Us

Daisypath Anniversary tickers

Alisha

Lilypie Kids Birthday tickers

Asyraf

Lilypie Third Birthday tickers

Next Generation

Lilypie Maternity tickers

Friday, May 17, 2013

9 bulan + checkup

As Salam Readers,

Happy 9 months old 
to 
my dear Nur Alisha Kaisara Binti Muhammad Hamzah
ibu doakan 
Alisha bertambah sihat, 
bertambah bijak n menjadi anak yg solehah..amin



9 bulan checkup:
berat = 7.5kg, naik sikit aje
tinggi = 67cm
lain2 = normal

perkembangan Alisha setakat hari ini:
  • dah ada 4 batang gigi, 2 kapak, 2 bawah.. sedap rasanya kena gigit, kena ketap ngan gigi dia tu X____x 
  • dah pandai merangkak 
  • dah pandai main panjat2..pantang nampak kita baring, mula laa start enjin dok panjat kiri kanan 
  • dah pandai tata orang...tata sambil berjoget2 sambil tersengih2 tunjuk gigi 
  • dah pandai salam orang...after salam mesti nak ngap tangan kita..hihi! super duper comel  
  • dulu suka sebut yayayaya bababababa dadadadada mamamama tatatatata n semuaa aaaaa 
  • sekarang dah pandai sebut pendek2 abahhhh ayahhhh maaaaaa amaaaa maaak daaaaaa  
  • suka jelir lidah..haiyooo!!!ikut sapa la ni..belajar kat kawan2 nursery kot.haha 
  • since dah ada gigi ni, nurse suruh bagi makanan dalam tekstur kasar sikit. so malam tadi buat bubur nasi lenyek+puri lobak+puri asparagus+ikan tenggiri blend kasar. telan 2 3 suap pastu dia main luek2 sambil buat bunyi nak muntah..huhuh!kesian pulak tengok.hubby terus ckp stop.xyh makan dah..i cakap kena train la abg ni..huhuhu!dah bergadoh laki bini pulak..hahahaa
  • tersaaangat suka stereng kereta. kalau kita nak dukung, pandai marah
  • dah pandai menepis kalau tak nak makan / minum air masak / merajuk
  • lain2 tu sama aje kot cam baby2 kat luar tu =) 

semalam masa amik Alisha, acik nursery tu cakap:
acik= t, anak ko ni suka sangat naik kereta besar yang boleh jalan2 tu
saya= kereta besar yang mana cik?
acik= alah, yang ada remote yang boleh bergerak tu. kalau kat shopping complex ada yang Rm5, Rm10
saya= (still tak leh tangkap lagi) yang ada bunyi2 tu ke cik? yang boleh gerak2 tu?
acik= bukan yang tu..sambil suruh anak dia keluarkan kereta tu.haaa..ni kereta ayish. Kaisara (panggilan Alisha) naik gelak2 tak nak turun. kalau acik masukkan budak2 lain, semuanya takut.ada yg nangis.
saya= owh...kereta ni...terus teringat kereta zara ekin n ayish nana..
acik= nanti hari jadi Kaisara kau belikan laa 1 kat dia, sambil main2 ngan Alisha
saya= (sengih) Insya Allah cik. bapak dia memang ada gak usha2 kereta camni..h0h0h

balik rumah pun bukaklah cerita kat hubby.
hubby pun gelak2 aje laahhh

Insya Allah ye Alisha sayang =)

8 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

sgt comel!

Asz Miza said...

Alahai kalo kena ketap gigi pehhh..mengancam kan..lagi2 dia ketap wat muka geram sambil tarik..macam nak terputus rasanya! hahaha..U bli la kete awal..mst dia suka..haha..pandai ckp auntie ni..

Sicness Surfacing said...

happy 9 months alisha! i pun penah gaduh2 manja sama husband pasal dia tak suka i bagi hamza makan direct buah betik or pisang..dia kata takut tercekik so mesti bagi pakai food feeder..kita ni saja nak mengajar dia texture kan..hahaha

LisaLisut said...

alisha dh ade 4gigi. hannah sebatang pn xdo lg haa
happy 9mo alisha:)

FUZY said...

cepat je rasa dah 9mo......comel sgt

Bazilah (^0^) said...

happy 9th month old sayang :)

Shakina Farhan said...

happy 9th mon alisha! sama la gigi 4 batang..hehe..

ctmah said...

tq untie semua =)