Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, November 14, 2012

refused!

As Salam Readers,

batuk n selsema alisha dah takde.
cuma kadang2 tu ada bunyi sangkut2. sedut sedaya upaya tapi tak keluar apa2 pun.
dr isnin lepas alisha refused puting!
sebab apa pun saya tak tau.ke sebab tekak or lidah dia rasa tak best?huhu!
time tu around 2.30pm mak called cakap Alisha mengamuk2 tak nak minum susu.
saya dah jadi caca marba n tak tau nak balik ke tak sbb dah lewat kot nak balik.
pastu soh mak cuba bagi guna sudu or picagari.
mak cakap OK n pesan kalau mak tak called tu, tak yah balik.
so far mak takde called n tepat 5.30pm saya blah n sampai2 rumah tgk mak tengah melayan Alisha.
mak cakap mmg dia tak nak minum. susu banyak terbuang =(
sadis sungguh n terus DF alisha. laju pulak dia minum...uwaaa
lagi la saya sadis..tak kan la nak menempel je kot :(

semalam cuti deepavali n saya amek kesempatan utk try test segala puting yang ada.
so far saya dah try 4 jenis puting.
fiffy tak mau, avent tak mau, nuk tak mau, little bean pun tak mau.
bila disua kemulutnya, alisha luekkan semula. kadang2 tu dia tolak ke kiri, ke kanan :(
sudahnya bagi minum pakai picagari. tp selalu tumpah n kuantiti alisha minum pun sikit jek.
kadang2 tak sampai 1oz. sangat worried :( :( :(
n sudahnya DF again..

sebak!

aduyaiii..nak cuba puting apa lg ek?any idea friends?



miss my bam2

I'm shocked ibu!


jangan lupa baca doa akhir tahun 1433H dan doa awal tahun 1434H

 

6 comments:

Asz Miza said...

Alishaaaa!! knapa comel sangattt..bam2 nye dia kan. Dear try pigeon la. orang kata kalau baby refuse teats try pigeon je okey...xtau le betol ke idak..i pn ada bli pigeon tp x try kat Ammar lg sbb dia semua teats okey kot except TFY nye.

:.noRuL.: said...

alahai cian alisha..myb sbb dia x sht kot wak sbb tue dia reject semuanya kan.
moga Alisha cpt sihat ea. amin

mish ALisha bam2 jugak

fifi tiez said...

Eee..geram tengok dia..comel giler..haah..org ckp pigeon ok..

ctmah said...

miza: tq dear.sejak sakit ni Alisha mcm dah susut sket :( ptg ni gak i cari pigeon teats tuu

norul: tq cik huda

fifi: tq.nnt i cari puting tu

Fara Fadzil said...

cer try guna cup/sudu ke..takpe sikit2 pun..dr takde lgsg..sabaq ehh..it's part of cabaran menyusu..

MimahAjil said...

alololo comeynye...gewam tgk dia..sgt chubby..