Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, January 17, 2013

my little girl

As Salam Readers,

Today Alisha dah 5 bulan... Alhamdulillah =)
Dah besar anak ibu ni kan...kejap je masa berlalu.
rasa owh semacam rindu pulak time Alisha sebulan dua hari tu.
rindu nak melayan kerenah dulu2.hihi

perkembangan Alisha di usia 5 bulan ni:
# bila meniarap tak sah kalau tak menjerit..seronok je dengar dia dok jerit2.haha
# tak pandai bergolek2 lagi..tapi pandai pusing 360 darjah tuuu
# malam dah jarang bangun n menyusu. selalunya pukul 3 or 4 am i akan suakan miss N ke mulut dia. mata pejam, tapi mulut isap.hehhh
# Alisha still lagi guna avent teat 1. i macam cuak nak tukar ke teat 2 or 3. kalau ikutkan dah boleh pakai teat 2 or 3 kot
# tersaaaangat suka isap bibir..tak tau la kenapa. dah bagi susu pun still lagi nyonyot bibir bawah tuh. because of that ramai yg suggested i introduce solid food kat dia.hehhh
#  apa lagi ek..tu aja kot =)

soon, Insya Allah i akan introduce solid food kat Alisha. semua dah standby except blender.tengah berkira-kira nak beli blender biasa or luar biasa.h0h0
kalau beli blender mahal2 tu, berguna sampai ke besar ke ek??
hurmmm

7 comments:

cikcoklat a.k.a Haiza said...

akk guna blender biasa je ctimah...cuma beli balang baru je..asingkan dgn y kita punya..now dah xguna dah balang tu...

LisaLisut said...

yep.kr suggest beli balang baru je.tp last2 i xbeli.i pkai je yg dry punya tu.huhu.nana farhana pn komen kt i kata xyah beli bazir.last2 dia pun xguna sgt hehe..up to u.ade duit beliii :D

hannah dgn alisha beza 15hari je.i pn rinduuuuuuuu.kdg2 i suka paksa hannah isap nenen i wpn dia ngamuk n paling muka.sobs
oh lg 1.xyah la tkr teat.pkai je 1.sbb i bc kt mana tah nt dia biasa laju kang bila direct feed dia jd xsbr pulak if kita pye flow milk tetibe slow.so maintainkan je..i aritu terpkai 2.i ni kdg2 xtgk pn main pasang je teats.KR marah i pkai 2.huhu.dia ckp tersedak nt.pkai je 1.huhu

Veelara Shamsyul said...

Dear...xpyhla beli blender y lua biase.kejap je pn guna.mknn iman i guna blender biase je...nnti die ade gigi...xpyb blend da mknn die

~ NANA ~ said...

pasal suka isap bibir bawah tu kn, sama la dgn farish..smpai skrg dia suka nyonyot bibir sendiri..syok agaknya..hehe

betolll jgn beli blender yg luar biasa..sgt mmbazir coz i dh ada experience

ctmah said...

lisa: kan..takut tersedak.ok la..i maintain gune teat 1 aje.tq beb =)

yay!
tqvm.i beli balang or blender biasa saje lah :D

Asz Miza said...

happy 5m alisha!!

Bazilah (^0^) said...

dah 5 bulan dah alisha? wahhhh rasa sekejap jer :) sekejap je anak dh membesar kan huhu
pasal shaklee tuh, harga die sgt affordable ctmah :)