Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, February 13, 2013

kosong kosong kosong


As Salam Readers,

mak dah balik kampung.
jumaat lepas adalah hari terakhir mak lepak rumah kami.
sabtu selepas subuh terus cepat2 balik kampug. nak elak jammed la katakan.
Alhamdulillah, Allah memudahkan perjalanan kami anak beranak.

semalam selepas subuh gak kami balik sini.
tapi without mak la.
time nak balik tu, mak dah soksek2 sambil kesat air mata.
abah tahan menangis tapi mata dah merah.
saya pulak dah menjejeh2 air mata ni haaa
husband sedih suam2 kuku n cube cover sambil ejek2 saya..cehhh :(
rasa sedih sangat nak berpisah ngan mak
rasa sedih sangat nak pisahkan mak n Alisha
tula padahnya kalau duk lelama ngan mak kan..h0h0

kat rumah rasa sunyi sangat.nak borak2 pun terasa boring sangat2. macam takde topik nak borak.
dulu, mesti dengar suara mak pangil2 nama Alisha. suara mak kuat tapi merdu
dulu, mesti dengar suara mak gelak2. suka sgt2 tengok mak gelak.
dulu, mak selalu masak untuk kitaorg. air tangan mak sedap sgt2.
dulu, setiap kali balik kerja, mak mesti layan drama sembilu kat astro. sampaikan saya n hubby pun ketagih nak tengok gak.
bila masuk bilik yang mak tidur tu, menjejeh terus air mata. rindunya kat mak.
saya cium2 bantal n tempat tidur mak. rindunya kat mak.
tengok almari baju, kosong aje.dulu penuh ngan baju mak. rindunya kat mak.
mak ada tinggalkan kain batik sepasang untuk Alisha.
mak cakap, mak tak basuh lagi. kalau Alisha menangis or rindu kat nenek dia, balutkan aje ngan kain batik mak tu.
owh..menitik air mata k...walaupun Alisha kecik n tak tau apa2, tapi saya sure dia dapat cam bau nenek dia.

hubby "sayang tgk ni.uban mak. rindunya kat mak kan"
saya "terus meleleh2 air mata"

mak, terima kasih untuk segala-galanya =)

14 comments:

e.t.t.y said...

ah bab uban tu kan.........
=(

Asz Miza said...

ok..i plak nk menjejeh air mata kat depan PC opis ni....waaaaaaaaaaa

With Julia said...

ksh syg ibu smpi ke syurga...tenang je tgk air muka ibu u taw :D

LisaLisut said...

sebaknye wei...eh i igt mak u mmg org klang. bkn eh? uhuhuhu.i pn rindu mak i. rindu mak i jaga hannah pn ye jgk.rindu bila balik keje ade org tlg masak pn ye jgk hehe

yUmiE AzuRa said...

demm!!nt sye dgn iman klu pisah dgn maktok cmne??
waaaa dan2 sedih jgk.uhukk.
maktok,iman xde 2mgu pn dh xkeruan:(

mommy aisy said...

owh!!! saya pun dh nk hantar mak balik ni. sedih!!!!!!!

:.noRuL.: said...

huwaaaaa...
sedihnya masa baca entri awk nie..
sob2

Puan Ira said...

sedihnya..

aTieYusof Family said...

Sedih nya.. teringat2 mak..
uwaaa...sy rindu mak sy juga..:(
kasih mereka sepanjang hayat..tiada galang ganti nya...

CikNaa said...

alalala.. tp mmg betul, dulu mse bujang tak rase sgt.now bl dh beranak rase mcm rapat sgt2 ngan mak.

Aty_Fared said...

Sedih lak bace...ank pompuan mmng rapat ngn mak kan...

Aty_Fared said...

Sedih lak bace...ank pompuan mmng rapat ngn mak kan...

Elya Roza said...

untuk mak..kita sanggup buat ape saja kan...rindu plak mak

Bazilah (^0^) said...

alaaaa saje buat bazi sedey pepagi ni tau. Meleleh air mata dpn pc nih. sobsobsob