Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, July 17, 2012

steril + hospital bag

As Salam Readers,

Malam tadi dah siap steril segala botol susu n storage bottles.
bagus gak beli sterilizer ni..at least dapat jimatkn masa n tenaga.
kalau la rebus gune air panas, mau berpeluh ketiak ni nak settlekan botol yg berlambak tu.kekeke..
breast pump n accessories je belum steril lg. rasa cam cuak2 lak nk steril.haha!



Hospital bag pun dah prepared n sumbat dalam kereta.
Finally guna jelah beg yang ada. malas nk cari dah.
aritu ada la beli luggage yg paling kecik skali.pastu bile ckp kat hubby, dia xmau usung luggage tu.
katanya macam nk bercuti kat hospital jek.huhuhu!
wut eve la B.janji u bahagia :D

ours hospital bag :D

btw, hospital essentials checklist ni saya refer from blog mommies2 yg ada. thanks beb coz sudi share n saya + - sket jek:

baby 
NB diapers - 6 pcs
NB baju - 3 pcs
mitten / booties - 3 pairs
blanket w hooded, towel, hat, handkerchief - 1 pcs
napkin - 3 pcs
barut - 3 pcs
toiletries - travel pack
baby wipes - 1 pack
minyak yuyi, nappy rash cream - 1


ibu 
baju - 2 pcs t-shirt biasa (t-shirt butang depan x jumpe cari)
socks - 1 pair
nursing bra - 2 pcs
kain batik - 2 pcs
towel, sweater - 1 pcs
disposable panties - 1 pack
disposable breast pad - 2 packs (10 pcs)
maternity pads - 8 pcs
toiletries - travel pack
tudung - 1 pcs yg jenis sarung jek
buku pink + ic = remind en hubby
plastic bag - baju kotor n uri
air zam zam, air selusuh, milo 3 in 1, biskut, nestum 3 in 1, kurma, termos - sumbat dalam bakul
HP and charger, camera
slipper - siap2 pakai masa p hospital tu
breast pump set - temporary letak kt tmpt yg senang di capai masa nak p hospital tu


actually saya dah prepared another bags. kot2la kena tahan ke ape ke.
so xde la hubby caca marba nak pilih itu ini motif sebenar tak mau hubby punggah sana sini.penat kemas weh.hahah!
malam ni plan ngn hubby nak kemas brg2 yg nak di bwk balik time pantang nanti.
kalau boleh nak settlekan b4 puasa ni.
Sabtu ni dah puasa kan..rasa kejap jek.
tup2 dah raya..tup2 baby dah popup :)
hopefully cuti jumaat ni approve!mam cepat approve cuti saya!
nak balik kampung, sambut puasa ngan mak. 
maklumlah, raya nanti kat perantauan..uuu

"another 36 days to go...
la ni makin kuat sembang ngan adek baby...
dalam perut lg dah ajar adek baby kenal ngan suara ibu dia, ayah dia :)
sometimes bile sembang ngan adek baby, tetiba je ternanges...
bukannye emo, tapi rasa syahdu semacam jek.xtau nak described camne...
hope I can enjoy my last trims dgn sepuas2nya n surely will miss this moments...
kicks, movements, benjol sana sini..all about u adek baby
"

12 comments:

Asz Miza said...

I belum sterile botol, pump bagai lagi..hehe..weekend ni kot kalau rajin..tp storage box blom beli..hehe. Bag baby dah siap, bag mak nye blom siap..hehe..
gud luck! Semoga cepat2 cuti approve and harap2 dapat la puasa penuh ye. :D

yUmIe said...

bgs2..bersiap2 awl lg sng.hehe..
owh sye rndu saat cmni,tp mse blm tbe lg.huhu
slmt sambut puasa ctmah..jd mommy yg kuat eh,bleh pose pnh cm sye dlu..skrg relax xyah ganti pose.lol

erin said...

gudluck ctmah, selamat mengepush :D. btw, a'ah ada sterilizer tu senang, tak payah sibuk nak rebus air bagai

Gadis said...

wahhh dah hampir siap sedia dh semua...

semoga segalanya dipermudahkan yer...aminnnn..

:.noRuL.: said...

bgs2,semua dah siap.
now awk lak yg kn get ready tau.
moga2 semuanya dipermudahkan ea.
selamat berpuasa mommy2b..

:P

LisaLisut said...

ahad lps i nk suh husband i steril.tp dia ckp later la. i kata mana boleee bpump nk steril gakkk. last2 apa jd tah kitorg pospon steril botol ke bpump ke apa semua xsteril.hahaha.i nk tgk dia kelam kabut buat sorg2 nt. heh

aTy _faRed~ said...

ok tak gune sterilizer little bean tu..?? saye dapat hadiah..tapi simpan jer..sebab dah ade brand tommee tippee..tapi macam nak gak bukak gune yang little bean tu..;p

as ♥ Leenda said...

ermmm nak mencelah sikit ekk..
mengikut pengalaman saya pasal beg spital tu kan..
dulu saya pun bwk baby wipe 1 pack je..pastu 1st time baby berak, tak tau nak buat mcm mana..blur..sudahnya habis satu pack tu dok lap sana lap sini..hehe..maklumlah tak reti lagi kan..
awak bawak lebih pun takpe kot..manelah tau..hehe..

ctmah said...

asz: tq dear. now ur turn plak.rajin2 la steril eh.i combine je brg baby n mommy.cian plak kat hubby klu bawak byk2 beg.dgn bakul lg.kekeke

yumie: puasa nnt mesti dah malas nk kemas itu ini.haha!harap2la dpt puasa penuh.time tu dh 9months..gugugugu

erin:tq dear.harap2la dpt merasa 1st day raya.h0h0!

gadis: tq gadis.kena rajin siapkn.kalau soh hubby handle sesowang, alamatnya ke laut laa..hehehe

norul:tq ling2!support saya puasa tau :D

lisa: hehe!just wait n see je la dear..lelaki ni mmg camtu.awal2 nmpk cool, bile dh smpi masa, kelam kelibut semacam jek :o

aty: ok je dear.min 6 minutes, max 11 minutes.kalu 6 minutes,kena manual off. kalu 11 minutes, auto off :)

leenda: yeke?malam ni I + lagi 1 pack la :D thanks dear

Bazilah (^0^) said...

alaaaa cm sayu plak baca part2 last tuh. enjoy ur last trims :) nway, bag hospital tu kiut lah hehehe

Lara is Veelara said...

beg hospital tu kiut la..hehe...

fhm perasaan u dear dkat akhir2 pregnancy ni...nntikn bl bby dah lahir, aduyaii rindunye saat die dlm perut...

tp bl die da lahir, i siap ckap : nila die budak y suke tendang2 mama ms dlm perut tu...hihihi :)

ctmah said...

baz:tq dear :) mls nk beli beg.guna jelah ape yg ada.hihi

lara: tq dear.tu la kn.harap2la i kuat mcm u