Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, January 20, 2012

hari yang penat

Assalam Readers,

Sejak dr haritu lg nak update pasal checkup kat hospital serdang, tapi rasa xlarat semacam jek.
setiap kali tengok PC mesti pening, pening, pening..
haduhhh!camne la nak buat keje nih :(

cite sket2 sudah la ek :)

checkup kat hospital government nie kena byk bersabar. walaupun ada appointment, tp rase mcm xde jek. nape rase camtu ek? sebabnye.......
  1. mula2 kena pass buku kat nurse kat klinik gynae.tunggu sampai nurse panggil, then baru leh register kat kaunter luar
  2. once dah register, masuk semula klinik gynae n tunggu lagi sampaila nurse bg nom giliran yg sebenarnya.
  3. nom giliran naik, then amek ukuran tinggi n berat. then tunggu lg.
  4. nom giliran naik lg, then baru la dpt jumpa doc.
  5. once siap, if ada followup checkup, kena jumpa nurse semula utk amek next appointment.
  6. sekian, boleh balik
tapi tak tau la plak kat hospital lain kan..

masa checkup ngan doc, rasa nak tergelak semacam pun ada.
dah la yg checknya doc pelatih, lelaki hokayy... namanya doc munawwar.
walaweeeeeehhhh! rasa malu gila masa dia picit2 perut, pstu dia londehkan sikit suar spender saya..gagagugugugu! bila dia dok potpet2 ngan kawan dia, saya naikkan sket spender.hahah!
pstu masa scan, doc yg sebenar2nya masuk.
time tu doc ckp n tunjuk "see the baby's heartbeat"
wah..saya rasa teruja n jakun sekejap. rasa mcm tak percaya jek.. Alhamdulillah
then doc tu tanya la mcm2 soalan kat doc pelatih ni..
rasa macam diri ini bahan experiment laks..haha!wutever la..janji kami selamat sudah.

doc ckp cyst saya dah mengecil, sizenya 2.7cm x 2cm. Alhamdulillah
tp doc ckp if cyst ni kembali besar n size nya 5cm ke atas, automatik saya kena operate..uwaaaa! mintak dijauhkan la ek :(

then doc pun explained la psl cyst ni:

cyst ada 2
  • cyst kekal - memang sedia ada dari dulu
  • cyst semasa pregnant - cyst ni ada time pregnant, masuk minggu ke 14 cyst tersebut akan hilang sendiri
sekian saja...tak tau nak type ape n rasa loya semacam!
FYI, my husband dah xmuntah, dah xloya2...
la ni saya pulak yg melalui symptom tu..haduiii
barula saya faham camne perasaan lisa, nana n m2b yang lain..
sesungguhnya muntah itu sesuatu yang menyakitkan..
rasa bergelodak semacam jek perut ni..huhu!

No comments: