Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, October 18, 2012

:(

As Salam Readers,

Hari ni dah start KERJA!
Perasaan yang sangat menyeksa jiwa kalbu.
almost 13 hours tinggalkan Alisha OK.
masuk kerja 8.30am, tapi pukul 6.40am dah rushing keluar rumah.
sebab ape? sebab nak elak jem area hitech kesas n ldp! tsk :(
kalau lewat sket jek,confirm jem gile2 n confirm2 tak dapat parking :(
balik kerja 5.30pm.kalau jalan clear kol 6.30-6.50pm dah sampai rumah.
selalunya saya tak kan ikut ldp sebab xlalu nak redah jem. 
so saya akan ikut federal exit shah alam n masuk semula lksa..
rumah jauh apa boleh buat :( :(

dulu takde la terasa sangat sebab baby dalam perut lg.
tp bila Alisha dah ada depan mata sumpah rasa tak sanggup nak tinggalkan dia walau sesaat :(
i really miss my daughter.
belum pun tengahari, tapi dah 4-5x tepon mak pantau keadaan Alisha.
mak pun naik rimas nak pikap my phone.hahaha! sorry mak! but i miss my daughter n worried kalau mak xlarat nak layan kerenah Alisha.

5.30am dah bangun mandi solat n bersiap.
6.10am tukar diapers Alisha, kejutkan Alisha , checked suhu badan Alisha n DF Alisha. 
Sekarang ni Alisha dah pandai berborak n ketawa manja. So sambil DF sambil agah Alisha.
tersentuh hati n terus menitik air mata. mak tengok pun jadi sayu.huhu
Alhamdulillah, suhu badan Alisha still lg maintain 35.8 Celcius.(typo error!nasib baik Nad perasan.haha!) 36.8 darjah C
Harap2la Alisha tak demam n antibodi dia kekal kuat.
Before keluar, tunjuk kat mak stock EBM tuk Alisha. Ibu dah pam banyak2 tuk kamu. harap kamu minum puas2 ye nak

nak kerja pun rasa tak best. tak tau nak mulakan dari mana.
dari tadi dok housekeeping email n bergosip jek.huhu!

tengah taip ni pun bergenang je air mata.

8 comments:

Shakina Farhan said...

Sambil DF baby boleh senyum rse nikmatnye kan..

fifi tiez said...

cam tak sanggup jer nak keja balik..isk..

LisaLisut said...

welcome back to work babe hehe. sabarrr..i smpai arini pn terkenang2 tiap kali nk g keje.huhu.if di tangan mak sndri i xrisau.infact if mak i jaga kdg2 mak i yg call ckp "xigt anak ke?xnk tye hannah ok ke x ke? hahahaha. sbb i trust my mommm so much hehe.

~ NANA ~ said...

i paham perasaan u...i ni walaupon blh blk lunch hour, tp still rindu kat farish okey! huhu

aTy _faRed~ said...

heheh...aty tau perasaannyer..aty sampai 2 bulan hantar anak pon setiap kali bergenang2 air mate..last2 aty berenti...hahahaha....

Nadya Zahid said...

sabar beb..cmtu la dugaan kite ibu2 yg bekerja..
eh..apsal suhu anak2 i dlm 37.3, 37.4 stiap hari?
u mcm rendah lg suhu die kan?

ctmah said...

kina: betol2..sambil minum pun boleh senyum2 lg..comel jek :D

fifi: redha dalam pasrah jek.tanggungjawab perlu di galas.huhu

lisa: yeah.lg percaya mak sendiri dr org lain. walaupun tua tp tetap kuat :D

nana: bestnya dapat balik kejap.i pun tgh cari kerja lain yg dekat sket ngn umah.huhu

aty: xmampu lg nak benti..kena tlg si suami dulu.hihi

nad: ops!mabuk keyboard.typo error!haha!act 36.8 darjah C

Cheyan said...

Hehehe..sedihkan bila tinggal anak, i pg2 husben yg anta Alya g umah BS, so x rasa sedih sgt..dulu slalu ja call tanya apa cerita, tp lama2 alhamdulillah ok saja..

Awal ctmah kuar umah..x pe la, utk mencari rezki..nnt Alisha pun paham..yg best mak sendiri jaga..ooo bestnya..