Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Monday, April 29, 2013

siput sedut betul

As Salam Readers,

lalalala....baru nak update pasal langkawi..ahahhaampun!
coklat pun dah tinggal suku aje kot..hikhik

13,14hb aritu we all p langkawi. kejap jek. pergi sabtu petang n balik semula ahad petang.
takde niat pun nak p situ. adik je yang beria ajak..
i: motif p sana?
adik: saja nak beli coklat
i: hoh!yolah...godek2 n booking tickets for 4 adults n 1 infant

pergi last minit, so harga tiket pun mencanak la naikkan..dah adik tak kesah, so i pun balun jelah..hihohiho

kat sini i nak share sedikit tips..maybe dah ramai yang tahu, tp i share jek..kan ke sharing is caring =) 


1) xmau telinga berdengung/berdesing:  
  • anak kecil: semasa kapal terbang nak berlepas or mendarat, mommies2 boleh DF / bg botol / puting kat anak2. Alhamdulillah Alisha langsung tak meragam. sejam dalam flight, tido aja.hoho! tp Alisha kan bam2, so time nk DF tu agak sengsara sikit. terpaksa lipatkan kakinya..huhu! 
  • org tua: boleh kunyah gula2 yek    
2) rental car 
  • kalau sapa2 yang naik flight tu, better sewa kereta kat kaunter2 yang disediakan. kat luar (ulat2 ke ape ke) lebih mahal tau. we all sewa almera rm100 utk 1 hari. viva rm70 sehari...
3) hotel
  • if pergi hari biasa, tak yah booking pun takpe...dah sampai sana baru cari. boleh pilih yang budget sikit. mcm we all, stay kat langkawi budget hotel. hotel biasa aja n dekat dengan bandar, 2 double bed room RM70. tawar2 dapat RM60. tak yah la cari yang cun melecun.. budget utk tidur aja..pagi2 buta dah caucincau =)
4) shopping coklat n pinggan mangkuk
  • coklat paling murah kat langkawi saga n haji ismail group. haji ismail group bersepah2 ok. siap ada bangunan sendiri lagi kau..huhu 
  • nak cari pinggan mangkuk yg murah, boleh la cari kat idaman suri or HIG. idaman suri murah sikit la compare ngan HIG. pinggan mangkuk cap corelle memang bersepah2 n murah2 ler.. T___T
Alisha yang makan tau..ngeeeee

itu sajalah yg dpt saya share =)
langsung tak jalan ke mana2 coz 1 hari je kan..tp before balik tu sempat jugaklah singgah kat dataran lang sat..bergambar aje pun =)


kecik nauuu
daaaaaaaaaaaaaaaa

8 comments:

Sue Bee said...

thanks for tips..kita mmg planning nak ke langkawi..hotel budget pon boleh runding harga jugak rupanya ye?..

Bazilah (^0^) said...

sedapnye cokelat huhu. igt amik gmbr helang jer, tgk betul2 rupa2 ada org hihi :D

ayahmamilisa said...

memang nak gi langkawi lagi..nak beli pinggan mangkuk..kat umah takde pinggan mangkuk cantik..huhu~
thanx kechek for the helpful info..

cikcoklat a.k.a Haiza said...

akk pegi dl ms tgh pegnen 3month..tgh mabuk gler2..byk tmpt y termiss..sbb xlarat..tp shopping ttp shopping..hahaha

Asz Miza said...

Coklat bersepah tak hengattt..hahaha..mari serbu umah ctmah habiskan ceklat..kekeke..

i 1st time g langkawi pas kawen masa honeymoon..lama gak kat sana 4 hri 3 mlm tapi laki bini noob tak pernah sampai sana..so jalan2 gitu..ceklat pn bli sikit..pinggan mangkuk memang tak la..tp skg kalo g nk jugek bli pinggan mangkuk..hahaha

nida-razak said...

Bestnya..bln 5 ni nk pg jugak sbb ada kenduri kt sna,tp xsure nk pg bpe hari..huhu

cha said...

aaaaa banyaknya coklat. langkawi mmg syurga coklat kan huhu. whittakers is my fav

~ NANA ~ said...

oh my! banyaknye coklattttttt...i kalau pegi sana pon cari coklat gak...hihi