Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, September 24, 2012

pap smear!

As Salam Readers,

39 hari berpantang!super duper tak tertahan2 tekak ni nak mamam mcm2.YES!!!

Salam Monday blues semua.
last time mase kat hospital serdang, depa suruh buat pap smear kat mana2 KK, dalam minggu ke-6 berpantang. meaning, this week la gamaknya minggu ke-6 tu.
kamu2 semua mesti tau apa tu pap smear kan?
mesti dah pernah buat pap smear kan?
camne rasanya ek?
sama rasa kena seluk gune tangan ke?
aduyai...rasa trauma la plak nak buat. Miss V baru je sembuh kot.still lagi ngilu2.
apa rasa ek bila depa masukkan speculum tu?tengok gambar je rasa ngeri semacam!
lama x proses tu?
better buat time pantang ni ke or dah abis pantang ek?
pls share with me.
huhuhu!

pada sesiapa yg nak tau lebih lanjut mengenai speculum dll, click SINI ye

9 comments:

Wawa Yusoff said...

Wawa buat lps 3bulan bersalin. Nyilu che'oiii nak buat awal2. hehe

rasa dia agak senak sikitla compare ngan kena seluk.

Tips : masa doc nak masukkan speculum tu tarik napas dalam, bila dia tgh masukkan tu lepas napas perlahan2.

Juliet said...

I dah wat. Lepas habis pantang, terus wat paps smear.

Takde la sakit cm seluk tu. Seluk lg sakit kot! *_* xnak diingat kembali... huhu~

All the best k! Tarik nafas masa spekulum dimasukkan! HIhi.

aTy _faRed~ said...

Ank dah 5 bulan aty tak buat lg..!! Tah biler nk wat appoinment tah..huurrmmm

Bazilah (^0^) said...

dh nk abes pantang dah ct..rs cm sekejap jer hehe

LisaLisut said...

kalau i i tgu lps 6bulan kakakaka.takuttttt.seluk ok lg.tgk gmbr speculum je i dh seriau.gagagaga

fifi tiez said...

masa i kena kencing kotor masa pregnant 8 bulan, i kena seluk guna tangan dan spectulum ni lah. benda ni keras walaupun doc dah letak gel.sakit macam ada benda keras yang macam sudu masuk kat benda kita cara paksa.memang kena tarik nafas panjang2

Syima Syaz said...

i dah penah rasa n kalau blh takmo rasa lg laaa... tolongggg!! no more seluk2... traumaaa!!!

*perkataan seluk tu pun dah rasa trauma*

~ NANA ~ said...

ahhhh tak sanggup! takotttttt

~♥ iella ♥~ said...

sy bersalin 11 bln yg lps..tp tak wat lg pap smear...rasa ngeri, malu & takut...cmna erk?