Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, June 27, 2012

8 months sudah

As salam Readers,

Alhamdulillah..hari ni genap 8 bulan. another 56 days to go..glups!
bila dah masuk 8 bulan ni, macam2 la yang saya rasa.

pundi kencing
seriously asyik nk terkencing jek. kerap tapi kuantiti sket jek..uuu! mau bocor panties camni :p
sometime rasa nak terkencing, tp bila p toilet tak mau lak kuar. rupanya kepala baby dah kat bawah. that's why la rasa lain macam jek :o

kaki
Alhamdulillah xbengkak lg.
oh kaki, jgn la kau bengkak. g kerja dari pendamar ke kelana jaya tersangatlah jauh.tgh berkira2 nak amek unpaid leave ke x. 1 hari tolak RM101 ooo!gile ape!

betis
dah mula lenguh2 tang lipatan tuh

tidur
kurang selesa. bila tido telentang, perut rasa tegang semacam. bila tido mengiring, adek baby dok tendang2. tersepit ke dia?huhu
katil penuh ngan bantal jek.kadang2 kesian kat hubby, tp apa boleh buat.huhuhu

baby
skarang ni asyik mengeras jek..kadang2 tu rasa senak semacam. bila mengeras, cepat2 la borak2 ngn adek baby sambil tu massage2 skali. bg lembut smula :D

perut
sgt itchy!slumber gosok2 dpn staff lelaki. siap ada yg tegur "perut aku pulak yg rasa geli gatal" cehhh
nak pakai panties or seluar dah susah coz perut dah besar. terpaksa pakai secara duduk, tp saya selalu redah jek. pakai sambil berdiri, sambil tu mulut dok ouch ouch.hehehehe

Miss V
sometime rasa cucuk2. tak tau la kenapa. bila ngadu kat hubby, laju je ajak g klinik..urghhhhh! MIL cakap sbb kepala baby dah turun.tu yg rase ngilu2. MIL soh urut n tolak ke ats pelan2...
setiap kali nak tido, hubby selalu pesan "syg kalau rasa sakit ke ape ke cepat2 kejut abg tau". sebab pe hubby ckp camtu? sebabnye saya tido tak lena. kadang2 mengeluh, kadang2 merengek n of coz la dia risau. kadang2 tu siap ada sesi soal jawab lg."syg ok?syg sakit?" hahahaha! pity to him. hubby pun tido tak lena :(

7 comments:

LisaLisut said...

i pulak skrg asik berakkkkkkkkkk. pg td je bgn 3 pg utk berak pfffffffftt. kencing dh jarang agak weird di situ.huhuhu. ngilu2 tu kdg2. tp most of the time kalau jalan mmg rs mcm ade kepala di celah kangkang hahaha.husband i pulak skrg kalau i berak je dia akan tye ok x,baby gerak x, sbb doctor kata tkt tu sbnrnye mcm contraction ke apa or tkt efek kt baby ke apa huhu.so i monitor movement baby huhu

Cheyan said...

Hehe..kalau tidur mengiring memang baby active, dia suke kalau ngiring..

Gud luck dear, insyaAllah selamat semuanya.. Just enjoys ur late pregnancy ya..

Gadis said...

Gadis yang baru masuk 7 bulan ni pun dah rase mcm tu jugak...
huhuhu...

Syima Syaz said...

kita sebaya kan? hehe...
betis kita dah gemukkkkk nak lipat pun rasa mcm ada daging lebih.kerap kencing tu..kat office je, kat rumah tak sangat.selamat sbb tandas kat atas wooo...azab!tunggu puasa kang baru balik rumah mak..
tidur memang la tak yah ckp tp kalau dh ngantuk sgt...takde makne la nak igt kat baby dh.hehehe
perut mmg gatal teramat..so bila gatal je mandi atau cocoa butter tu..ok skit.tp part2 rasa kat celah kangkang tu belum lagi la...

Asz Miza said...

Masa masuk 28w aritu pun dah start rasa macam tu. Asyik nak kencing, rasa ngilu, lepas tu mcm mencucuk2. Nak tido pun serba tak kena. Asyik sakit pinggang(xckup kalsium kot) sampai kadang2 husband ingat sakit nak bersalin awal.(erkkk!)..

ctmah said...

lisa: i susah gile nak berak kot..2 3 hr br leh berak..mcm2 petua dh cuba, tp still xjd..atoiii

cheyan: owh..dia suka ek..takut ke dia tekepit ke,sesak nafas ke.btw thanks dear :)

gadis: layan jelah kn..9 bln sekali :)

syima: aah..kita sebaya.gender bb pun sama kan :)

asz:haha!kita rasa mcm,tp still lg cool. hubby2 kita plak yg ribut semacam :D

Anonymous said...

can you buy xanax online alprazolam 0 5mg para que serve - xanax 2mg bars onax