Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, June 12, 2012

DIY barut baby

As salam Readers,

finally siap gak DIY barut adek baby..yippi
1st trial and alhamdulillah menjadi..
hubby puji meninggi, saya terangkat happy. hehehe
actually senang je nak wat barut baby. 
ukur, gunting, n jahit. itu jek.
buat bunga pahar pun lg susah tau.hehehe

saya buat 5 helai jek coz akak dah bagi barut anak dia.
semua plain color n standard pattern(pattern lama).
so teringin gak la nak wat campur2 color n design baru tu :)
mula2 nak wat cam intan gak, guna flannel tp fikir2 smula cam malas je nak order online pelbagai. so guna jelah kain cotton. yang pastinye cotton tu lembut n sesuai utk kulit adek baby yer :)

3 bahan utama

color cotton for outside, plain cotton for inside

adek baby mesti suke kan :)
lepas ni tgh fikir nak DIY ape lagi ek..maybe sarung bantal n tilam adek baby :)
wish me luck laaa :D
daaaaaaaaaaaaaa



4 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

good luck!
ekin susah nk DIY sndr,sbb xde mesin jahit
so nenek baby je yg tlg DIYkan
heheheeee...weeeeee

Shakina Farhan said...

kina plak mesin jahit ade tp xnmpk kedai kain pun kat bintulu ni..haha..jd rembat je mana2..hee..nice job dear!

Cheyan said...

Bagusnya u boleh menjahit...I tak pandai..beli ja..hehehe

ctmah said...

ekin: saya rembat mesin jahit mak..hehehe
kina: balik semenanjung nnt beli kain byk2 eh..stok menjahit kat bintulu.hehehe
cheyan: buat2 pandai je dear.hehehee