Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, April 05, 2013

saya hanya insan kerdil

As Salam Readers,

saya si kidal..sama cam vee lara...
kalau makan pakai sudu, saya memang reti guna tangan kanan.
bila bagi anak makan, saya akan bagi guna tangan kanan tp dalam keadaan yang berjaga2 coz sudu tu kecik n si anak suka nak tarik2 sudu tu. kadang2 tak sempat masuk mulut makanan tumpah sebab menggigil2 guna tangan kanan. SIL pun pernah tegur, kak ct bagi makan sambil mengigil2 =( 

kadang2 bila si anak jadi tak sabar, automatik sudu berpindah ke tangan kiri. 
kalau keluar makan, kadang2 saya bawak makanan Alisha. tak sampai hati tengok mulut dia kunyah2 angin kosong. for the 1st time memang saya start dengan tangan kanan. tapi halfway aja mesti berpindah ke tangan kiri. buat apa nak jadi hipokrit...yang penting saya dah cuba n saya sedar akan kekurangan saya ni..

salah ke saya bagi makan guna tangan kiri =(

xde mood!

6 comments:

MimahAjil said...

pakai sudu takpe kot...
kalau pakai tangan lebih baik kanan kan...
akak pun kidal...sendiri makan pakai sudu mesti tangan kiri.kalau tak kekok sangat

With Julia said...

yg ptg suap kerana Allah taala...bismillah...semua anggota bdn kita dari Nya...maka manusia je selalu buat peraturan yg bukan dari Allah...mama x mo stress ye...cenyummm

cha said...

laa kenapa u. takpela nak buat camne kan haih. u cubala biasakan tau.

Veelara Shamsyul said...

Pkai sudu xpe kiri.mkn guna tgn kite da biasa kanan kan kan kan.hihi.suap ank pn kite selang2 tgn kiri n kanan.cuma Alllah da bg kite kelainan dr org biasa..kite kidal.x mudah nk switch...jd confident je dgn apa y kite buat.klu ada y tegur or melebih...buat derk je.... xpyh pk la.masyarakat ni tlalu byk jg tepi kain org...

I fhm apa u rs....terutama bl kt kedai mkn.kdg2 rs cm kite buat dosa kn mkn pgang sudu tgn kiri....tp abaikn jela

LisaLisut said...

Kalau i ctmah ignore jelah. Xkan nk explain kt semua yg drg tegur saya kidal . Biarla tuhan je yg tahu huhu

Nurul Aziz said...

Sy dengan husband dua-dua kidal. Tapi dia terel sikit la, kalau makan guna sudu tu, boleh je guna kanan. Tapi sy tak boleh, kekok. Lantak je orang pandang jijik ke apa.. Kang tak pasal-pasal makanan terpelanting. Lagi naya. :P

Bab suap anak, kalau guna sudu.. memang slumber je guna tangan kiri. Tapi sekarang ni, kalau dia makan nasik, sy suap guna tangan je terus, takde sudu dah.. hehe..