Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, July 11, 2012

sumbat saja

As Salam Readers,

cubaan menyumbat segala storage bottles and botol susu dalam storage box ni.
storage box beli kat GIANT. RM 9.90 (masa offer) for 12 liters.


1st trial: susun menegak, muat 34 pcs

2nd trial: susun mengiring, muat 36 pcs termasuk 2 botol susu avent. another 2 bottles campak lua.kekee

by right storage bottles ada 34 pcs jek
agak2 cukup x? 
ke terlampau banyak ek?hahaha!
hubby macam pelik sbb terlampau byk bottle :D
dah explained, tp still lg pelik pelik 0_o
 

10 comments:

LisaLisut said...

huyooo byknye botol. takpe utk stock ebm kan byk pun xde hal. i punya pn just ada 20 storage botol. topup later la kot after beranak. tppppp i tak beli lg storage box lutsinar tuuuu.haha.steril botol pn belum.gila malas la nk buat.ngehhh

Bazilah (^0^) said...

nnti bazi nk beli brg2 baby leh la tnye pndpt ctmah heheh. Satu botol pon lom beli lg haha

Gadis said...

banyaknyerrr...
comel plak bile tgk..hihihi...

rasenyer dh ok kot...
nnti kalau rase x cukup bru beli lgi...=)

ctmah said...

lisa: susun dlm storage box je rajin.steril pun xwat lg.hehe!this weekend la buat.time puasa takut xlarat nk wat jek :D

bazi: hehe..sure dear.i tlg selagi termampu ek

gadis: tulah..tgk la lps2 tu kn.hopefully susu keluar dng jayanya :)

hayati hashim said...

banyaknyaaaaaaaa... saya 1 pun blom lagi no. bab feeding mmg x sentuh lagi.. sadis!
duk explain kt husben pasal EBM segala ni, dia duk x paham kenapa mak dia ank 7 x pernah buat tba2 kita kena ada segala ni.. hai laaaaa
mujur saya FTHW, so hajat tu nk tggu tgk lepas beranak nti la..

:.noRuL.: said...

wah...banyaknya botol..no wonder la husband awk pelik..

hehe

Asz Miza said...

Banyak botol..hehe..sy dlu dok beli je tak kira bape banyak..jangan banyak sudaa..kang menangis nak membasuh+sterile. :D

~ NANA ~ said...

yg botol i ada 20pcs je...i byk pakai plastik sbb nk jimatkn space dlm freezer...hehe...

aTy _faRed~ said...

kalau ade niat nak mengepam insyaallah Allah akan permudahkan..yang penting gigih...jangan lupe start mengepam dalam 2-3 minggu lepas beranak ek dear..supaye stock cukup...
kalau tanyer pasal botol tu cukup ker tak..tuk permulaan cukup lar tu..tapi kalau agak2 dah tinggal 10 botol jer mase belum pon habes cuti..cepat2 ar topup..saye sekarang anak dah 3 bulan...simpan stock susu dalam botol lebih kurang 100 botol..tu stock mase pantang..so sekarang rotate jer gune botol hantar kat baby sitter..
lagi satu...cuber try simpan dalam fridge pulak..berape banyak boleh masuk..:)

ctmah said...

norul:stock time pantang nnt.maklumlah 2 months duk ceruk kg.heheh

miza: hahah!time beli x ingat nk steril ke ape ke..tgk murah, laju je beli :D

nana:plastik pun ada spare gak in case x muat ke.maklumlah kat kg nnt menumpang fridge mak.hehehe

aty: wahh...byknya susu u.hopefully i pun mcm u gak :) btw, tq dear.hope dipermudahkan semuanya.