Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Sunday, May 27, 2012

2nd, 3rd: 3D / 4D Scan n Monthly Checkup

As salam Readers,

2 hari ni memerap je kat rumah sbb hubby g mancing.
malas nak follow coz xde apa nak buat. baik dok umah sambil kemas2 apa yang patut.
next wekend mmmy n akak dr kampung nak datang cni..yippi!
dah kirim rojak pecal kt mummy.hehehe.
depa nk p jalan2 ke genting n harusla kami follow skali :D
okla...jum kita putar cite :)

2nd: 3D / 4D Scan at Vission College
Time: 2.15pm 

otw ke vission college, sempat gak saya borak2 ngan si kecil ni 'adek baby, plz show ur face. We want to see you darling'. Start je scan terus nampak muka adek baby. We r so excited n saya pun berbisik kat si kecik ni 'baby, you listened my voice and always turned ur face into us. good n pretty girl'.
then the girl said, 'waahhh..good baby. no more kerenah and always show her face.tak payah i nak tunggang terbalik alat ini. Normally baby suka letak muka ke bawah, tapi your baby very different'. We all just gelak jelah.hehehe

You know darling, masa ni kamu tidur dengan lena sekali. Time tu the girl ketuk2 my belly, 'kita kejut baby ye'. So ayah pun pegang my belly and cuba bercakap dengan baby 'hei adek baby, bangun2. Ayah nak tengok kamu gerak'. You listened again n start kicking me n never stop kicking. So sweet dear. 
Sometime you smiled
Sometime put your little fingers up and near your ear
Sometime you stick out your tongue
N sometime you pull a face at us
It's really cute and I don't know how to describe that feeling

senyum manis

tangan yang comel

heartbeat yang cun

Then, the girl continued scanning in other parts. 
Checked your heart - ada 4 injap, berfungsi dengan baik
Checked your heartbeat - it's 150 and normal
Checked your nose, mouth, little fingers and toes - cantik dan cukup sifat
Checked your gender - confirm GIRL
Checkup your weight - 859gm 

My precious girl! you gave the best position for us to see you darling. This is one of our miracle moments and TQ Allah!

Berbaloi2 RM90 ayah ibu. Photos sangat clear n they burn all photo in one CD.
Thanks Allah!
Thanks Baby!
Thanks Vission College!

3rd: Monthly checkup at KK KJ
Time: 2.45pm

Masya Allah...ramai la pulak. ingatkan macam last week, xde orang sangat.huhu
4.00pm baru start timbang berat, 2.2kg..pang!telebey 200gm lg.atoiiii!dalam hati dah ckp, sah bln dpn minum air gula!hoho
Pastu checked tekanan darah 98/57. glups!rendah hokay. maybe penat kot coz dr pg berjalan jek.huhu
Then continued checkup Alb (N), Gula (B), Hb% (12.4) Alhamdulillah normal.

Pukul 5.00pm baru dapat jumpe doctor!sgt geram hokay coz nom saya awal, tp mesin tu dok sebut nom selepas nom saya. hangin 1 badan!
Time ni semua pun dah caca marba nak balik cepat sebab dah pukul 5..huhu
Checked jantung baby, OK. Obimin x mintak coz still byk lagi.
Pastu depa xde pun explained or tanya sbb apa tekanan darah kurang, x tgk pn berat yg terlebih tu selamat aku, n tak explained pun pasal cara mengira pergerakan baby (sepatutnya starting 7 months kita dah kena kira kan?) 

saya sempat tanya pasal nak check plasenta masa 28weeks tu jek. ingatkan scan kat ctu, rupa2nya kena scan kat vission college.ceh!macam berpusing2 la plak..huhuh
Next monday baru nak set appointment ngan vission college.
hadoii!cuti dah la tinggal 5.5days jek..harus cari alternatif lain ni!

adeh...sakit pinggang mak nak..panjang sgt entry kali ni..hihi!sapa nak bace, silakan. xnak bace, sila X ok :D

OPs! Nak promote sat! macam dpt gaji je kan kekeke
during registration at VC, they offer us to join 'A Journey Towards Parenthood':
Date: 23rd June 12
Time: 12.30 - 5.15pm
Venue: Dewan Perak 2, Level 4, Tower 1, Menara PGRM Cheras

Event:
registration + photo shooting session
labour + childbirth
nutrition in pregnancy and it's myths
tea break
the wonder of stemcell
breastfeeding advantages + techniques
lucky draw + prize giving

free: *photo scanning + portrait that capture the journey of both or you towards parenthood*free make up session by mark kay*free goodies bag*free prenatal comfort soothing message/postnatal massage(30 mins)*6 lucky draw grand prizes

free registration!limited seats!more details, please call Shanice 012-9067068 / Vission College 03-78038300

So mommy2 di luar tu, kalau free  bolehla join event ni. it's free and x rugi apa2 kot :)

8 comments:

~ NANA ~ said...

bestnye ada pic scan 3d/4d tu....i xde pon utk buat kenangan...tunggu 2nd baby pulak nnti la *eh eh*

:.noRuL.: said...

bby smiling...sweet sgt.. :P

ctmah said...

nana: hihi!2nd baby jgn lupe wat tau :p i siap frame lg letak kat ruang tamu.excited smcm jek.kekeke

norul: mcm ibu dia kn, suke senyum.hehehe

LisaLisut said...

copppp ctmah, how much course yg u ckp ni? kt pgrm cheras tu? mcm best je event dia.

LisaLisut said...

hahaha i br buat scan 4d last sunday. and kisah i sgt lah mencabar.will share later lol.

ctmah said...

lisa: free dear!u just kol nom yg i attach tu jek or lg senang direct kol vission college.
cpt update blog.xsabar nk bace.hehehe

Nadya Zahid said...

beb...anak u cantek laaaaaaaaaaa....n comey senyum die tu...vission college kat ne?

ctmah said...

Nad: tq dear :D vission college ni kat kelana jaya. opposite ngn baker's cottage(bahagian belakang)