Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, February 20, 2013

6m checkup DONE

As Salam Readers,

semalam cuti 1 hari, bawak Alisha p checkup. struggle p sorang2 (dulu mak peneman setia) coz hubby lupe nak apply cuti. bila part nak timbang tu mmg la caca sikit sbb kena tanggalkan pakaian n pampers Alisha. dulu, mak selalu tolong.haha!
bila nak pakaikan semula pun caca gak.tak reti kot nak pakaikan pampers sambil duduk.senget benget pampers Alisha.haha

berat = 7.1kg
tinggi = 64cm
ukur lilit kepala = 44cm
bmi = 17

nurse "anak awak dah makan"
saya "dah nurse.saya bagi makan puri buah"
nurse "wah..macam anak mat salleh"
saya T_________T
nurse "dah boleh bagi makan bubur+sayur+ayam"
saya "ok nurse.nanti saya try" 

Alhamdulillah, semuanya dalam keadaan baik.
lepas ni continue checkup bila alisha dah masuk 9 bulan
phewwww...dapat la jimat cuti sikit =)
 
saya dah stop amik pil perancang coz utk 6 bulan ke atas, depa bagi pill selain noriday. 
pill selain noriday boleh buat air susu susut. 
actually, pil noriday kat umah tak terusik pun. 1st month je makan, lepas tu dah malas. pandai2 sendiri aje lah..hikhikhik

 

9 comments:

yUmiE AzuRa said...

bleh request la nk pil noriday like i did.hahaha
sye continue sbb xberani nk rancang sndri.takut terbabomm oii!!jmpe 2mgu sekali je, possibility utk terbabas itu adlh besar.KAHKAHKAH
Selamat membesar dgn sehat n chubby alisha:D..mmuahhh

D Yatie said...

Hihihi... Apa lah nurse tuh.. Bg mkn puri buah dh jadi cm omputih.. Apa pun tak boleh... Kah3

cikcoklat a.k.a Haiza said...

ala alisha dah sm berat ngan abg ilham la..abg ke?..hehehe..akak mmg x amik sebarang pill..just merancang sendiri jer..hehehe...

Bazilah (^0^) said...

dah besar dah alisha. jd good girl ye alisha :)
bazi x amik pon pil perancang atau perancang keluarga yg lain. pandai2 sendiri kot heheheh

ctmah said...

yumie:klinik desa saye pergi ni kedek skit.dia soh beli kat farmasi

yati: tu lah..soh bg mam bubur je tiap2 hari..kekeke

kak haiza: hai abg ilham..tet!!kekeke!ilham dah makin buas, confirm2 la kurus kan kak..janji sihat kan

bazi: yay!merancang sendiri lebih baik.hahaha

:.noRuL.: said...

yumie : possibility utk iman jadik kakak pun tinggi jugak tue..hehehe

ctmah : membesar dgn sihat ea Alisha syg..muah2

Nora Karim said...

seronoknya tgk baby... geram je tgk gambar2 alisha ni...

aTieYusof Family said...

Alisha dah besar...Alhamdulillah.. moga membesar dgn sihat ya cyg.. ada mama yg penyayang mesti cepat besar..:)

LisaLisut said...

i rancang sndri.keh2.kr ckp xyah mkn pape.nt hormon jd kelain bdn jd gemuk kdg2 lol.i pn ikut je.lgpn i jenis pelupa nk amik pil.ngahaa