Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, October 17, 2012

Alisha 2 bulan

As Salam Readers,

Hari ni Alisha genap 2 bulan.. Alhamdulillah :)
pagi tadi g bawak Alisha checkup kat klinik desa pendamar.
sangat ramai OK! no giliran kami ke 39.
fuh..panas punggung tunggu. Alisha plak merengek2 tendang sana sini.
Kepala, muka berpeluh habis. kesian punya pasal, saya ajak mak balik dulu.
lagi sejam baru datang semula. at least boleh continue sidai kain.hehe!

sejam kemudian, gi klinik semula.
tak sampai 5 minit duduk, nama dah di panggil.
tapi rupa2nya berjanggut gak tunggu. 2 3/4 jam OK!
pas panggil tu, buku nurse letak kat tepi n dia panggil nama org lain lak.
pas abis panggil, dia gi tempat atas n checked ibu pregnant plak.
pas abis checked ibu pregnant, dia turun bawah n gitau "sesapa yang nak timbang anak 1 tahun ke bawah,sila buka baju pampers n letak anak kat penimbang"
saya sedikit blurr n tengok ibu2 sebelah kiri kanan sibuk bukak cepat2 n laju je ke penimbang.
saya ckp kat mak "xpelah, kita paling last pun xpe"
pastu ukur ketinggian baby lak. tu pun sama, semua laju je serbu nurse.huhu!
pastu duduk sementara tunggu nurse fill up buku n dan2 tu gak nama Alisha di sebut. rupa2nya nom giliran Alisha dulu dari yang lain2 tu..dalam hati saya ckp "padan muka korang. terkejar2,last2 tak kemana pun" kekeke!

perkembangan Alisha:
berat: 5 kg
panjang: 59 cm
BMI: 17 kg
lilitan kepala: 39 cm
amek buku n kena naik atas lak. another nurse checked baby n saya plak continue amek noriday (padahal tak start makan pun lg..saja buat stock!)haha!
pastu bawak Alisha pi cucuk..dah ada pengalaman kan, so takdelah cuak dah.hehe!
as usual, Alisha nangis masa kena cucuk n pastu terus senyap terlena (dah bagi pekena susu siap2) h00h0!

terus ajak mak balik cepat2 n sampai je rumah terus bg Alisha ubat.
harap2la antibodi Alisha kuat n tak demam...



esok dah start kerja!sumpah hati memBENGKAK nak tinggalkan Alisha :( :( :(
 

7 comments:

LisaLisut said...

eh u pn sama mcm i start keje ari khamis hehe.bam2nye alisha ni. umur 2 bulan dh 5kg.aritu hannah 2 bulan br 4.65kg huhu. hannah alisha.xabis2 i igt nama tu.nama asal hannah hehe.peluk cium to alisha :)

Bazilah (^0^) said...

semangatnye alisha! suke tgk baby tembam2 gini, berkat susu ibu lah ni kan hehe. eh nk start keje dh? rs cm baru jer lagi ctmah bersalin huhu

:.noRuL.: said...

welcome back ibu alisha..
lps nie boleh la samb gosip2 balik...ekeke.

>.<

muah2 kat alisha ea..

Shakina Farhan said...

Bam2nye alisha..gigit pipi tu kang..shahadah chinta check up 2 bulan awal aritu sbb papa die ade..awal 4 hari timbang 4.6..rsenye xsmpi 5kg kn 4 hari..tp lenguh gak dukung kn!

Asz Miza said...

gerammm tengok alisha...peluk cium untuk alisha ye.. :)

e k i n ♥ y u s r i said...

bambamnye die....geram

ctmah said...

lisa: rasa nak MC je 2 hari tu..pakal la dah bersalin.so xde reason nak MC dah.haha!

bazi: thanks bazi. tulah, sgt TSK kerja :(

huda: :( :( :(

kina: memang lenguh yg amat kan. xsampai 15minit tangan dah kebas.hehe!tp best..rasa gebu semacam jek