Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, September 03, 2012

encik hubby dan puan mak

Hubby
  • seminggu bersalin, hubby yang tolong mandi+sabun+gosok seluruh anggota badan saya
  • cucikan luka kat tut saya
  • pakaikan maternity pad n spender
  • bancuh air tuk saya
  • buang pad saya n diapers Alisha
  • pakaikan bengkung, pilis n urut kaki saya
  • bila saya xleh nak p0o p0oo n menangis dalam bilik air, hubby n adik kalut p carikan ubat n sunquick
  • every weekend balik ke johor tuk lihat familynya
anak ayah

Mak
  • mandikan Alisha MIL, kak ni, kak no, kak su n mak ucu pun riang hati gilir2 mandikan Alisha
  • jaga makan n minum saya cuci pinggan pun tak bagi
  • sibuk cari ikan untuk saya, kirim kat orang tue la, kirim kat orang nie la, tempah kat kedai la
  • sediakan air daun rebusan utk mandi
  • basuh baju saya n Alisha
  • setiap kali saya tertidur, mak la yang tukang alaskan kepala saya ngan bantal n selimutkan saya
  • 1st day sampai kampung, mak sanggup tidur kat karpet bawah sbb nak pantau Alisha n kami tidur kat katil
  • setiap kali Alisha menangis, mak sebuk skodeng Alisha OK ke x
  • bila encik hubby balik ke shah alam, mak la peneman tidur saya n Alisha
  • tolong check kan breast n luka kat tut saya slumber bogel depan mak, anak mak pun kan
  • bila Alisha kena jaundice, mak la yang sibuk dok carikan ubat tuk Alisha, jemur Alisha
  • bila Alisha kembung perut, mak la yang paling susah hati. sediakan minyak bawang la, urut perut Alisha la
  • bila Alisha selesai hisap susu, mak la yang sibuk nak burpkan Alisha sbb Alisha rajin muntah
  • bila Alisha tidur, mak pun sama2 tidur ngan Alisha
nenek n Alisha sama2 guring

saya terharu sangat2 melihat kesungguhan si hubby n ketabahan mak menjaga saya.
sesungguhnya kasih ibu n hubby itulah yang paling termahal di dunia n tiada tandingan.

abang,
maafkan sayang ek sbb sayang banyak buat abang serba salah, buat abang menangis. dalam pantang ni, emo sayang rasa lain mcm jek.asyik2 nak menangis tak tentu hala. sampaikan mak risau, kot2la kena bentan. ampunkan sayang ea abang.

mak,
maafkan kak tie ek sebab ada terguriskan hati mak.
kak tie tau, haritu masa nak gi mersing, kak tie ada guriskan hati mak. masa mak tegur jaundice Alisha ada lg, kak tie tertinggikan suara ckp "janganlah tegur2 lagi". nampak kelopak mata mak bergenang air mata. bersalah sgt2 n terus ajak mak ikut g mersing. mak xnak, tapi kak tie pujuk2 gak sampailah mak beralah. maafkan kak tie ea mak.  

harap2 saya dapat mencontohi sifat mak saya n harap2 Alisha faham jasa n pengorbanan seorang ibu

9 comments:

:.noRuL.: said...

sayu lak baca entri nie..
awk jaga diri leklok tau..
jaga juga org2 yg awk syg tue..

b strong ibu alisha.

:P

Veelara said...

dear...sedihnya....hmmm,biasela dlm pantang,kite akan emo2...nnti lama2 akan ok...kasih ibu xda sempadan kn...

Syukur u dpt hubby yg baik..n prihatin thadap isteri die...alhamdulilah

Asz Miza said...

Sedihnya baca part last tu. -_-..Untung dapat mak and husband mcm tu. :) I dulu masa pantang pn emo je lebih, lagi2 pantang pas gugur..pantang kali ni tah emo jugak ke tidak la agaknya..hehehe.

Bila balik sini? Boleh la i dtg melawat. :)

('',)pzAEdy~ said...

sayupppp hati bca entry ni, asben da mmg tanggungjawab dia. i salute to ur mom! sgt2 mmbantu n memahami anak. untung u sbg anak. jgn lupe jasa mak awk tu ye. perigtan utk sndri jgak.

LisaLisut said...

trueeee. mak kita yg lagi menjaga baby dr kita kan hehe. smpai i rasa spe yg beranak ni, mak i ke i hahaha

dh beranak br tau betapa besar kasih mak kan huhu

~ NANA ~ said...

baru nampak kn pengorbanan mak & husband ms kita tgh berpantang? sedih & terharu sgt :(

aTy _faRed~ said...

betul....kekadang kite tak sangka suami kite sanggup buat semua tu tuk kite...memang sangat2 besar pertolongan die...saye tak mampu nak balas mase suami jage saye dari dalam hospital sampai ar mase saye berpantang...
mak pulak.. lepas beranak...semakin rapat lak ikatan ngan mak tu...baru tau betapa susah nyer melahirkan dan membesarkan anak kan..:)

CikNaa said...

kan? bila dlm pantang, baru tau suami lah yg terbaik, even sebelum ni dia alah ngan bau darah.. :P

Syima Syaz said...

untungnya.... i sume buat sendiri...uuuwaaaa eh tp mak tolong jugak sikit2