Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, May 07, 2012

25 weeks!


As salam Readers,

Alhamdulillah…this week genap 25 weeks saya carry adik baby ni.
Semuanya baik2 belaka aje. Rindunya nak tinggalkan 2nd trimester ni.
Mana taknye, 2nd trimester nie la saya dapat bedal segala jenis makanan.h0h0
Tu pun 5 months ke atas baru la saya boleh telan segala bentuk makanan. Sebelum tu vomit tak hingat.uuuuu
Haishhh…Makan je la yg ko ingatkan ctmah!haha!
Byk sgt makan sampai berat pun naik 2.4KG! OMG! Next checkup kena observe! urghhhh

6 months ++ .. abaikan muncung en hubby tuu

Btw, tinggal lagi beberapa minggu je nak masuk 3rd trimester.
Macam caya tak caya je kan J
Skarang ni symptom sakit kaki, betis dah datang. Kalau berdiri lama je mesti lenguh.
My SV advised ambil kalsium bila kandungan cecah 7 months.
Tapi saya rasa cam malas semacam jek.
Ada yang ckp kalau terlampau byk sgt mkn pill, kemungkinan dpt baby besar tu tinggi.uuu…
Hurm…Minum susu + obimin sudah la kot. Harap2la menda tu dapat menampung saya n baby.
Should i take any calcium or supplement pill? U ollssss amek ke?

7 comments:

Juliet said...

Hi you!

Blogwalking and suddenly stop here :)

Allow me to link your blog to mine please? ;)

Btw, kalau nak minum susu, no need for calcium pills. My 2 cents ;)

hayati hashim said...

hi M2b
klu dah minum susu + obimin lagi, no need calcium pills pun xpe kot..

Shakina Farhan said...

kina yg minum susu tiap hari pun doc bg calcium pill tu..tp sedap gak pill tu..haha..kadang2 selang seli makan sbb takut baby besar..:P

Cheyan said...

hehe..kalau u minum susu ikut arahan 2 kali sehari, u tak yah la ambil calsium tu..tapi kalu u minum susu x ikut arahan leh la amik calsium..hehehe..

Syima Syaz said...

hye....baby kita sebaya...i pun genap 25weeks hari ni

nice to know u...

ctmah said...

juliet: almost welcome dear..tula, lgpun xtau sgt psl2 supplement pill ni.but, mkn obimin sembelit la.mmg mcm tu ke?i xtau obimin tu leh wat kita sembelit.last month checkup br tau, tu pn bile nurse tanye.haha!
btw, i xleh nk view ur blog la dear..

hayati: 5 months baru start terhegeh2 minum susu.hihi!b4 ni xleh nk masuk langsung..uuu

kina: tulah.takut x larat nk push jek.hahaha

cheyan: alamak, u ni mcm tau2 je kan.i minum susu 1 hr sekali jek :p

syima: really!camtu EDD kita hampir samala kan :) nice 2 know u 2 dear

yUmIe said...

ala org yg minum susu kdg2 ni pn,iman bile kuar tulang tegap n keras.hahaha.org rse if awk dh minum susu n minum yogurt,it's enough already.heheh