Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, January 05, 2012

ni dia buku pink saya

Assalam Readers,

Alhamdulillah..dah settle buat buku pink.


Melendot gak la tunggu.adalah dalam 3jam setengah.huhu!
ingatkan bile p klinik desa, org sket jek.rupa2nya lgla ramai :D
sampai2 je saya ckp kat nurse nak register buku baru.
then nurse bg nom giliran 32 n mintak ic.
pastu dia soh amek air kencing dlu, ikut nom yg ada pd botol.
then tunggu jelah, smpai ler nom giliran saya dipanggil. habis j
e register saya kena tunggu lg. bile nama di panggil, nurse amek kiraan berat, tekanan darah n ketinggian saya. then on 17 jan or bile2 aje, nurse soh g kk port klang untuk dental checkup.
pastu nurse terangkan about susu ibu. starting 1st day baby kuar, digalakkan menyusu susu ibu until 6 months n kalau boleh continue till 2 years --> tq nurse.Insya Allah saya follow eh
EDD saya maybe 22 Aug 2012, beberapa hari after Aidilfitri.. :D
then nurse soh tunggu kat bahagian atas lak untuk amek sample darah..
uuu~~~ ni la yg paling saya xsuke n ngeri... :(
bila nama saya dipanggil, saya dah cuak.nurse senyum jek.
nurse ckp genggam tangan ni kuat2 n sambil2 tu dia cari area yg sesuai utk dicucuk.
seriously cuak, cepat2 toleh tmpt lain...
OOOuchh!sakit gak..tu la yg terpacul dr mulut saya.haha!
then, nurse soh letak buku pd nurse yg lain utk doc checkup.
bila nama dipanggil, doc soh baring n doc tekan2 perut.
doc ckp masih baru lg ni. so xleh nk amek ukuran :)
saya pun explained kt doc yg saya ada cyst n dia pun tulis bla3...
sambil senyum, doc ckp around 16-22 weeks kita akan scan baby yer. but i guess, mesti hospital dah scan dulu kan. saya just senyum n angguk jek.hihi
pastu doc soh pass buku ni ke nurse lg sorang utk tulis summary.
so tunggu lg...bila nama dipanggil, nurse explained if ada bleeding, terus direct ke hospital.
bile nurse tanya kenapa refer ke hospital serdang, saya pun tersenyum sat.
saya just ckp dekat ngan tempat kerja ---> mcm tbb je reason nih.haha!
nurse tanye kerja area mane, saya ckp area kelana jaya.
pastu nurse ckp camtu boleh tumpang wat checkup kt kk kelana jaya sebab dah buat buku pink kt area rumah. then saya pun tanyalah mcm2 sbb rasa mcm blur kejap.
nurse ckp, 1st buat buku pink mmg kena area kawasan rumah coz if berpanta
ng di rumah, senang depa nk wat checkup. bila dh buat buku pink, kalau nk checkup kt area tmpt kerja pun boleh. but, apa2 pun kol kk kj dulu samada leh tumpang checkup ke x.
dkt summary, nurse tulis next check up pd 2 feb 12 n pstu dia highlight bahagian bwh ni:


at the end, nurse bg buku n vitamin. vitamin pun kaler pink gak.hihi
otw balik rumah, sempat lg tapau cempedak goreng n tauhu sumbat.seriously lapar gile coz lama bangat kt ctu.huhu
around 3.00pm kol kk kj tanya pasal tumpang checkup tuh.depa ckp boleh je as long dh ada buku pink...wah!bagus gak..dekat sgt ngn tempat kerja :D Alhamdulillah
tp pasal dental checkup depa xsure leh buat kt ctu ke x.
kena tanya sendiri masa dtg buat checkup tu..hoho!
nampak gayanye cam kena wat kt kk port klang je..ayama!berapa byk kk la kna pegi ni kan :(

apa2 pun xkesahla..
janji saya n baby sehat2 selalu...kn baby :D

5 comments:

:.noRuL.: said...

yela,ikot aje ckp dorang tue ea mama...

:)

LisaLisut said...

hallu ctmah! i dh paham..tp kan i degil ni.i nk bukak buku kt KJ (dlm hati nk jgk) s td call kk puchong nk tye soalan je pn.gila lama 15min main pas2 mcm acuh xacuh nk jwb,grrrrrrrrrrr.sbr jelah.takpe suck it up. nk bukak buku je kt situ.nk folo up check up i nk buat kt TTDI or KJ.huhu. i call KJ td tapi xangkt.huhu..

eh edd u 22 aug? i kalau ikutkan within 4-10 aug. aiyakkk.br terhegeh2 nk buat buku ni.kekekeke

ctmah said...

norul: iyala untie uda.ikutkan jelah

lisa: H0h0!selamat bukak buku yek!jgn stress2 tau.hurm..ikut perkiraan nurse,tu la tarikhnye.i bukak cpt coz next 2 weeks nk kena follow up my cyst kt hospital serdang :(

~ NANA ~ said...

i pon takot jarummmmmm....hihi

btw jaga kandungan baik2 yer...time pregnant ni mmg kna byk bersabar dgn dugaan...bkn senang rupanya mengandung ni ;p

ctmah said...

thanks nana..nnt bile dh tgk si cumel ni surely hilang segala penat lelah kn :)