Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, March 06, 2013

x guna punya orang!

As Salam Readers

entry ni sekadar untuk melepaskan geram! 

it's up to uolss nak cakap i ni rude ke apa ke..huhu!

semalam lepas pickup Alisha i terus terjah Mydin sec 18.
time cari parking, nampak 1 alza nak keluar.
so park tepi n bagi signal.
belakang kereta i, kereta kancil.
tiba2 aja dia cross n dok depan i.
bila Alza tu keluar kancil tu terus masuk parking.
i dah hangginnnnn n tup2 depan tu ada kereta nak keluar gak.
so i parking kat situ n keluar sambil pandang muka ketat kat makcik tu.
dia tengok i, i tengok dia.
 

dalam mydin dekat barang basahan, makcik tu tego:
makcik: apsal pandang-pandang?
saya: saja, takde papa.tak boleh ke?
makcik: yelah, saya ingatkan baju saya koyak ke,seluar saya koyak ke
saya: ntah
 

tiba2 laki dia pulak mai kat saya:
pakcik: apsal ko pandang2 dia? sambil tunjuk bini dia
saya: apsal pakcik amik parking saya
pakcik: aku bukan nak parking situ, aku nak turunkan dia ni aja
saya: kalau nak turunkan, kenapa tak turun n kenapa amik parking saya
pakcik: kau tahulah kan perempuan, lembap.itu lah ini lah
saya: senyum sinis sambil pandang makcik tu
pakcik: ko pun sama lembap
saya: eh saya pulak.isteri pakcik la lembap
pakcik: ko tau tak ko ni perempuan sundal cakap sambil berjalan ke bini dia
saya: (nada suara saya dah tinggi) isteri pakcik la sundal. pakcik ingat pakcik ni baik sangat ke
pakcik: abis apa yang ko tak puas hati sangat?ko nak parking situ? aku boleh keluarlah
saya: pakcik nak keluar, keluarlah. lagi bagus sambil pilih2 hot dog

ada girl2 kat situ tanya kenapa2 n depa just geleng kepala aja sambil tengok pakcik tu.
pastu saya tak nampak dah kelibat depa.
otw ke kereta, saya tak nampak dah kereta depa.
memamg betul2 depa keluar.
haha!

sakitnya hati bukan kepalang.dah la sambil dukung Alisha.
tak pasal2 je Alisha dengar tu semua.nasib baik dia tak nangis.
kalau depa mintak maaf, saya pun tak kesah.
yang tambah bengang tu sebab dia kata saya sundal.seumur hidup ni, takde sapa pun kata saya sundal
bangang betol!
harap je melayu, tapi budi pekerti pun takde...
useless punya orang

sudahnya dalam kereta saya menangis sebab teringat dia kata saya sundal
@#$%I* O

22 comments:

cikpuanputeri said...

haila pakcik oiii..

cha said...

eee pakcik tu no manners. dah tua pun perangai mcm budak-budak puii kalau i dah hangin dah huhu

:.noRuL.: said...

mmg kurang ajor betul pakcik tue..
eeeeeeeee...
geram2..

MimahAjil said...

mmg bangsa takde adab kot laki bini tu...mulut pn ntah hape ske2 nk kate org mcmtu...huh~~
kalau akak kt tmpt awk pn mmg melawan jgk kot...

LisaLisut said...

omg.if i jd u pn i akan menjwb mcm tu.tp lps tu nangis dlm kete mcm u jugak!!!! huwaaaaaaaa
damn lah pakcik tu.i plg pantang org cut q or cut parking.vavi btul. poor alisha...tsk.

sakitnye hati i baca!!!!! dh tua tp #$##^%*^& amik kau.

Ros Anis Rusli said...

ntah hape2 p.cik tu! malu kt anak cucu jek..suka2 ati j ckp org sundal..

e k i n ♥ y u s r i said...

ishk..ape2 je pakcik tue

With Julia said...

hai lah...
kalo ju kt tempat parking tuh ju dah bg BIG WORDS tau dear...ju nih pun panas baran gak org yer kalo salah percaturannya...mmg x sopan sgt gaya pakcik tuh masuk parking org...lepas nih dear kena lbh berani...sound dpn2 kt tmpt parking yg dia curi tuh...baruuu dia tau perempuan skrg mcm mana...bukan leh dibuat main2...

fifi said...

i dah ternganga2 baca..gilalah panggil orang sundal.fuh!nasib u ni bagus pandai menjawab..

Asz Miza said...

Kurang ajar punya orang tua..macam mana kita nk hormat diorang sedangkan diorang cakap camtu..kalau i tempat u xtau la i buat apa..dtg perangai berani okey la i menjawab..kalau tak mesti tahan geram je..serious kurang ajar..i plak rasa sakit ati sgt ni

Wawa Yusoff said...

tebeliak mata i baca entry ni. tekejut.marah.sakit hati. rasa mcm nak tunjal2 je kepala pakcik tu. u sorang eh masa tu?? i rasa kalau husband u ade tak berani la dia nak buat camtu kat u.. Sian u.. klu i pun nangis gak kot :(

Veelara Shamsyul said...

Pakcik tu y kurang aja....bagus u mlawan smula...ini bukan rude bave...ni mmg pakcik tu patut kene penampar je. .

Veelara Shamsyul said...

Typo babe* bukan bave

ayahmamilisa said...

siannye kechek..tapi bagus kechek melawan cmtu..mmg xde adab punye org tua..buat malu org melayu je..dah la kt shah alam gak..adoyai..patutla tv skang dok iklan berbudi pekerti, puncanya ada org tua keparat camtu..sabar ye kechek..

mOoN said...

homaiii.. bila dah kuar perkataan tu mmg la biadap tahap gaban kan.. dia yg salah dia pulak yang mencarut lebih.. adoi laaaa..

Syima Syaz said...

he eleh biadap gile mulut pakcik tu?dah nak mampus sgt ke? eh eh emo btl i baca..

kalau i, rasanya tak selamat pakcik tu i mengilai2 kat dia... sukehati dia je panggil org sundal... eh eh eh.....

e.t.t.y said...

eh eh ..apa ke bangang dorang ni...!!!!

yUmiE AzuRa said...

amik x no plat kete pakcik tu??meh cni sye tlg pedajalkn kete die.
vavi pakcik!!ske2 ckp org sundal..
kesian ank2 pakcik tu.mcm mne le agknye dorg hidup dgn bapak yg mcm tu ek??kesiannnnn

cikcoklat a.k.a Haiza said...

geram2...lenx amik no plate tu..meh kite pedajal like yumie said!!!

Bazilah (^0^) said...

eeeeeeee physco nye pakcik tu.. Kalau bazi pon mmg bazi menjawab tp pastu nanges sbb geram sgt..

Mommy_Cha said...

ala syian nyer dia. momycha yang baca ni pon mcm berada di situasi tu jugak...hey rasa nak marah jer bila baca...dah tu panggil kita sundal! hamboih mulut....zalim nau pangai org tua tu!

Gadis said...

gadis yg baca ni pun dh menyirap bila pakcik tu ckp mcn tu..

dier yg salah..
pastu nk marah orang..pehalllll...