Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Thursday, January 10, 2013

yang nyata

As Salam Readers,

End of this month mak nak balik kampung dah sebab bulan 2 ni dah start kursus haji.
sedihnya rasa..lama kot mak dok jaga Alisha. dari pantang sampailah sekarang.
apa-apa pun i doakan supaya mak n abah dapat pergi haji secepat mungkin. amin

yang nyatanya i kena hantar Alisha ke nursery or baby sitter start bulan 2 ni.
mula-mula tu ada gak terfikir nak soh mak continue jaga Alisha kat kampung. 

mak n yang lain2 suka aja. tapi takut i pulak yang meroyan. macam2 terfikir. malam-malam mesti ingat Alisha, nanti mesti rindu nak DF Alisha.
haish..susah nak tafsirkan..so say NO aje lah..

lastweek ada survey 1 nursery ni.
Actually nursery ni still lagi baru n masih lagi dalam proses nak dapatkan full license.
apa nama pun dah lupe.keke!kalau jadi hantar, nanti saya review k.
Nursery ni area section 24, Shah Alam n sgt nearer ngan umah kakak n PIL. Setaman n sebelah jalan je kot =)
sekarang ni dah ada 10 orang budak2 n kalau Alisha masuk situ, dialah yang paling muda.
Tenaga pengajar ada 4 orang n bayaran per month RM300.
Depa soh try hantar dulu masa 1 week of Feb tu. tengok keserasian Alisha ngan depa.
kalau serasi, boleh continue terus.
Tapi sekarang ni ada 2 masalah:

  • Depa request buai sebab bila ada buai, baby akan tidur lama. huhu!seboleh-bolehnya i taknak lah ajar Alisha tidur dalam buai. takut susah nak jalan kang. tak pasai-pasai nak berangkut buai.. 
  • rugi dari segi masa,duit tol n minyak. i kan kerja kat kelana jaya, so confirm2 la kena hantar Alisha seawal yang mungkin. pastu i kena keluar masuk kesas coz i tak suka lalu federal highway. sangat jammed. so kat situ dah baaaanyak buang duit tol n minyak.haiyooo000oo

nak cari BS dekat area rumah, tapi sampai sekarang tak jumpe-jumpe lagi..
susahnye lah nak cari..haishhh

aaaa..pening-pening nak fikir..tapi terpaksa fikir gak
 

harap-haraplah Allah permudahkan urusanku ini.amin
Insya Allah ada rezeki kamu nak

order barang borong masih di buka lagi..jomlah pakat borong ramai2

15 comments:

LisaLisut said...

lama jgk nenek alisha jaga eh.huhu.hmmm kene bertabah jela if nk anta ank kt nursery or bs ni..all d best.semoga u jmpe bs nursery yg bagus utk alisha k :)

aTieYusof Family said...

bila nak hantar anak ke nursery ni sllu jadi dilema kan?? mcm sy juga dulu..pening memikir kan..risau pun ada!..apa2 pun moga dipermudahkan ye..singgah follow sni #80:)

:.noRuL.: said...

insyaAllah,moga Dia permudahkan semuanya wak...
tabah ok.

(^_^)v

Asz Miza said...

Insyaallah ada je nnt BS yg dekat2 umah..cm i dlu pn last minute gak cari..alhamdulillah jumpa..

yUmiE AzuRa said...

la ingtkn kt area rumah.rpenye kt shah alam.mmg le poning!huhu.
xpela,try dlu anta tgk ok ke x.
hurm iman dlu pn org berkeras xnk bg buai,tp mak nk jgk buai smpi sgup g belikn dh ank die ni xnk beli.org mmg tawakal je mse tu mntk2 iman bleh tdo tanpa buai jgk at the same time.mlm2 mmg org xmskkn die dlm buai lansung.siang je klu nk tdo buai pn.if org ade kt umh,org tetekkn dlu.die dh lena or mamai2 bru org mskkn dlm buai.cmtu le org ajar die dlu.huhu.
alhamdulillah skrg die xheran pn ade buai ke x.skrg ni buai kt umh ni cm perhiasan je.jarang sgt2 die gne.

Veelara Shamsyul said...

Xpe.u try cari lg.mesti jupe.good luck awk

Aty_Fared said...

hal nak hantar anak kat bs or nursery memamng paling merunsingkan hati..aty paham...

ctmah said...

lisa: thanks beb.i still kecamuk lg ni :(

atie: thanks atie.harap2lah ada rezeki Alisha kan...dah follow u back

norul: thanks wak..hope so

miza: Insya Allah..harap sgt2 jumpe yg OK

yumie: kalau family2 kite je tak pe wak..ni org luar..takut je kang dlm buai tu dia bg botol n blah tgk budak lain..tu plg takut...uuu

vee: tq vee.harap2 jumpe yg berkenan di hati

aty: thanks ati.mmg dipersimpangan dilema betul ni

Bazilah (^0^) said...

bazi pon bulan depan nk antar maryam ke rumah BS, risauuuu. harap2 ctmah dpt jumpe BS yg sesuai secepat mungkin :)

shazrina said...

semoga di permudahkan segala urusan ..bs ke nursery ke, due due ade pro n cons ..mommy pilih elok elok n tawakkal je semoga pilihan mommy nanti akan jage Alisha elok elok ..

ctmah said...

bazi: good luck to u too dear

shazrina: Insya Allah, amin. thanks wak. kalau bs xjumpe gak, mmg last choice anta ke nursery tu.jauh pun jauh la

cikcoklat a.k.a Haiza said...

ctmah:akk dulu pon xnk bag buai..tapi famili sume suh beli buai..so beli je..then anta umah bs pon req buai..siap nagn mesin buai lagi..dah 1 keje kena beli 2 buai..1 kat umah bs then kat umah sendiri..akk pon jrg2 bg tdo buai kat umah..kalo tgk ilham merapu lebih je baru guna buai..pastu anta nursery ms umo 11 bulan Alhamdulillah tdo mmg xguna buai..boleh je tdo bawah..so dnt worry la dear..anak kita ni bila xde mama dgn dia..pandai je dorg survive..memula mmg risau..now lega dah tak guna buai..buai-buai tu dah jd hiasan kat umah..hehehe

ctmah said...

lega dgr ape akak ckp camtu.anak kita mmg pandai kan bila mommy dia takde kat dia.kalau mommy ada, time tu la panjang akal. semua tak kena..nak bermanja jek.hehehe

Anonymous said...

buy valium online valium dosage muscle spasms - side effects of valium 10 mg

Anonymous said...

buy xanax online without rx white xanax bars 4mg - xanax side effects in cats