Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, August 02, 2012

checkup - 37weeks

As Salam Readers,

Kali ni appointment amek kol 8.00am.
6.20am keluar rumah n sampai KK KJ around 6.45am.
tengok2 dah ramai yang tunggu dpn pintu klinik. time tu pintu klinik pun tak bukak lg..
h0h0!gigihnya depa ni tunggu seawal yang mungkin.
nasib baiklah yang menunggunya golongan orang tua jek. pregnant woman ada la dalam 2 org.

semua dok usha nurse ni..tunggu masa nak serbu jek :D

7.15am nurse bukak pintu n kami pun berderu macam kambing masuk kandang.
hahahah!seriously rasa cam kelakar jek.

my lucky number

Alhamdulillah, saya dapat nom 4 n gedebak gedebuk gedebak 8.30am dah siap..
fuhh..rasa cam kagum kejap.selalunya 1-2jam gak menunggu.
Alhamdulillah, c/up kali ni semuanya OK.

Berat = 50.3kg
Tekanan darah = 104/70
Tinggi rahim = 36
Kedudukan = CEPH - good adek baby!
Jantung / gerak baby = normal
Kencing kotor = YES!bebas dr kencing kotor sahur pg td bedal minum air 0 byk2
 
then terus berdesup laju menghala ke opis. tp unlucky sbb ldp sgt jammed.
aduyaiiii...ni yang kurang kering ni..sampai office kol 9.00am n kol 10.00am baru dapat masuk office. sebab pe lewat?sebab parking full! lebih dari 10x tau dok tawaf2 kawasan office ni.sgt2 x suka!!! :(

Alhamdulillah, kaki tangan langsung tak bengkak. sakit pinggang pun takde lagi. rasa apa2 pun xde lagi. rasa cam beranak lambat jek...xkesahlah..janji adek baby sihat,sudahlah kan :)
 

8 comments:

Asz Miza said...

Selama ni check up pagi..lepas check up mesti malas nak ke office..so banyak annual leave kena amek..Sekarang amek petang je sebab dari office ke KK checkup dan bole terus balik. Yahoo..Selalu check up petang tak ramai org kan?

Jeless tengok berat baru 50++kg Hadoiii..ringan gile

Gadis said...

Alhamdullillah semuanya ok...

seronok kaki x bengkak n pinggang x rase sakit lagi...

Gadis dah sakit tulang pinggul dah ni..huhuhu...
risau gak kalau baby kuar awal..huhuu

maria fitria said...

oh CEPH tu mksdnye bgs erk? hehe selame ni xtau pon...

ctmah said...

miza:aah dear.c/up ptg xramai org.tp nak wat camne.cuti n mc dh kurang.so terpaksala wat c/up pg.curi2 kuar opis.xpela miza, pantang nnt u pantang btol2 k..confirm kurus balik :D

gadis: ala..nak baby popup awal.hehehe

maria: CEPH or cephalic.maksudnya kepala baby berada dikedudukan yg betul,kt bawah(head-down) :)

anaztasias nora aira said...

beshnya ! doakan nora pula yea :)

e k i n ♥ y u s r i said...

berat 50kg je?
mesti badan awk kecik je

Hunny Kitty said...

alhamdulillah semua ok....
baby pun dah tonggengkan kepala kat bawah ye...take care...tunggu masa dah 37weeks pun....

ctmah said...

nora: Insya Allah dear. ada rezeki awak tu

ekin: aah ekin.badan kecik tp nk bwk perut pun mcm larat x larat je ni :D

hunny: tq dear.mmg tunggu masa ni..selalu pujuk baby keluar.hehehee