Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Wednesday, April 24, 2013

apakah

As Salam Readers,

Tengok blog rasa lemau semacam aja..
banyak benda nak update, tp xtau nak mulakan dari mana.huhu!
last week is minggu paling buruk yg i pernah alami kot..
isnin MC, selasa KERJA, rabu MC, khamis MC n jumaat MC...amek ko!MC for 4 days..h0h0!
5 hari demam on off terasa seksa sangat2. makan minum semua kelaut.
mak terpaksa datang dari kampung semata2 nak jaga Alisha.
sabtu petang mak dah balik kg semula coz setiap hr ahad mak ada kursus haji.
b4 balik mak pesan kalau ahad tak OK jugak, pergi hospital check darah..dia risau2 kot2 la i kena denggi ke..huhu
menurut perintah..ahad petang menadah tangan utk di ambil darah..
haiyooo!!!sakit tau...doc tak jumpa urat n boleh pulak di godek2 jarum tu ke atas ke bawah ke tepi semata2 nak cari urat =( 
end up darah putih kurang n darah kuning still tinggi. so takde denggi.
doc suruh datang esok utk 2nd round check darah...oh nooo!malas i nak layan..huhu

akibat demam sampai 5 hari, padahnya SI merudum gila...merudum sgt2 =(
uwaaaaaa...sadis stress semua rasa ada
stock EBM pun dah takde =(
nampak gayanya terpaksa standby FM kat rumah, kot2 la Alisha kehausan
pening kepala otak i tak tau nak beli FM apa =(
rasa cuak nak try test kat Alisha =(
ahhhh...macam2 perasaan la yang ada..kecamuk gila hati ni =(

happy 8m n 1w Nur Alisha Kaisara ibu..ibu tak sempat nak wish dalam blog ni =)

13 comments:

Mr n Mrs Zaidi said...

semoga cepat sembuh yek dear...comel jer alisha pakai kebaya..

Hamimah Nazir said...

be strong ibu...InsyaAllah nanti ibu gigih...SI pasti ada untuk Alisha yang comel gebu ni....

Chekgu Azrine said...

semoga dipermudahkan urusan menyusu alisha ye sis..doa banyak2..inshaAllah..

Yanei Khairani said...

hmm..same goes to me la dear.. sedih giler bila stock susus x cukup. :(

D Yatie said...

semoga cepat sembuh awak!~ :D

hayati hashim said...

ctmah dear, pk positif, doa banyak banyak untuk susu alisha.. gembirakan hati, insyaAllah ada susu untuk alisha.. lagipun dia dah makan kan, so semoga alisha tak lapar ;))

ayahmamilisa said...

sabar kechek..dugaan sakit ni menghapuskan dosa2 kecil..Insha Allah..
ateh penah lalui kemeruduman SI ni..memang at one time tu tinggal satu je stok susu ebm untuk lisa..what i did was, bagi lisa makan banyak so that dia kurang minum susu..pada masa yang sama, gigihkan diri untuk pam sekerap yang mungkin..awal pagi 1x, kat ofis 3x, then malam 1x..besides, minum horlicks, and also pil ASI..alhamdulillah it works..:) kechek cubalah ye..

LisaLisut said...

darah kuning? gulp. i rs u better follow up checkup psl ambik darah tu.jgn dibiar sgt. tkt melarat je huhu. alaa i lupaaa je nk bwk seluar dtg ofis. insyaallah minggu depan ye alisha! :)

take care ctmah

aTieYusof Family said...

Be strong ye sis..
moga cepat sembuh.. kena kuatkan semangat tau..:)

Bazilah (^0^) said...

Alaalaa ciannye. Jgn stress ye ctmah,inshaa Allah ada rezeki utk Alisha nnti. Fkr positif n doa byk2. take care ye. Alisha meh jumpa auntie meh hihi :)

Shakina Farhan said...

i can feel u dear..kina pn dah fikir nak stand by fm ape la hujung/awl tahun nt nk kena tggl shahadah..=_=..

Arena said...

Salam. Semoga cepat sembuh. Comellll sangat alisha pakai kebaya tu. Girly sangat hehehe.

With Julia said...

Ya Allah...ujian Allah...hadapi dgn tenang dan sabar...pasti ada bahagia dan ketenangan yg mommy dpt insyaAllah amin....comelll alisha pakai kebaya...geram tgk putih dia :)