Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, March 21, 2012

penjagaan rambut ketika n selepas hamil..any tips?

As salam Readers,

after lunch tadi, i had internal discussion with my team.
chit chat chit chat, then suddenly my sv shared her experience during pregnancy.

sv cakap after melahirkan baby, rambut kita akan gugur dengan jumlah yang banyak.
so utk elakkan rambut gugur, dia advice i pakai hair tonic.
but the major problem is kebanyakkan hair tonix mengandungi alkohol.
so org islam xboleh pakaikan? ---> aku senyum n angguk saje :o


google2, tapi rata2 cakap tu semua normal. nanti rambut baru akan tumbuh balik or gunting bg rambut pendek. so rambut kurang gugur n at the same time nampak kemas.
owh...terlalu simple laa :(

u all ada tips tak camne nk jaga or rawat rambut kita ni before gugur byk?
jom share with me :D ....
thanks dear...dadaaaaa



5 comments:

yUmIe said...

i did the same thing..rambut den dh pendek tahu..org ckp lg baby duk pndai men sembor2 air liur,lg byk gugur.maka prepare awl dgn memendekkn rmbt..hr tu lps pantang trs potong sbb mak sendiri komplen sye cm serabai je rmbut pjg.die rimas tgk dgn nk jga baby lg.huahuahua..act sye mmg melonjak riang bile disuruh gunting rmbt.mcm mengantuk disorongkn bantal.lol

ctmah said...

yeke wak?uwaaa...ngeri jek!
awk ptg btol2 pendek ke?

~ NANA ~ said...

alamak...i ni dah la mmg jenis rambut suka gugur...nk potong pendek mcm syg jer...hehe

Hunny Kitty said...

i jaga pegi saloon je..hehehhehe

ctmah said...

nana: syg2..lg2 kalau husband xbg ptg :(

hunny: duit pun kena lebat la kan.hihihi