Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, April 01, 2013

nyahhh sama itu kotoran

As Salam Readers,

Last week i bekalkan Alisha puree brokoli+pumpkin+carrot+kurma - menu cuba2 sendiri =)
Alisha suka makan sampai baju pun makan sekali.huhu


dah bekalkan siap2 bib, tapi tak dipakaikan pun.huhu
sudahnya i yang stress nak sental baju2 tu haaa..
sental pakai sabun mandi lansung tak ilang...
terus aje post kat group gojes blogger supermom & baby n finally dapat banyak opinion. antaranya guna clorox, varnish pink, dynamo, pureen HAD, sabun cosway kiddie wash/oxygen bleach. 
so kita guna apa yang ada dulu kat umah ni haa..of coz la clorox!!!
sabtu pagi dah terpacak kat sinki dengan besen n sebotol clorox. i guna clorox brand dobi.
1 per 1 i rendam dengan hati2 n tengok2 tak luntur pun...
rasa fuhhhh sesangat n terus dari slow jadi laju.haha!
dress kaler pink pun tak luntur =)
kalau nak try boleh aje, tapi tak jamin tau kalau2 baju2 baby uollsss turun kaler =) 

dalam hati terus rasa nak beli bib jenis tak menyerap tu..
terus gi GM n terus tala bahagian bibs =)
i beli bibs camni..panjang n siap boleh buat kocek lagi...
so end up makanan tu akan tumpah dalam kocek tu haa (lupa nak amek gambar siap berkocek) 
1pcs RM 15, beli 2pcs dapat RM25..
kalau mommy2 nak kirim kat i pun boleh gak.. i amek kos postage aje =)

ada giraffe lagi
1st time guna kat sup utara sec 18. Alisha mamam biskut heinz je ye sayang =)    
see her face..lain bebenor senyuman kamu ni haa.. T___T

dah pesan kat pihak nursery supaya setiap kali makan, pakaikan bibs...harap2lah berkesan =)

11 comments:

cikcoklat a.k.a Haiza said...

ilham dulu abih baju comot2...last chice kat umah mkn xpakai baju..kat nursery..urmmm...memang baju belemoih...skrg dah ok dah...tapi kdg2 tu de jugak..hehehe

~ NANA ~ said...

yeayyy lepas ni no more baju kotor2 k...hehe

Asz Miza said...

comel awak ni Alishaaaa...boolatsss...

LisaLisut said...

yg i igt aritu, i mmg bwkkan bibs,tp i tgk bib xkotor mcm xguna pn ye jgk. tp nsb baik i tgk baju hannah xkotor.ke dorg dh bersihkan awl2 xtau la kan. kalau kotor mmg i sound suh pkai hehe.

nape muka alisha dh lain. ke mata i.huhu

Ros Anis Rusli said...

panjang beno bibs..ha pasni jgn ktor2 lg baju..hehe

mama ila said...

haah..mmg panjang n lebar dr bib biasa..hehehe..comel plk tu.. alalala Alisha..comel senyum..manisssss sangat!! hehe

With Julia said...

pjg bib alisha...bgus mama heheh...gambar bwh sekali Qaiser ilman tgk cair dh...cmne? hehhe

ctmah said...

lisa:i pun rasa dah lain.eh ibu sendiri pun konpius jugak.haha

julia: alisha dah blushing.hahah

Gadis said...

darwisy tak suka pakai bib..
dengan bib skali masuk dlm mulut..
hihih..
last tak pakai dah..

Bazilah (^0^) said...

amboi senyum manis cmtu nk ngorat sape tu sayang? hehehe

Aty_Fared said...

Bagus gak bib mcm tu ek...lap jer kan..:-)