Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, June 29, 2012

caca kah saya?

As salam Readers

since malam tadi dok terfikir macam2..tetiba plak terasa kalut semacam.padahal baru je cecah 8 months.hahah!perasan lebih la kamu nih ctmah :D

brg baby
baru pilih2 (seriously baju new born ada 1 pasang jek.yg lain sume besar2!haha!)

brg ibu
stoking n baju butang depan still pending

nama baby
still jiwa kacau..hehehe

hospital
Insya Allah, Hospital Serdang

proses kelahiran
jihad to NORMAL birth!

set bersalin
ni pun jiwa kacau gak..atoiii
tanamera / nona roguy xmampu kot :D
maybe amek set HPA, sama ngan yumie. order online je la gamaknya.boleh order tungku baby skali kot.
harga pun murah around RM90 jek.
keistimewaan HPA set ni boleh la refer kt SINI ye

tungku ibu
weekend ni nak g GM beli bantal elektrik tu jek..ada magnet RM15, xde magnet RM10. ada sesapa nak kirim x?hehehe

air selusuh
dah called mommy suruh abah buatkan. Insya Allah next weekend my mom datang sini. so she will bring together :)

air zam-zam / kurma
in stock :)

hurm..ape lagi ek..tadi rasa cam banyak jek..aleh2 lupa sudah...hehehehe

so this weekend wajib cari barang2 spt di bwh ni :D
stoking - 3 pcs
baju butang depan - 2/3 pcs
new born bb cloths - 1/2 pcs
bakul makanan
bantal elektrik
disposable panties - 1 pack

handkerchief -  1 set
????

semalam c/up kat kk KJ. Alhamdulliah semua normal. berat 49.35kg which is naik 1.45kg within 2 weeks. nurse cakap agak tinggi.ahahaa!pastu nurse suruh prepare beg barang2 bersalin.takut anything happened ke..opps!
 
next c/up on 12/07/12..owh cuti tinggal lagi 4 hari jek..harus la saya amek MC je lepas ni..tp the BIG PROBLEM nya saya sgt xpndai nk buat muka sakit. dah pernah buat n failed.wakakakaka!

uollsss boleh ajar tak cara yg paling senang nak dapat MC :D

happy weekend uolsss!


8 comments:

Bazilah (^0^) said...

x reti jgk buat muke kesian nk mc hehehe. tp hubby kate x baik, nnti rezeki x berkat :D tp bile dh asik kene g check up, sayang jer nk guna annual leave kan..

sitiyati said...

U... Asal dh 8m pun ringan??? Stating dlu brpa... I dh gain 11kg tw... Sadis!!!

Syima Syaz said...

takyah buat muka apa2, pregnant senang je dpt mc...hehehe

kita pn sepatutnya appoitment hari ni tp sbb end month takut ada urgent case, igt nak gi hari sabtu pastu husband suh gi hari isnin sekali gi hospital booking...
pasni kita check up kat hospital je.takde dah gi klinik...

Asz Miza said...

Baru check semalam, baju NB kita pun selai dua je..lain sume besar2..
Eerrr, mcm mana nk wat muka sakit eh..mntak je time off kot lg sng..hehehe

~ NANA ~ said...

baju newborn kena ada at least 5 helai jugak kot...kalau baby pakai baju besar sgt nanti nmpk selekeh...hihi

nak mc ckp je terus terang x larat...hihi

ctmah said...

bazilah: aahkan.kalu c/up kat private ok la gak.weekend pn blh c/up.tp x termampu lg.hihihi

sitiyati: b4 pregnant berat i baru 41kg jek.hahaha

syima: ala dear.dh pnh mintak mc tp xdapat.tgk klinik jugak kot.huhuhu!c/up kt hospital?tibe2 dah rase ngeri2..hehe

asz: company kite xde time-off.kalu clinic bg time-off,company kire EL.hampeh je kn.mcm susah je nk cari baju new born.pun besar2.8months tp bb baru je 1.5kg.uuuu

nana: 5 helai?hahah!harus gigih cari ni.jalan pun dh mcm penguin ni.atoiii!next c/up nk try mintak mc la..uuuu

Anonymous said...

buy valium diazepam buy valium online review - valium diazepam efectos

Anonymous said...

http://technologiesuae.com/#5193 ambien xanax and alcohol together - xanax dosage weight