Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, August 09, 2012

38 weeks

As Salam Readers,

Pagi tadi continue weekly checkup kat KK KJ.
Alhamdulillah..semuanya OK.

Berat = Maintain 50.3kg
Tekanan darah = 100 / 67
Alb | Gula = N | B
Tinggi rahim = 37
Kedudukan = CEPH
Jantung janin = 140
cume tang scan baby je tak dapat. bukan ape pun,just nak check air ketuban je kot. tp nurse ckp xpayah scan..sedih je rse. :(

Insya Allah, hari ni merupakan hari yg ke 20 saya berpuasa..Alhamdulillah
berharap jugaklah supaya dapat bertahan sampai puasa yang terakhir.
Tp if adek baby nak keluar awal, saya lagi tak kesah n super duper suke.
dulu selalu gak borak ngn adek baby keluar lepas raya ye sayang.at least ibu dapat makan puas2 masa 1st raya tu..
now dah terbalik lak.selalu borak2 ngn adek baby keluar awal ye sayang sbb dah tak sabar nak hug kamu n ibu nak sambut 1st raya kat kampung.. dah tak heran sangat dengan makanan raya tu. silap hb ada gak yang excuse pantang 1 hari.kekeke

perubahan diri?
  • sekarang ni dah tak leh control kencing. setiap kali bersin je mesti terkeluar skit.la ni mmg dah pakai pad pun.uuuuu.rasa cam berpenyakit pun ada..wahaha
  • kerap sakit kat bahagian tuttt n jalan pun mcm susah sket..seolah2 mcm ada benda menolak ke bwh. nurse cakap kepala baby dh bawah sgt2
  • adek baby mmg kerap mengeras
  • pinggang tak sakit, tp punggung lak yg sakit.ada kaitan ke punggung sakit ngn beranak awal ek?nth..saya kurang arif.hehehe
td dapat kupon pizza, kfc, n McDonald from my office mate..tengah kelabu mata nak pilih yang mana 1 ni...hihihi

mlm tadi gigih ajak MIL n adik ipar cari Baskin Robbins kat giant sec 13. akak confident je ckp ada kat ctu..
pergi2 dah takde..terkesima kejap.sudahnya beli aiskrim mcdonald jek...uuuuu!
MIL cakap kena beli gak ni.nanti kang mengidam!



9 comments:

Syima Syaz said...

tekanan darah kita sama...hehehe tp berat kita dah 56kg. tinggi rahim 36....
KK memang kedekut ek scan? u gi la scan kat priivate nak tgk baby dh engaged ke belum

Asz Miza said...

Ice cream sedapnyee..dari 31st tu nak beli ice cream BR tapi sebab ramai sgt cina membeli sampai beratur panjang terus tak jadi..malam ni harus ke sana beli 1 pint terus! :D

Juliet said...

Yups... KK kalau tak silap 2 kali je scan. Itu pon ade weeks dia. Gi scan kat private murah je. Baru RM30+ :)

BR kat giant 13 tu dah tutup ler.. Skrg ade kat Shah Alam Mall Seksyen 9 ;)

Gadis said...

lebih kurang sama la ni...
kalau jalan tu mmg kejap2 tegang je perut tu..

pastu asyik nak terkencing je..
huhuhu

Ryn said...

riny yg masuk 5 bulan pon same jer..x leh bersin..mesti terkencing ...hik3...tk care dear..:)

('',)pzAEdy~ said...

38 weeks !!! jeng jeng jengggggg...

Lara is Veelara said...

38 week tu...x lama lg..moga dipermudahkan semuanya yea.bykkan bjalan...mudahkn bukaan jln t...

ctmah said...

syima: kita kan kembar.baby pun lahir bulan yg sama.silap hb EDD pun sama.heheh!weekend ni Insya Allah scan kat private.meluap2 rasa tak sabar

miza: mlm ni baru nk p beli kt JJ bukit raja!yeayyyy :D

juliet: weekend ni i p scan :) tu la pasalnya.mati2 ingatkn ada kat sec 13 tu.pastu adik ipar i boleh ckp kat SACC.pusing 3x kot kat SACC tp xnmpk pun.udahnya balik dgn hati yg kecamuk.hahaha

gadis: rasa serba tak kena kan.hahaha

ryn: tq. u too dear :)

pzaEdy: can't wait sudah :D

lara: tq dear. skang ni mmg kuat berjalan. angkat barang berat2 la, cuci tandas.semua pun buat :D

Pink Lavender said...

alahai...bestnyer dgr citer awak ler ctmah..

bl lah makneng blh merasa...hu3...