Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, May 15, 2012

stop shopping!

As salam Readers,

rasanya cukup saat n ketika ini saya wajib stop shopping.hihi
setiap bulan duit mesti lebur. lebur utk si adik baby ni.
tp ibu tak kesah la..yang penting kita semua happy kan :D

btw, last friday g mom & baby expo kat mid valley.
seriously banyak gile booth n cam lisa ckp, mostly booth baju baby.
rasa tersgt puas la kot sbb dpt grab apa yg dihajati n pasni leh suka suki update checklist =)
dh abes shopping kt mid, suddenly terpesong lak ke jusco.
act 19th of May ni ada jusco sales. tp tak sure la semua jusco or jusco kat mid aje.
ikutkn hati nak je tunggu sales tu. nak2 kebetulan date tu sama ngn birthday saya.
tp en hubby dah malas nk tunggu. so paksakn diri grab aje ape yg x complete lg sambil kecikkan mata.hahaa

tadaaaa....hasil rembatan kami. 
tgk cam tak seberapa jek, tapi total damage is RM 598.60..gile kau kan ctmah..uuuu

Been sterilizer + warmer RM150 --> ada free bottle n mosquito patch
thermometer = RM11 (jusco RM14.9)




 thermos + bag = RM118 (jusco RM170)
towel (RM15) + nursing bra (RM28) + washable breast pad (RM11) + legging (RM5) + apparel (RM7) + stoking (RM5)
 

jusco = RM220.60
napkin = RM28.90 (dpt free gift 3 pampers)
mitten n bootees + jumpsuit + safety pin + mosquito net + hanger + mamy poko size S n M


k chow!jumpe next entry yaa

6 comments:

LisaLisut said...

tetiba nyesal apsal i xbeli nursing bra kt expo. myb sbb kt babyland aritu i beli 33 kot tp sehelai je then rs ckup. lol. pdhal br ade 3.tskkk.

alaaaaaa i tatau pun termometer kt little bean tu murah. haish.kene cari kt butik baby jela later.i jmpe yg rm115 kt mamours.gile apaaaaaa hahaha.xkuasa nk beli termometer rm115 hahaha

yUmIe said...

yup jusco sales 19th may - 10th june:p

giler damage!!!hahaha

Nadya Zahid said...

wow mummy..byknye shopping...hehheheh :)syok kan shopping brg2 baby...

Shakina Farhan said...

once dah start shopping barang baby mcm xboleh stop kan..hihi..xsbr nak pegi expo yg bulan june..

~ NANA ~ said...

kalau dh stat beli barang baby, mmg susah la nk stop dear...nnti dia lahir lagi la nk beli mcm2 utk si kecik tu...hehe

ctmah said...

lisa: ala dear.i pun br ada 3 helai.haha!termometer tu cer u usha kat jusco, kot2 la ada kan :)

yumie: staff dpt best prices x?hihi

nad: time shopping mmg xingat apa.cantek je grab, murah je grab. balik rumah bile calculate baru la dok tergaru2 kepala..kakakaa

kina: selamat bershopping kina!i x pegi la kot :p

nana: agree with u dear!kate je stop, tp tgn still lg dok google tu google ni.hehehe