Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, December 17, 2012

happy 4 months

As Salam Readers,
 
Alhamdulillah...
Harini umur Alisha genap 4 bulan. 

kejap je masa berlalu kan.. sedar tak sedar lagi 2 bulan dah start mamam.
  • x pandai meniarap lg, just pusing2 badan tu ade lah.haha 
  • suka menjerit2, tu tanda nak susu or tidur
  • suka berborak dgn mainannya
  • pukul 8 / 9pm dah tidur, tapi pukul 10 ke atas akan bangun semula n ajak main sampai ler pukul 1 / 2am ^_^
  • Oz minum susu tak tetap lg. kadang2 2Oz, kadang2 2.5Oz, kadang2 3Oz n kadang2 4Oz
  • paling suka tersengih T_____T membuatkan untie2, makcik pakcik geram aje
  • yes! dah mesra alam dengan semua teats, but make sure susu mesti panas. sejuk sikit jek x nak.kemain lg si kecik ni =)
  • xsuke duduk. kejap je dah nak berdiri T_____T
  • kagum dengan jari jemari, tangan sendiri. suka angkat tgn tinggi2,pastu goyang tangan ke kiri ke kanan sambil mata dok perhatikan tangan tu 
Happy 4 months sayang..moga sayang ibu ni di beri kesihatan n ceria selalu yek. semua sayang kamu tau

Aritu bawak Alisha jalan2 kat funfair shah alam. singgahla kat satu kedai ni haa..
makcik besarnya dia ni. besarnya
saya sengih aja sambil tengok2 barang
makcik berapa bulan ni
saya 3 bulan lebih cik
makcik iya?besarnya anak kamu
dan dan tu jugak Alisha nangis
makcik eh taklah..kecik..kecik lg ni
dan dan pulak Alisha stop crying
saya n hubby pandang sesama n tergelak kejap

tu bukan besar la makcik oiii..tu namanya sihat, gebu T___T
Alisha alisha, ibu sayang kamu la nak

8 comments:

MimahAjil said...

happy 4month comel...
gewamnye...

:.noRuL.: said...

hepi 4 months Alisha..membesar dgn sihat ea syg..
geram ngn awk x abis lg nie..tp berjaya gak la ggt manja pipi awk tue..hehe

yUmIe said...

bgs alisha!kakak iman haluihh je.huhu
aunty nk sgah jmpe ibu kamu khamis ini if xde apa aral,tp xdpt jmpe kamu..:(

Asz Miza said...

Paling kelakar bila baca Alisha suka borak ngan mainan dia..hihi..Ammar pn x tetap minum..kadang2 sikit kadang2 banyak tp xlebih 3oz..

Semoga membesar dengan sihat ye Alisha. :)

~ NANA ~ said...

hehe comel je alisha dgn gelagat dia...makcik tu pon mcm kelakar je...hehe

bila dpt jmpe alisha ni? :)

ctmah said...

mimah: tq wak =)

norul: tq wak.nasib la ibu tak perasan.kalau x,ibu gigit cik uda :p

yumie: kalau la dpt sye bawak Alisha p ofis, kan ke besh.haha

miza: tq dear. seriously..suka sgt2.terjerit2 ua eo oo.seronok tgk.funny but interesting =)

nana: mommy nana jom la turun KL.leh jumpe2 =)

Shakina Farhan said...

hahaha..baby mmg paham kan org cakap2 ke die..pandai alisha..shahadah chinta dlm gambar nampak gebu2 tp bila jumpa org cakap kecik halus..

ctmah said...

aah.cepat paham kn.kalau panggil nama dia,laju je kepala ke sana sini mencari si punya suara itu.hihi