Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, December 07, 2012

kenapa ek

As Salam Readers,

Lately after pump aja mesti pening kepala.
pening pusing2 tuu. kenapa ntah.
last monday saya MC n doc cakap saya ada low blood pressure.
doc cakap bcoz of i BF and badan kurus sangat eh eh yeke ek?
doc soh minum plain water banyak2 setiap hari minum dh lebih dr 3L kot =(


kalau kite BF memang boleh jadi camtu ke?
should i take any supplement ke ape ke?

kerang / hati lembu saya mmg tak makan..huhu

btw, happy weekend uolsss

9 comments:

Asz Miza said...

ctmah..i plak rasa mcm nk muntah,,+ pening..maybe low BP juga kot? hmm.kna mnum air bnyk la cmni.

fifi tiez said...

I pun gitu gak kekadang kalau i malas nak makan supplemen.ada hari i skip juga.tp kalau i makan supplemen..cukup makan n minum..ok je.yg pelik,kalau df..x pening..

e.t.t.y said...

ctmah, try makan supplement. bukan utk susu banyak keapa tau. tp untuk badan kita. vit b complex ke...hari tu doktor cakap, obimin pn boleh.

Puan Ira said...

i x tau..sbb xbf bb.. tahniah dpt bf bb

ctmah said...

miza: owh..sama ek.so xde la worried sgt.huhu

fifi:u makan supplement ape ye?tula..kalu df xpnh pun rasa pening

etty: obimin boleh ek?kat umah ada belambak lg obimin.ada 2botol lg.huhu!

Pn Ira: tq puan. xpelah, semua susu sama jek.asalkan anak sihat, itu sudah memadaikan =)

LisaLisut said...

i rs ye kot.ms i belum merudum tu,mmg agak pening jgk. mcm benda disedut dr badan haha.now x rasa dh..dh kata merudum.

minum jela byk2 wpn lebih 3L,mkn sll. u kurus apaa xpa mkn byk pn haha

Wan Afzan said...

maybe u kena ambik supplement kot... sebab BF kan mmg memerlukan byk vit & etc from mommy..

noraherni said...

Salam ctmah :)

Berat badan bagaimana, ok? Tekanan darah rendah memang boleh buat kita pening kepala, sekali pun tidak menyusu. Apabila menyusukan lebih lagi.

Ctmah boleh ambil obimin sekiranya perlu. Dalam masa yang sama, elakkan minuman berkafein seperti teh, kopi, ataupun nescafe, kerana boleh menghalang zat diserap dengan baik, dan badan lebih mudah dehidrasi.

Lebihkan makanan yang tinggi zat besi seperti belimbing, makanan laut, sayur-sayur hijau, bayam, dll ok! Happy breastfeeding ^_^

ctmah said...

lisa: kadang2 tu, bile over sedut, badan rase cam menggigil jek.huhu..luaran je kurus. dalaman ada 2,3 lipatan tu T____T

wan: tq wan.i mkn obimin jelah dulu

noraherni: tq sgt2 wak.baru je start makan obimin ni. berat badan dah naik to 44.8kg.kira sesuai la kot ngan tubuh kenit saya ni