Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, July 19, 2012

Salam Ramadhan

As Salam Readers,

Alhamdulillah, cuti dah approved n malam ni gak we all balik johor!
yippi!tak sabarnya nak hug2 mak abah.
masa zaman bujang dulu2, setiap kali balik kg jek, mesti tidur ngan mak n abah. manja x saya?hahaha
bila dah ada laki ni, sesekali tu teringin gak nak tidur ngan depa.x dapat malam, pagi or petang pun jadilah :D
bila tidur ngan mak mesti nak menempel peluk2 gomol2 mak :D
bau mak sedap, wangi..hehehehe

tak sabarnya nak sambut puasa dengan family, hubby n adek baby nie.
tak sabarnya nak terawih sama2.
actually abah jaga 2 kawasan.
imam 1 kat estet, imam 2 kat kampung.
so harap2la 1st or 2nd day terawih abah jadi imam.

akhir kata, sempena ketibaan Ramadhan ni
saya nak ucapkan selamat berpuasa pada all reader and mommies2 di luar tu.
semoga Ramadhan kali ini memberi seribu satu makna buat kita semua.
to shima, miza, baz, kina, put, intan dll : harap2 kita bersemangat n dapat puasa penuh n harap2 baby pun faham :)
to lisa, ekin : selamat berpantang n jaga kesihatan elok2 ek
to huda, nana, yumie, lara, aty, cheyan, wawa dll : selamat menunaikan ibadah puasa bersama orang tercinta

Ya Allah Ya Tuhanku
Kau berkatilah puasa kami kali ini
Kau bimbinglah kami ke jalan yang benar, jalan yang Engkau redhai
Kau cucurilah rahmat ke atas sekalian umat mu
Sesungguhnya Engkaulah yang maha pemurah lagi maha pengampun
Amin...

"Bulan Ramadhan adalah bulan lebih baik daripada seribu bulan dan kita digalakkan untuk memperbanyakkan doa.
Dalam bulan Ramadhan, ada 1 malam yang sangat istimewa kepada umat Islam iaitu Lailatul Qadar. 
Oleh itu, mari kita memperbanyakkan berdoa kepada Allah dan semoga Allah memperkenankan segala hajat kita" 


11 comments:

Asz Miza said...

Da cuti da??? Bestnya..insyaallah semoga dapat berpuasa penuh! :D

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak!

CikPuan Ira said...

dah cuti..bestnya ;) selamat berpuasa ;)

~ NANA ~ said...

tq dear :)

u pon slmt menyambut ramadhan dgn insan tersayang :)

puasa penuh tau! hehe

:.noRuL.: said...

selamat berpuasa mommy to be..
puasa penuh tau thn nie..

nnt kirim salam kat famili awk k.
& hati2 balik kg..

:P

aTy _faRed~ said...

sonoknyer balik kampung..!!! selamat bercuti dan salam ramadhan...selamat bertarawikh..bersahur dan berbuka..;)

hati2 ek drive tu..:)

Bazilah (^0^) said...

bestnye balik kmpg hehe. Bazi baru balik dr umah parent hehehe.kuatkan smgt kita n baby utk puasa thn ni. Goodluck ctmah :))

Lara is Veelara said...

hehe.thnx dear...

selamat berpuasa pada awk juga taw...jaga kesihatan elok2...InsyaAllah adek baby faham

Aya said...

selamat berpuasa.. hope everything went well smpilaa delivery nnti ye :)

Pink Lavender said...

selamat berpuasa...
sempatke timah nak beraya nih???hu3..

makneng follow sini
jom follow makneng

LisaLisut said...

aww so sweet of you. masa i bc ni i still belum beranak lg okayy. baby tak nk keluar lg.xpuas nk mkn sdp2 ms berbuka agaknye hahaha. thank u and take care too babe :)

i still puasa slg tak beranak ni.hehe.

ctmah said...

Miza: tq dear. Cuti sambut puasa je dear.niat di hati nk sambut ngan family :)

CikPuan Ira: selamat berpuasa jugak :)

Nana: tq dear. Alhamdulillah, still lg gagah ni :D

Norul: tq wak.salam dah di sampaikan pun :)

aty: tq dear. u too.selamat berpuasa n selamat semuanya

bazi: gagah lg ni.hehehe

lara: tq dear.so far adek baby x meragam lg :D

aya: tq dear

pink: selamat berpuasa too. hopefully la sempat.huhu!tp rmai yg kate perut dh ke bawah..glups!

lisa: good lisa!wish u happy selalu :D