Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, March 18, 2013

Alisha is 7 months old

Alhamdulillah..
Alisha dah menginjak ke usia 7 bulan semalam.
so express kan...nampak sangat masa begitu mencemburui kami =)

sekarang ni Alisha tengah praktis nak merangkak.
sangat comel tengok dia dok tonggeng2 montot tu.
sambil tonggeng sambil bebel2. lastly nangis kuat.h0h0

mengesot tu tak yah cakap la..tu mmg hobi dia.mmg tak leh lepa sikit.
dia pandai mengesot ke sana ke mari bila masuk 6 bulan.
1st time tgk dia mengesot mcm kesian ada mcm comel pun ada.
mana tak nye mengesot terumbang ambing macam bot nak terbalik.huhu!

hari ke hari makin OK n makin laju. pantang letak bawah, mula la panjang ajal.
tengok2 dah kat ceruk situ..tengok2 dah kat ceruk sini T___T

key words Alisha yg pertama adalah aaa baaa baaaa pruffttt(sembur)
time tu we all dalam kereta otw nak balik rumah.
hubby sangat super excited sampaikan terus nak tukar dari panggilan ayah ke abah or babah
wakakaka!daku gak la yg makan hatiii
tapi bila marah or nangis dia akan sebut amak maaa maaa (kuat)
haiilaaaah anak, bila marah baru nak cari ibu ek.. terus2 je rasa nak tukar panggilan gak.haha!
lepas tu kalau dok main sorang2 dia suka sebut baaa baaa caaa maaa =) bahasa baby

Alisha semakin manja dengan i.
kalau tengah baring2 tgk tv, nanti dia dtg mengesot n baring sebelah i.
kadang2 baring atas lengan saya dia tau lengan ibu aka bantal tidur dia
kalau bangun tidur, mesti nak ada orang sekeliling dia.
kalau dia tengok takde orang, terus menangis T___T
tidur dah macam2 posisi. sedar tak sedar bawah kaki i la, bawah kaki hubby la
kalau menyusu, suka sangat rentap nipple i sambil sengih2... sakittttt gilerrrr OK

bila i mengadu kat hubby, hubby selalu cakap biarkan aja. jangan layan. nanti lagi dia gigit.uuuu

la ni kalau mandi ka, basuh kencing ka, basuh berak ka dia suka jengketkan kaki.
sejuk kena air kot.hihi!
dulu tak suka naik walker. tp la ni dah hebat.
ke sana ke mari dengan suka hati.
mula2 agak weird gak coz i mmg jarang masukkan dia dalam walker.

rupa2nya kat nursery depa masukkan Alisha dalam walker.
tu pun i ternampak. patutla stokin asyik legam aje.h0h0
tak kisahlah..janji Alisha OK dah la kan


bila sebut bab stokin ni, dia akan pakai stokin bila nak tidur or bila masuk dalam walker.
agak2nya kan, umur bapa bulan dah boleh tanggal stokin tu ek?
ke malam2 memang kena pakai stokin tuk elak angin masuk ek?

Alisha suka tengok doraemon...
sambil tengok sambil sengih sorang2... heheh!
Alisha suka main lappy i..mungkin dia teruja ngan keyboard tu kot.
jangan rosak sudah la yek. even i ni pakar menggodek2 pc or lappy, tp kalau barang sendiri rosak sakit oooo..super duper lazy nk troubleshoot semula.

n lastly Alisha memang suka tersenyum tersengih macam ibu dia =)


o o o si jantung hati o o o
itu aja perkembangan Alisha di usia 7 bulan ni
daaaaaaa  

8 comments:

LisaLisut said...

terbalik. i pulak nk hannah duk diam2 sbelah i tgk tv.sbb dia xduduk diam.tdo je diam.hahaha.smpai i ckp cuba baring sblh mama ni diam2 tgk tv sama2.ni panjat pnjat sini.letih gile.

hannah dh xpkai socks dh masa tdo or waktu biasa.if sejuk sangat je br i pkaikan. so far x kembung perut lg.

happy 7mo Alisha :D

e k i n ♥ y u s r i said...

kejap je bambam comel nie dah besar yer
bilelah agaknye dpt jumpe alisha nie

Veelara Shamsyul said...

Iman xpkai stokin sjak 3 bln. Tdo pn x.kecuali srjuk sgt2. Rs tapak kaki die ms tdo, tgok sejuk x.klu x, xpyh pakai. Klu ms tu sejuk, then pkaikn.ms die tgh main, klu rs tapak kaki die, biasanya sejuk sbb peluh tu....


Happy 7mo alisha

:.noRuL.: said...

mcm2 dah skill alisha nie..part angkat montot tue mmg kelakar la..hihi...cpt2 mernagkak tau boleh exercise ngan ibu satu umah..hehe

hepi 7 mth alisha bam2..

ctmah said...

lisa: owh ok.konpius plak bila patut tanggal stoking tu.h0h0

ekin: tu lah..teringin gak nak jumpe zara =)

vee: ok tq dear.waaa..kagum kat iman.3mo dah xpkai ek

aTieYusof Family said...

Tak sedar Alisha dah 7 bulan..mcm baru je awk habis pantang kan?..
makin besar makin comel..:)

Cho Zila said...

seronok kalau baby baya2ni.. best dia semua perkembangan dia mama dia tulis di sini.. nanti boleh refer ... idakler bertelagah.. rasanya dulu rasanya dulu maalumler ingatan kitani cpt tak ingatkan...

Aty_Fared said...

Same ngn asben aty..!! Bayangkn dah sedap2 bahasekn papa tetibe sbb anak dok sebut abababa..sanggup die tukar jd abah..lekat sampai sekarang...huhu