Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Tuesday, January 15, 2013

bad feeling

As Salam Readers,

Sekadar luahan ajer.
Setiap kali we all makan kat luar mesti ada je pekerja kedai yg nak dukung our baby.
kalau sorang je takpe, ni siap2 tukar tangan lagi..haduuiiii

kalau setakat duk main cak cak ke, i pun takde lah kisah sgt...huhu

Mula-mula tu i rasa,maybe normal kot. kan ke baby2 ni paling orang suka kan..
tapi lama-lama i jadi rimas n fussy.huhu!
bukannya apa..i cuma tak suka they all pegang Alisha, cuit2 Alisha sebab tangan depa kan kurang bersih.
lap meja sana sini, angkat cawan pinggan mangkuk pelbagai.
i nak kata tak boleh of coz la tak maniskan. ke i should slumber cakap jek?

hurm hurm hurmmmm
uolss rasa i ni fussy ke?
dehhhh T_____o

 
la ni suka sangat buat bibir camtu =)

11 comments:

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Same happened to me. =)

Tapi jujurnya saya tak kesah sangat orang nak pegang Aidi. Pernah pergi wedding, bebudak katering tu beria mintak nak dukung Aidi. Heh. Saya bagi je lah. Takde pulak dalam hati ni nak pikir yang negatif. Saya cuma pikir..ini satu cara untuk ajar Aidi bergaul and bersosial dengan orang. Orang lain susah hati kalau anak tak mau kat orang, so saya rasa macam bersyukurlah Aidi tak kesah siapa pun pegang dia.

Bab kebersihan tu...balik rumah kita mandikanlah dia bersih-bersih. Tapi kalau baby u memang ada problem kulit sensitif ke apa ke..memang kena aware lebih sikit lah. Moga-moga Allah lindungi anak kita dari sebarang benda yang tak elok. Aminn.

=)

LisaLisut said...

no.bkn fussy.its our baby!! mmgla muka tnjuk snyum dlm hati rs nk tampar je haha.gila extreme kan.

if pekerja mamak i cm xkan bg kot.if cuit pn lps tu i lap balik time tu jgk.nasibla nk terasa ke apa.huhuh

i lg paranoid.sbb ada 2 incidents happened yg mcm org gila nk larikan hannah. sorg mkcik grab je dia tanpa tye bole ke xdukung n bwk ke meja makan dia jmpa anak2 dia n satu lg aunt cina yg folo kitorg n peeping hannah tgh tido dlm stroller.tye bpe bulan etc.hoihhh.scaryyy

pet9 said...

salam...

Just nak share...anak saya late premmie walaupun sekarang membesar dengan baik tapi bab hygiene i memang jaga. even i and husband pun setiap kali nak pegang dia sanitize tangan apatah lagi tiba-tiba ada stranger yang tak tau apa dia pegang tadi nak pegang my baby.

even paed pun akan cakap kalau baby mula tak sihat first dia akan nasihat basuh tangan/ sanitize tangan sebelum handle baby and jangan bawa tempat crowd. so for me, it's not wrong for us to protect our child because kalau anak kita sakit, yang susah hati dan jaga siang malam adalah kita.

recently ada pergi kedai makan and one of the waitress ni nak pegang my baby and dia betul2 baru lepas lap meja and tak basuh tangan. I cakap direct je dengan ayat "minta maaf ye, kalau nak pegang baby kena sabun tangan dulu"...for me bukan nak kerek ke apa..tapi dia sendiri nampak I sanitize tangan right after makan sebelum peluk my baby.

so don't worry, we as parents has the right to do what's best for our child and it's our responsibility to protect them...this is especially untuk baby yang belum crawl/ dah jalan...kalau dah jalan then they have the right to explore :)

Asz Miza said...

Ammar kulit super sensitive so i mmg fussy bab2 ni..even husband i klo nk pegang pn before that i suh basuh tgn n lap kering..sil i slamber je dukung ammar dgn tgn basah2..hangin je..pastu kdg2 ada yg bru lps mkn nk cium2 anak i..mmg buat muka la..nk jaga atimorg tp nnt anak kita sakit kita jgk yg letih nk mnjaga sume..kn? Hihihi.

ctmah said...

yong: Alhamdulillah, my baby takde masalah kulit =)

lisa/pet9/miza: tq friends. now im rasa satisfied n lega sgt2..comment yg membina n buat i tambah confident =) i ingatkan i seorang je ada perasaan camni.rupanya tak kan..anak la our priority kan.thanks again!

CikNaa said...

kan.. selalu camtu, time pegang tu takpe lagi, tp kalo cium smpai tinggalkan air liur tu, eeee yark! rase mcm nak basuh muka baby dan-dan tu gak..hoho..

hayati hashim said...

Sama.. Rsa x Selesa kotttt.. Me klu p makan letak aisy dlm carseat, so kacau org nk suka2 pegang pk 3 4 5 Kali jugak.

yUmiE AzuRa said...

erk xpenah rse.maybe sbb iman xramai peminat sgt kot.huhu.tp yg sbnrnye ktorg dh jarang makan luar since iman lahir dlu.so iman hanya bergelumang dgn mama n papa die je la.hahahaha

~ NANA ~ said...

samaaaaaaaaaaaa!
i dh byk kali kena camtu, kadang2 sampai fikir bukan2 takot dia nk culik baby kita...
i hari tu cakap camni, "dah la yer, nanti bos marah akak tu x buat kerja" dalam nana berseloroh...hehe

Bazilah (^0^) said...

samaaaa la kite hehee. bukan xkasi dorg pegang tp mcm ctmah ckplah, kite tak tahu dorg pegang ape kan :) xpelah org nk kate fussy ke ape. asalkan anak kite sehat kn :)

ctmah said...

CikNaa: air liur..eiiii yikes!i pulak yg geli.uuuu

yumie: ok la tu wak..selamat sikit iman.takde la ternoda sgt.kekeke!

nana:wooww..pandai u amik hati akak tu ek..nk tegor ganas2 takut terasakan.so terpakselah gune cara yg paling halus sekali ek =)

bazi:btol2.mencegah dr terkena ape2 penyakit kan :D