utk December:

14/12/11
1/2 day MC coz kencing x lawas.really hurt setiap kali nak buang air kecil

16/12/11
1 day MC coz still lg sakit :(

17/12/11
feel better than yesterday

20/12/11
period lambat n try buat pregnancy test n the result is Alhamdulillah. surprise kat hubby and he's really speechless :D

21/12/11
double confirm at clinic panel and the result is +ve. but got another issues. i hv cyst beside of my rahim and the size is 4 x 4.7cm. quick big and doc draft surat and advice to double check at any hospital.really cuak..huhu

22/12/11
called hospital serdang, hospital klang utk dapatkan more information.at the end saya decided serdang coz ramai yg ckp klang sgt pack.huhu! nurse suruh datang hari rabu utk set appoinment. biasalah, dah consult dgn hospital gov, so surely kena buat appoinment 1st.h0h0

23-24/12/11
tidur umah member hubby coz he requested utk siapkan gubahan hantarannya..nasib baikla saya ni berjiwa penyabar. sabtu nak pegi, jumaat mlm br terhegeh2 nk siapkan..haduuuuiii! 24/12 ptg bertolak ke bera.

25/12/11
petang gerak balik ke shah alam...seriously tired

26/12/11
rileks2 di rumah sambil kemas2 apa yg patut

28/12/11
went to hospital serdang to set my appointment n the date is 17/01/2012. pastu nurse suruh pergi any KK utk buat surat salinan coz if guna surat asal, any checkup kena charges.huhu! then kitaorg g KK putrajaya just utk dptkn surat salinan. Doc Siti Munirah sgt baik. dia scan n time tu dah nampak kantung baby, sebesar biji kurma. we r so happy especially my hubby :D
mcm xcaye jek. pstu dia explained about my cyst. cyst ni boleh buat keguguran n tumbesaran baby terbantut.huhu! really scared. hopefully saya n baby sihat selalu. then doc suruh buat buku pink kat any KK yg berhampiran rumah coz kes saya dh kena rujuk kt hospital.hoho!btw thanks doc.

29/12/2011
kol KK yang berhampiran dgn rumah tp nurse suruh call another clinic coz kena follow address rumah. so saya pun kol klinik desa pendamar n hari ibu mengandung adalah setiap hari khamis. so my 1st appointment is on 05/01/2012. sedikit info utk 1st time nak buat buku pink:
i) ic husband - photostat
ii) alamat n phone num tempat kerja husband
iii) bill api or air utk sahkan alamat semasa

30/12/2011
xde mood nk kerja coz ramai yg cuti :(

31/12/2011
follow hubby mancing kat kolam UPM. Then lepak2 kat umah IL n umah kak su. pstu tgk pertunjukan bunga api ngn hubby.tgk kt TV aje :D

Azam 2012:
i) menjadi isteri yg solehah n ibu yang baik
ii) bertambah sihat baik saya, hubby or baby =)
iii) tingkatkan diri utk kehidupan seterusnya

To all blogger:
Wishes u a Happy New Year and hopefully this 2012 will give us more felicity and happiness

2 comments:

Shakina Farhan said...

tahniah juga buat ctmah..cyst tu detect lepas scan ke? harap semuanye ok..

ctmah said...

tq kina.after scan br tau ada cyst.doc pn mcm pelik coz sye x rase sakit n size tu besa sgt.huhu