Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, October 30, 2012

alkisah NIP

As Salam Readers,

of coz la saya pun nak update gak pasal NIP ni.lalalalala

aritu lepas abes pantang terus balik Klang.
another weeks tu bawak la Alisha+mak jenjalan kat Alam Sentral.
b4 keluar tu dah prepared siap2 EBM n air panas.
otw tu DF Alisha dulu dgn harapan dia tidur n senang kami nak berjalan.
sampai2 je Alam Sentral, Alisha mmg tidur n cepat2 letak dalam stroller.

tido2 ayam jek
belum pun sempat naik lift, mata dah terbukak luas n dok melilau tgk sana sini.
aduh.. dalam hati dah cuak sket. janganlah dia nangis dalam lift. mau hari biru kang.
fuh!selamat tak nangis. keluar je dr lift n jalan tak sampai 30mins Alisha dah merengek2.
laju je sumbat botol n masa tu bwk 4oz jek.
tibe2 Alisha boleh habiskan 4oz tu selalunya 2oz pun susah n merengek2 lg macam nak susu..
omg!cepat2 dukung dia. dan2 aja senyap..atoii!xmau dok dalam stroller ke hape.

pastu rasa mengidam nak makan kfc n cepat2 ajak depa p mam kat ctu.
betul2 aje duduk dlm kfc, Alisha bangun n merengek nak susu lg..
atoii...pangku Alisha, pandang kiri kanan, pakai nursing cover n gigih sumbat miss N dlm mulut dia.
owh..serius menggelabah OK. takut sgt2 kalu la miss B terkeluar ke.
kejap2 usha Alisha, kejap2 usha miss B sambil pandang kiri kanan.huhuhu
hubby dah bantai gelak jek tengok saya serabut semacam. hampes
nasib baiklah Alisha tak buat hal. 

risau sgt2 if dia mengamuk tak nak berselubung dlm kain tu.
mungkin dia kecik lagi kan...
kalau dah besar nnt camne ek?mau tercampak nursing cover tu kalau dpt Alisha mengamuk.hahaha

 
dok melilau sana sini sambil betolkan NC

3 generations!saya susu Alisha, mak suap saya :D

second time keluar dah kurang kekok skit.
if bekalan susu habis n Alisha start merengek, i pun cepat2 je ajak hubby duduk kat memana yg sempat.

teringin gak nak try DF sambil berjalan tp tak berani woooooooooo
kang bukan setakat miss B je yg tersembul, silap haribulan belakang badan pun tersembul gak.
hari tu jalan2 kat sunway piramid, nampakla sorang mommy ni DF sambil berjalan.

tak pakai nursing cover, just beralaskan tudung semata2.
yg tak bestnya belakang badan nampak n paling2 tak best tulang spender pun ternampak gak ok. spender cawat tinggi ke girdle ke saya pun tak tau la..
serius rasa malu sgt2...huhu!

as a new mommy, sometime rasa seronok dpt NIP and at the same time rasa worried sgt2!
mahu tapi malu...malu tapi mahu..macam tu la rasanya..


hahahaha!

7 comments:

fifi tiez said...

I bru buat tadi.sambil duduk boleh kot.kalau berjalan..xnakla..isk..

Asz Miza said...

i td pun g ioi mall nip jugak tp kjap je sbb takde nursing cover lg..terus lepas tu balik order nc online..hahaha..terpaksa bg ammar pacifier nk bg dia leka..

Cheyan said...

Hehehe..tak tahan yg kene suap tu..comel ja ctmah ni..

I kadang2 NIP tak de nursing cover..hahaha..tp kalau bau besar la..kalau tak nursing cover jugak la..

Shakina Farhan said...

seyesly gelabah kan kl NIP..tu pun kena org tolong2 sumbatkan baby bwh tu..hahaha..sweet kan kena suap..sama la aritu ibu kina tlg suapkan..rse spesel je..haha

Veelara said...

Hahaha...comel je u....

ctmah said...

fifi: itu la kan.berjalan dlm rumah boleh la.luar tak berani lg.huhu

miza: nursing cover tu dah macam teman sejati plak.hehehe

cheyan: hihi!i kalau pakai tudung sarung yg labuh sket tu berani la nak NIP w/out nursing cover.kalau bawal ke lilit2 ke jgn harap laa :D

kina: kan...special n suwit sgt2.haha

vee: tq vee

Syima Syaz said...

i nip gak tk pakai nursing cover...tudung yg cover.tp duduk la .i pnh nip kat mcd