Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, December 04, 2012

EXPO + OBW

As Salam Readers,

Terhegeh2 nak update about weekend yg lepas..haha

jum2 layannnn

sabtu berjaya gak terjah expo kat Mid.
Cadangnya nak pergi pukul 9.00am tapi tetiba plak en hubby ajak kawan dia follow.
sudahnya pukul 12lebih baru sampai Mid n tak sempat ler nak jumpe si hannah lisa..alaaaahai

expo kali ni ada improvement sikit sebab ada nursing room. 

barulah senang nak netekkan anak ke, nak tukar diapers anak ke. 



tang goodies pulak cam tak best sgt..alahai, ciput je yg dapat.haha nampak benar kau suka barang free kan ctmah
 
pastu bak kata lisa, booths pampers pun ada 1 jek, MP. niat nak borong petpet terpaksa laa dibatalkan..alahai! so beli jelah MP size S 2 packs.
pastu pusing2 tengok stroller n car seat.
berkenan kat quinny zapp stroller sebab ada free zapp xtra recline seat ++ murah, tp ajak lg hubby ronda2 tgk stoller lain. pastu rasa mcm nak quinny tu gak, pegi situ semula n tgk2 model tu dah sold out.hadooiii.
memberontak hati tak dapat menda yang kita nak.huhu!
cakap kat hubby, takpelah..malam ni kite tgk online yek..
pastu saya berkenan kat 1 car seat tu, brand first year. tp hubby tetap taknak.
seboleh2nya dia nak sparco cam hannah lisa tu. last time pernah tgk kat OBW, tu pasallah dia berkenan sgt. ckp kat hubby saya tak sure car seat tu fix sampai bape tahun n time tu gak msg lisa. lisa cakap boleh sampai 4 tahun n bila gitau hubby, lagi la dia melonjak nak tu..haishhhh
tak tau nak beli ape dah..beli mainan Alisha 1, gaun 1 n nursing bra 1.itu ajeee
pastu melepak kat main entrance jek sementara tunggu kawan hubby habis shopping.


sempatla menyusukan si kecik nie

balik rumah, online n tgk website OBW. tup2 terpaku kat quinny stroller..
wahhh...benda yang di cari ada depan mata n harga pun sama.


RM1299

apa lg, kalut gitau kat hubby n hubby cakap "esok kite p beli ye sayang"
time tu rasa nak melonjak jek over lak si ibu ni n laju je ajak hubby tidur.

so ahad ptg kiteorg terjah OBW. 

laju je menonong ke bahagian stroller n terus requested stroller ni..saya pilih black for zapp n red for zapp xtra(seat).
then mintak budak kedai tu turunkan sparco car seat.
sambil tu cakap kat Alisha "Alisha, ibu nak letak kamu kat sini.kalau suka, senyum tau"
eh tiba2 minah ni tersenghih2 senyum..
hahah!nak la tu..tp hold dulu la ye sayang.ibu belikan kamu stroller 1st.kekeke
tgh or ujung bulan ibu sapu sparco plak.Insya Allah..amin
dah puas belek2, bayar n terus suruh depa ajar cara nak pasang stroller tu.
lepas tu terus chow balik rumah coz malamnya nak amek mak kat TBS. mak baru sampai dr kampung.weh00oo


nanti saya review pasal stroller ni yek..tp rasanya banyak je mommy2 kat luar tu dah review pasal stroller ni =)

11 comments:

Ros Anis Rusli said...

cantik! baby fair xbes..g ari ahad, petang..byk booth dh bungkus brg2..haishhh!

yUmIe said...

weehooo..alisha dpt quinny tu.untung alisha.hihi

Syima Syaz said...

mencik!
ini yg i idamkan tp sbb bonet ciput lahai... so terpaksa pasrah dgn maclaren... tgg adik lagi 4 tahun brand quinny plaks...

Veelara said...

Bestnyerrrr.kite pn suke tp beli len.haha

Asz Miza said...

best oi dapat stroller idaman..hehe..miza g jumaat tu borong kat pureen je..

CikNaa said...

mamipoko murah tak? huhu..

LisaLisut said...

gila la dpt quinny harga best. skit jelagi add on harga combi i bole dpt quinny.damnnn hahah.rezeki alisha.

apa aa ctmah dtg lmbt.kalau x bole tgk si alisha.

jujur - sparco xberapa fix dgn myvi seat. ckp kt husband u.haha.if saga ok kot.padding dia best la cm tebal2 tp sbb dia xberapa fix tu yg nyampah.tp sbb i mls nk transfer ke kereta kr sbb i yg hntr nursery pkai jela.nsb hannah ok duk dlm tu haha.

ckp kt laki u try halford cm miza or britax

ctmah said...

ros: ala..xpe2..tunggu bulan 4 tahun depan ek =)

yumie: kalau duit ayah xpeeee.haha

syima: waaaa..lamenya 4 tahun???tengok2 tahun depan dh ada..ops! :p

vee: mmg idaman ramai..sbb tu sold out.huhu

miza: jumaat u cuti ke?i xmasuk langsung booth pureen.haha

CikNaa: murah2. 1 pack size NB/S baru RM26.90

lisa: combi pun best ape.stylo gak tau. kalau waja fix x lisa?aah..hubby suka tang padding tu laa..tebal empok semacam jek

LisaLisut said...

i rs waja ok kot.kne tgk panjang seat waja tu.i tak igt seat waja or saga panjang lg dr myvi ke x.yg pasti seat myvi pendek.kdg2 kite yg drive or duduk ni pn terasa lenguh kt lutut tu kan if jln jauh huhu

ctmah said...

waaa.kena survey btl2 b4 beli ni.tq ye lisa.aahkan.jalan jauh mmg lenguh tang kaki tu.saga/iswara gak lg best

Anonymous said...

buy valium online drug interactions valium seroquel - valium 10 vs xanax