Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, July 23, 2012

keras

As salam Readers,

Alhamdulillah..hari ni dah masuk 3 Ramadhan n saya still lagi berpuasa macam kamu2 semua.
balik hari tu seriously takde requested pape kat mak, except kuih keria.
lain2 tu ikut mak la nak masak ape pun :) saya menolong sekadar yg mampu aje.hihi
time buka puasa terasa heaven sekali. makan minum mcm xhengat n lastly tersandar kat kerusi. semua pun gelak je tgk gelagat saye..hahaha

ape yang saya perasan sejak hari jumaat lepas lagi adek baby ni asyik mengeras jek.sampai senak dibuatnya.
so hari sabtu ajak la mak gi umah bidan.actually nak soh bidan checked kedudukan bayi jek.
bila sampai situ, mak bidan soh baring n mulalah proses mengurut 1 badan termasuklah kepala n muka.
tang perut je mak bidan tak urut, just pegang gitu2 aje.
Ya Allah, rasa RINGAN n SEDAPnyaaa...hari2 berurut pun takpe kot.heheh

masa mak bidan pegang tang perut tu, dia ckp
dah penuh ni - saya sengih jek
rasanya macam tak sempat keluar lepas raya - glups!owh no!ibu nak mamam rendang+kuah kacang+masak lodeh!
kepala baby dah penuh kat laluan tu - patutla asyik nak rase geli semacam n nak shishiiii jek
dari tadi asyik marah jek.melawan n tegas budak ni - mmg pun.dr td xreti dok diam.bagus la kalau tegas,at least xde org boleh buli kamu kan :)
perut dah ke bawah - telan air liur jelah.dah 3org cakap perut saya dah turun.

hurm...kemungkinan ke saya beranak awal ek?
Wallahualam..just wait n see.
ibu tak kesah pun kalau adek baby nak keluar awal..lagi ibu suka :) seriously tak sabar nak gomol kamu
harap2 kamu sihat n selamat sentiasa.

"Ya Allah Ya Tuhanku, KAU permudahkanlah segala urusanku sepanjang aku mengandung sehingga aku melahirkan bayiku ini. amin"

tengah menaip ni pun adek baby still mengeras jek...

8 comments:

Shakina Farhan said...

bestnye kena urut..hehe..kl kuar awal dpt beraya dgn baby kan..:)

Bazilah (^0^) said...

baby mengeras kiuttt jer. baby mcm nk main2 kan hehehe. kalau baby kuar awal, mesti baby ngan ibu baby dpt byk duet raya. tp ibu kena pantang :D

Syima Syaz said...

dulu2 wish dia kuar lepas raya..tp sbb badan dah tak terdaya ni, balik ofis je dah jadi lembik mcm agar2...trus ckp dgn dia kuar awal.next week pun voley...hahaha.tp nak mkn juadah berbuka puas2 dulu..heheh

ctmah said...

kina: beshnya dpt beraya ngn baby.tp surely kecur tgk makanan yg sedap2..sigh 0_0

bazi: sronokkan..rse geram n xsabar nk gomol2 budak kecik ni :D dh plan pun, kalau bb kuar awal,time raya nnt nak dok btol2 dpn tv.mesti baby dpt duit raya byk.hahaha!

syima: btol2..selagi leh makan puas2 ni, kite mkn je shima. xkesah la berat naik bape pun..ngeeee

:.noRuL.: said...

comel jek tersandar kekenyangan kan...hehe...

:P

p/s : xsabar gak nk gomol bby awk..

Hunny Kitty said...

good luck ..take care n semoga dipermudahkan..amin

ctmah said...

norul: awk gomol la sye dlu :p

hunny: tq dear :D

~ NANA ~ said...

i dulu x berani nk massage masa pregnant...hehe...keluar awal la baby ;p